אין כמו מרק קרמי, מנחם ומלא טעם בערב קריר! מרק תירס ועוף קלאסי הוא בדיוק המנה הזו – עשירה, משביעה וטעימה במיוחד.

המצרכים הדרושים

1 חזה עוף (כ-450 גרם), חתוך לקוביות קטנות או רצועות

4 כפות שמן זית או שמן צמחי אחר

1 בצל בינוני, קצוץ

2 גבעולי סלרי, קצוצים

4 כוסות גרגירי תירס טריים (מכ-6 קלחים), או לחלופין שקית תירס קפוא

3-4 כפות קמח (תלוי כמה סמיך אתם אוהבים)

3 כוסות ציר עוף (או ציר ירקות אם רוצים גרסה פחות עשירה)

2 תפוחי אדמה בינוניים המתאימים לבישול, קלופים וחתוכים לקוביות

1 כוס משקה קוקוס לבישול (קרם קוקוס) או שמנת צמחית לבישול (10%-15% שומן)

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

הוראות ההכנה

מטפלים בעוף: מחממים את שמן הזית/השמן הצמחי בסיר גדול. מוסיפים את קוביות העוף ומטגנים קלות.
אין צורך להשחים את העוף, רק עד שהוא הופך בהיר ומבריק. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, או עד שהבשר יציב. מוציאים את העוף מהסיר ומניחים בצד.

מכינים את בסיס המרק: משתמשים בשאריות השמן והנוזלים בסיר שנותרו מהעוף. מטגנים בהם את הבצל והסלרי הקצוצים עד שהם מתרככים ושקופים (כ-5-7 דקות).

יוצרים רביכה: מפזרים מעל הירקות את הקמח ומערבבים היטב. מבשלים במשך כדקה, עד שנוצרת תערובת מבעבעת סמיכה.

מטמיעים את התירס:

רעיון מעודכן: מעבירים כ-2 כוסות מגרגירי התירס למעבד מזון או בלנדר וטוחנים למחית חלקה.

מוסיפים לסיר את מחית התירס, יתרת גרגירי התירס השלמים, ציר העוף וקוביות תפוחי האדמה.

בישול המרק: מביאים את המרק לרתיחה קלה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-15 דקות, או עד שקוביות תפוחי האדמה רכות לחלוטין.

גימור (המרכיב הקרמי): מחזירים לסיר את קוביות העוף המבושלות. מוזגים פנימה את משקה הקוקוס או השמנת הצמחית, מתבלים בנדיבות במלח ובפלפל שחור גרוס.

הגשה: מחממים את המרק עוד דקה-שתיים (לא מביאים לרתיחה חזקה). טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים חם!

כמות: המרק מספיק ל-6 עד 8 מנות.

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות