לחם תירס מתוק הוא מאפה ייחודי. שורשיו מגיעים מהמטבח האמריקאי, במיוחד מהדרום של ארצות הברית, שם נחשב לחלק בלתי נפרד ממסורת הבישול.
המאפיין הבולט של לחם זה הוא המתיקות שלו, המתקבלת מתוספת של סוכר, דבש או קנה סוכר. לחם תירס מתוק משלב בין טקסטורה רכה ועסיסית לבין טעם מתוק ומעט קרמלי,
ומהווה אופציה מצוינת לצד מנות עיקריות כמו תבשילי בשרים, מרקים או סלטים.

 

מרכיבים:

1 כוס קמח תירס (קמח תירס דק)

1 כוס קמח חיטה (חצי חצי)

1/4 כוס סוכר (לפי הטעם, ניתן להשתמש גם בדבש)

1/2 כוס חלב (או חלב צמחי)

1/4 כוס שמן צמחי (שמן קנולה או שמן זית)

2 ביצים

1/4 כוס דחוסה של סוכר חום (אופציונלי, מוסיף מימד נוסף של טעם)

1 ביצה נוספת להברשה (אופציונלי)

1 כף אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כוס גרגרי תירס (טריים או קפואים, אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

 

הכנת התנור: מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס. משמנים את תבנית הלחם או מכינים עם נייר אפייה.

מערבבים את החומרים היבשים: בקערה גדולה, מניחים את קמח התירס, קמח החיטה, סוכר, אבקת סודה לשתייה ומלח. מערבבים היטב עד שהתערובות יתערבבו בצורה אחידה.

מערבבים את החומרים הרטובים: בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר החום (אם בחרתם להשתמש בו), שמן וחלב. מערבבים עד שהתערובות מתמזגות.

איחוד החומרים: שופכים את התערובת היבשה אל קערת התערובת הרטובה. מערבבים בעדינות בעזרת מיקסר יד או כף עץ, עד שהתערובות מתאחדות ולהקפיד לא לערבב יתר על המידה.

הוספת גרגרי התירס (אופציונלי): אם בחרתם להוסיף גרגרי תירס, הוסיפו אותם לתערובת וערבבו בעדינות כך שיתפזרו באופן אחיד.

עברת התערובת לתבנית: שופכים את התערובת לתוך התבנית המוכנה ומשטחים את הקצה כדי לקבל משטח אחיד.

אם רוצים, מברישים את פני הלחם בביצה הטרופה לקבלת צבע זהוב.

אפייה: מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30-40 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז הלחם יוצא יבש.

חשוב מאוד לקרר כרבע שעה ולאחר מכן להגיש – בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה