עוגת פירות שהיא חגיגה של טעמים. עוגה זו משלבת בינהן פירות טריים או מיובשים.
המקורות של עוגת הפירות נובעים ממתכונים קלאסיים שהיו נפוצים במטבחים שונים מסביב לגלובוס, עם כל מדינה מכניסה את הטאצ' הייחודי שלה.
מה שמייחד את עוגת הפירות הוא השילוב של מתיקות הפירות עם הטקסטורה הרכה והמרקם הנעים.

התערובת לעוגה:

200 גרם חמאה רכה

1 ו-1/2 כוסות סוכר

4 ביצים

2 כוסות קמח

1/2 כוס חלב

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כפית קינמון

1 כוס פירות קצוצים (כגון תפוחים, אגסים, דובדבנים או פירות יער)

 

שדרוגים:

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)

1/4 כוס צימוקים (אופציונלי)

2 כפות מיץ לימון (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

מחממים תנור: יש לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ולשמן תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ.

הכנת התערובת: בקערה גדולה, מקציפים את החמאה והסוכר יחד עד שהתערובת רכה ואוורירית.

הוספת הביצים: מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.

תיבול הבצק: בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והקינמון. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה לסירוגין עם החלב ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

פירות ואגוזים: אם אתם משתמשים בפירות קצוצים, אגוזים או צימוקים, זה הזמן להוסיף אותם לתערובת ולערבב בעדינות.

אפו את העוגה: מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך 40-45 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה והקיסם יוצא יבש.

הניחו להתקרר: כאשר העוגה מוכנה, הסירו אותה מהתנור ותנו לה להתקרר בתבנית במשך כ-10 דקות, ואז העבירו אותה לרשת קירור עד שתתקרר לחלוטין.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה