תבשיל קארי עם חלב קוקוס וירקות הוא מנה צבעונית, עשירה בטעמים ובריאה מאוד.
המקורות של הקארי מגיעים מהמטבח האסייתי, במיוחד מהודו ודרום-מזרח אסיה.
חלב הקוקוס מעניק לתבשיל מרקם קרם וטעמים מתוקים,המשלימים את הטעמים החריפים של התבלינים.
התבשיל מתאים לכל הארוחות ויכול לשמש כמנה עיקרית או כתוספת.

 

רכיבים:

2 כפות שמן קוקוס (או שמן זית)

1 בצל קטן, קצוץ דק

2 שיני שום, כתושות

1 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים לקוביות

1 תפו”א בינוני, קלוף וקצוץ לקוביות

1 דלעת (או קישוא), קצוץ

1 כוס ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים

1 קופסה של חלב קוקוס (400 מ"ל)

2 כפות קארי (צהוב או ירוק, לפי הטעם)

מלח ופלפל לפי הטעם

ריזוטו או אורז לבן (אופציונלי, להגשה)

 

הוראות הכנה:

חימום השמן: מחממים את שמן הקוקוס בסיר גדול על חום בינוני.

טיגון הבצל והשום: מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. לאחר מכן, מוסיפים את השום הכתוש ומקפיצים יחד במשך דקה נוספת

הוספת הירקות: מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה לסיר ומערבבים היטב. מבשלים במשך 5 דקות נוספות.

תיבול עם קארי: מפזרים את הקארי על הירקות ומערבבים היטב כדי שהטעמים יתערבבו (כ-1-2 דקות).

הוספת חלב קוקוס: מוסיפים את חלב הקוקוס לסיר ומערבבים. מביאים את התערובת לרתיחה.

בישול הירקות: מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-15-20 דקות, עד שהירקות רכים.

הוספת ברוקולי: 5 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים יחד.

טעמים סופיים: מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם

הגשה: מוגש חם מעל אורז מבושל או ריסוטו.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה