עוגת פירות שהיא חגיגה של טעמים. עוגה זו משלבת בינהן פירות טריים או מיובשים.
המקורות של עוגת הפירות נובעים ממתכונים קלאסיים שהיו נפוצים במטבחים שונים מסביב לגלובוס, עם כל מדינה מכניסה את הטאצ' הייחודי שלה.
מה שמייחד את עוגת הפירות הוא השילוב של מתיקות הפירות עם הטקסטורה הרכה והמרקם הנעים.

התערובת לעוגה:

200 גרם חמאה רכה

1 ו-1/2 כוסות סוכר

4 ביצים

2 כוסות קמח

1/2 כוס חלב

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כפית קינמון

1 כוס פירות קצוצים (כגון תפוחים, אגסים, דובדבנים או פירות יער)

 

שדרוגים:

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)

1/4 כוס צימוקים (אופציונלי)

2 כפות מיץ לימון (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

מחממים תנור: יש לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ולשמן תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ.

הכנת התערובת: בקערה גדולה, מקציפים את החמאה והסוכר יחד עד שהתערובת רכה ואוורירית.

הוספת הביצים: מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.

תיבול הבצק: בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והקינמון. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה לסירוגין עם החלב ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

פירות ואגוזים: אם אתם משתמשים בפירות קצוצים, אגוזים או צימוקים, זה הזמן להוסיף אותם לתערובת ולערבב בעדינות.

אפו את העוגה: מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך 40-45 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה והקיסם יוצא יבש.

הניחו להתקרר: כאשר העוגה מוכנה, הסירו אותה מהתנור ותנו לה להתקרר בתבנית במשך כ-10 דקות, ואז העבירו אותה לרשת קירור עד שתתקרר לחלוטין.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה