שלום לכולם!
אני שוש אדרי, והיום אני רוצה לשתף אתכם במתכון לקוסקוס, אחד מהמאכלים האהובים והמרכזיים של המטבח המרוקאי.
הקוסקוס יכול להיות מוגש בדרכים שונות ומגוונות – עם מרק עשיר על בסיס עוף או בקר. אם אתם מעדיפים, אפשר גם להכין מרק טבעוני נהדר, מלא בירקות ותבלינים.

למי שמחפש פתרון מהיר – כיום ישנם בשוק קוסקוס מוכן ודק במיוחד שממש חוסך המון עבודה ועדיין מספק תוצאה טעימה. בהמשך אשתף אתכם במתכונים נוספים שיתאימו לכל בחירה שתרצו.

אז, תכינו את הכלים ותתכוננו לארוחה מסורתית וחמימה, כמו בבית של סבתא.

 

מרכיבים

 

קוסקוס:

שקית קוסקוס מוכן דק (צהוב) יש מיוחד שמיובא ממרוקו

2 כוסות מים

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

יתכן וכל סוג  קוסקוס מוכן יש מרכיבי הכנה וכמויות אחרות לעקוב אחרי ההוראות

המרק:

מצרכים:

2 בצלים גדולים

3 שוקי עוף עם עור

חצי קילו דלעת, חתוכה לקוביות בינוניות

1/2 שקית גרגירי חומוס קפואים אפשר גם מקופסא או כאלה שבושלו מראש

2 גזרים בינוניים חתוכים לעיגולים

2 קישואים בינוניים, חתוכים לעיגולים

2 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות

רבע כרוב חתוך חתיכות גדולות

2 גבעול סלרי, קצוץ

2 כף אבקת מרק עוף או מרק בטעם עוף אם רוצים טבעוני

תבלינים:

1 כף כורכום

1 כף שטוחה מלח דק

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית כמון טחון

אופן הכנה של המרק :

מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.

מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים אותם מכל הצדדים עד שהן מזהיבות קלות.

מוסיפים את כל הירקות: גזר, קישואים, בטטה, תפוח אדמה, דלעת, לפת, וסלרי, ומערבבים היטב.

מוסיפים את גרגירי החומוס הקפואים וממשיכים לערבב.

מוסיפים את רסק העגבניות, אבקת מרק העוף, ואת כל התבלינים: כורכום, מלח, פלפל שחור, קינמון, וכמון. מערבבים את התבלינים היטב בתוך המרק.

יוצקים מים עד לכיסוי כל המרכיבים (כ-6-7 כוסות מים), מביאים לרתיחה,
ואז מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה במשך 45 דקות עד שעה, עד שהירקות רכים והעוף מבושל לחלוטין.

טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

 

הוראות הכנה של הקוסקוס

הכנת הקוסקוס:

הקוסקוס המוכן יוצא מעולה במיקרו תוך 5 דקות, לאחר ההכנה לגרד במזלג או מסננת קוסקוס עדינה לקבלת גרגרים דקים

 

הניחו את הקוסקוס למרכז הצלחת, והניחו עליו את התוספות. כמובן שניתן להגיש בכלי טאג'ין מסורתי

בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה