עוגת פירות שהיא חגיגה של טעמים. עוגה זו משלבת בינהן פירות טריים או מיובשים.
המקורות של עוגת הפירות נובעים ממתכונים קלאסיים שהיו נפוצים במטבחים שונים מסביב לגלובוס, עם כל מדינה מכניסה את הטאצ' הייחודי שלה.
מה שמייחד את עוגת הפירות הוא השילוב של מתיקות הפירות עם הטקסטורה הרכה והמרקם הנעים.

התערובת לעוגה:

200 גרם חמאה רכה

1 ו-1/2 כוסות סוכר

4 ביצים

2 כוסות קמח

1/2 כוס חלב

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כפית קינמון

1 כוס פירות קצוצים (כגון תפוחים, אגסים, דובדבנים או פירות יער)

 

שדרוגים:

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)

1/4 כוס צימוקים (אופציונלי)

2 כפות מיץ לימון (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

מחממים תנור: יש לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ולשמן תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ.

הכנת התערובת: בקערה גדולה, מקציפים את החמאה והסוכר יחד עד שהתערובת רכה ואוורירית.

הוספת הביצים: מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.

תיבול הבצק: בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והקינמון. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה לסירוגין עם החלב ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

פירות ואגוזים: אם אתם משתמשים בפירות קצוצים, אגוזים או צימוקים, זה הזמן להוסיף אותם לתערובת ולערבב בעדינות.

אפו את העוגה: מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך 40-45 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה והקיסם יוצא יבש.

הניחו להתקרר: כאשר העוגה מוכנה, הסירו אותה מהתנור ותנו לה להתקרר בתבנית במשך כ-10 דקות, ואז העבירו אותה לרשת קירור עד שתתקרר לחלוטין.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה