סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה.
קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם.
הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי.
הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא קל להכנה.

 

רכיבים

1 כוס קינואה (רצוי קינואה צבעונית)

2 כוסות מים או ציר ירקות

1 רימון (גרגרי רימון רקובים)

1/2 כוס אגוזי פקאן (או אגוזי מלך) קצוצים

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס נענע קצוצה (אופציונלי)

1/4 כוס שמן זית

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1/2 כפית מלח

1/4 כפית כמון (אופציונלי)

פלפל שחור טחון, לפי הטעם

 

הוראות הכנה

בישול הקינואה: שטוף את הקינואה במסננת תחת מים קרים. במקביל, מביאים את המים (או ציר הירקות) לרתיחה בסיר בינוני.
הוסף את הקינואה, מלח ושום (אם תרצה) והנמך את הלהבה. מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך כ-15-20 דקות, או עד שהקינואה שואבת את כל הנוזלים.

קירור הקינואה: לאחר שהקינואה מוכנה, הורד את הסיר מהכיריים והנח לו להתקרר לטמפ' החדר.

הכנת הרוטב: בקערה קטנה, מערבבים היטב את שמן הזית, מיץ הלימון, כמון, מלח ופלפל.

הרכבת הסלט: בקערה גדולה, מערבבים את הקינואה שהתקררה עם גרגרי הרימון, אגוזי הפקאן, פטרוזיליה ונענע (אם בחרת להוסיף).

הוספת הרוטב: יוצקים את הרוטב שהכנת על הסלט ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה.

הגשה: טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. אפשר להניח את הסלט במקרר למשך 30 דקות לפני ההגשה למיזוג הטעמים.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה