קציצות פרגיות ברוטב עגבניות הן מנה אהובה, טעימה וקלה להכנה.מה שמייחד את המנה הזו הוא השילוב בין פרגיות עסיסיות לרוטב עגבניות חמוץ-מתוק, שמוסיף עומק וטעם לכל ביס.

מצרכים:

500 גרם פרגיות טחונות

בצל קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

1 ביצה

1/4 כוס פירורי לחם

1/2 כפית שטוחה כמון

1/2 כפית שטוחה פפריקה

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן לטיגון

 

לרוטב:

2 כוסות רסק עגבניות

1/2 כוס מים

1/2 כפית סוכר (אם צריך)

1/2 כפית אורגנו יבש

מלח ופלפל לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

הכנת הקציצות:

בקערה גדולה, ערבבו את הפרגיות הטחונות עם הבצל והשום הקצוצים.

הוסיפו את הביצה, פירורי הלחם, כמון, פפריקה, מלח ופלפל.

ערבבו היטב עד שהחומרים מתאחדים.

בעזרת ידיים רטובות, עיצבו קציצות בגודל כדור פינג פונג.

 

טיגון הקציצות:

מחממים כף שמן במחבת על חום בינוני.

כשהחום גבוה, טגנו את הקציצות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים (בערך 4-5 דקות בכל צד).

הוציאו את הקציצות מהמחבת והניחו על נייר סופג.

 

הכנת הרוטב:

באותה מחבת, הוסיפו עוד קצת שמן במידה ויש צורך וחממים על חום בינוני.

מזגו את רסק העגבניות, הוסיפו מים, סוכר, אורגנו, מלח ופלפל.

ערבבו עד שהתערובת מתאחדת וגם תביאו לרתיחה.

 

בישול הקציצות ברוטב:

הניחו את הקציצות המטוגנות ברוטב ותנו להם להתבשל על חום נמוך במשך כ-15 דקות, עד שהן סופגות את הטעמים.

 

בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה