סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה.
קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם.
הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי.
הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא קל להכנה.

 

רכיבים

1 כוס קינואה (רצוי קינואה צבעונית)

2 כוסות מים או ציר ירקות

1 רימון (גרגרי רימון רקובים)

1/2 כוס אגוזי פקאן (או אגוזי מלך) קצוצים

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס נענע קצוצה (אופציונלי)

1/4 כוס שמן זית

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

1/2 כפית מלח

1/4 כפית כמון (אופציונלי)

פלפל שחור טחון, לפי הטעם

 

הוראות הכנה

בישול הקינואה: שטוף את הקינואה במסננת תחת מים קרים. במקביל, מביאים את המים (או ציר הירקות) לרתיחה בסיר בינוני.
הוסף את הקינואה, מלח ושום (אם תרצה) והנמך את הלהבה. מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך כ-15-20 דקות, או עד שהקינואה שואבת את כל הנוזלים.

קירור הקינואה: לאחר שהקינואה מוכנה, הורד את הסיר מהכיריים והנח לו להתקרר לטמפ' החדר.

הכנת הרוטב: בקערה קטנה, מערבבים היטב את שמן הזית, מיץ הלימון, כמון, מלח ופלפל.

הרכבת הסלט: בקערה גדולה, מערבבים את הקינואה שהתקררה עם גרגרי הרימון, אגוזי הפקאן, פטרוזיליה ונענע (אם בחרת להוסיף).

הוספת הרוטב: יוצקים את הרוטב שהכנת על הסלט ומערבבים בעדינות עד שהתערובת אחידה.

הגשה: טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. אפשר להניח את הסלט במקרר למשך 30 דקות לפני ההגשה למיזוג הטעמים.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה