שלום לכולם!
אני שוש אדרי, והיום אני רוצה לשתף אתכם במתכון לקוסקוס, אחד מהמאכלים האהובים והמרכזיים של המטבח המרוקאי.
הקוסקוס יכול להיות מוגש בדרכים שונות ומגוונות – עם מרק עשיר על בסיס עוף או בקר. אם אתם מעדיפים, אפשר גם להכין מרק טבעוני נהדר, מלא בירקות ותבלינים.

למי שמחפש פתרון מהיר – כיום ישנם בשוק קוסקוס מוכן ודק במיוחד שממש חוסך המון עבודה ועדיין מספק תוצאה טעימה. בהמשך אשתף אתכם במתכונים נוספים שיתאימו לכל בחירה שתרצו.

אז, תכינו את הכלים ותתכוננו לארוחה מסורתית וחמימה, כמו בבית של סבתא.

 

מרכיבים

 

קוסקוס:

שקית קוסקוס מוכן דק (צהוב) יש מיוחד שמיובא ממרוקו

2 כוסות מים

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

יתכן וכל סוג  קוסקוס מוכן יש מרכיבי הכנה וכמויות אחרות לעקוב אחרי ההוראות

המרק:

מצרכים:

2 בצלים גדולים

3 שוקי עוף עם עור

חצי קילו דלעת, חתוכה לקוביות בינוניות

1/2 שקית גרגירי חומוס קפואים אפשר גם מקופסא או כאלה שבושלו מראש

2 גזרים בינוניים חתוכים לעיגולים

2 קישואים בינוניים, חתוכים לעיגולים

2 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות

רבע כרוב חתוך חתיכות גדולות

2 גבעול סלרי, קצוץ

2 כף אבקת מרק עוף או מרק בטעם עוף אם רוצים טבעוני

תבלינים:

1 כף כורכום

1 כף שטוחה מלח דק

1/2 כפית פלפל שחור טחון

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית כמון טחון

אופן הכנה של המרק :

מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.

מוסיפים את שוקי העוף ומטגנים אותם מכל הצדדים עד שהן מזהיבות קלות.

מוסיפים את כל הירקות: גזר, קישואים, בטטה, תפוח אדמה, דלעת, לפת, וסלרי, ומערבבים היטב.

מוסיפים את גרגירי החומוס הקפואים וממשיכים לערבב.

מוסיפים את רסק העגבניות, אבקת מרק העוף, ואת כל התבלינים: כורכום, מלח, פלפל שחור, קינמון, וכמון. מערבבים את התבלינים היטב בתוך המרק.

יוצקים מים עד לכיסוי כל המרכיבים (כ-6-7 כוסות מים), מביאים לרתיחה,
ואז מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה במשך 45 דקות עד שעה, עד שהירקות רכים והעוף מבושל לחלוטין.

טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

 

הוראות הכנה של הקוסקוס

הכנת הקוסקוס:

הקוסקוס המוכן יוצא מעולה במיקרו תוך 5 דקות, לאחר ההכנה לגרד במזלג או מסננת קוסקוס עדינה לקבלת גרגרים דקים

 

הניחו את הקוסקוס למרכז הצלחת, והניחו עליו את התוספות. כמובן שניתן להגיש בכלי טאג'ין מסורתי

בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות