תבשיל קארי עם חלב קוקוס וירקות הוא מנה צבעונית, עשירה בטעמים ובריאה מאוד.
המקורות של הקארי מגיעים מהמטבח האסייתי, במיוחד מהודו ודרום-מזרח אסיה.
חלב הקוקוס מעניק לתבשיל מרקם קרם וטעמים מתוקים,המשלימים את הטעמים החריפים של התבלינים.
התבשיל מתאים לכל הארוחות ויכול לשמש כמנה עיקרית או כתוספת.

 

רכיבים:

2 כפות שמן קוקוס (או שמן זית)

1 בצל קטן, קצוץ דק

2 שיני שום, כתושות

1 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים לקוביות

1 תפו”א בינוני, קלוף וקצוץ לקוביות

1 דלעת (או קישוא), קצוץ

1 כוס ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים

1 קופסה של חלב קוקוס (400 מ"ל)

2 כפות קארי (צהוב או ירוק, לפי הטעם)

מלח ופלפל לפי הטעם

ריזוטו או אורז לבן (אופציונלי, להגשה)

 

הוראות הכנה:

חימום השמן: מחממים את שמן הקוקוס בסיר גדול על חום בינוני.

טיגון הבצל והשום: מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא הופך לשקוף. לאחר מכן, מוסיפים את השום הכתוש ומקפיצים יחד במשך דקה נוספת

הוספת הירקות: מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה לסיר ומערבבים היטב. מבשלים במשך 5 דקות נוספות.

תיבול עם קארי: מפזרים את הקארי על הירקות ומערבבים היטב כדי שהטעמים יתערבבו (כ-1-2 דקות).

הוספת חלב קוקוס: מוסיפים את חלב הקוקוס לסיר ומערבבים. מביאים את התערובת לרתיחה.

בישול הירקות: מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-15-20 דקות, עד שהירקות רכים.

הוספת ברוקולי: 5 דקות לפני סיום הבישול, מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים יחד.

טעמים סופיים: מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם

הגשה: מוגש חם מעל אורז מבושל או ריסוטו.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה