תבשיל קארי עם חלב קוקוס וירקות הוא מנה צבעונית, עשירה בטעמים ובריאה מאוד.
המקורות של הקארי מגיעים מהמטבח האסייתי, במיוחד מהודו ודרום-מזרח אסיה.
חלב הקוקוס מעניק לתבשיל מרקם קרם וטעמים מתוקים,המשלימים את הטעמים החריפים של התבלינים.
התבשיל מתאים לכל הארוחות ויכול לשמש כמנה עיקרית או כתוספת.

 

רכיבים:

2 כפות שמן קוקוס (או שמן זית)

1 בצל קטן, קצוץ דק

2 שיני שום, כתושות

1 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים לקוביות

1 תפו”א בינוני, קלוף וקצוץ לקוביות

1 דלעת (או קישוא), קצוץ

1 כוס ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים

1 קופסה של חלב קוקוס (400 מ"ל)

2 כפות קארי (צהוב או ירוק, לפי הטעם)

מלח ופלפל לפי הטעם

ריזוטו או אורז לבן (אופציונלי, להגשה)

 

הוראות הכנה:

חימום השמן: מחממים את שמן הקוקוס בסיר גדול על חום בינוני.

טיגון הבצל והשום: מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. לאחר מכן, מוסיפים את השום הכתוש ומקפיצים יחד במשך דקה נוספת

הוספת הירקות: מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה לסיר ומערבבים היטב. מבשלים במשך 5 דקות נוספות.

תיבול עם קארי: מפזרים את הקארי על הירקות ומערבבים היטב כדי שהטעמים יתערבבו (כ-1-2 דקות).

הוספת חלב קוקוס: מוסיפים את חלב הקוקוס לסיר ומערבבים. מביאים את התערובת לרתיחה.

בישול הירקות: מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-15-20 דקות, עד שהירקות רכים.

הוספת ברוקולי: 5 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים יחד.

טעמים סופיים: מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם

הגשה: מוגש חם מעל אורז מבושל או ריסוטו.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות