לחם עם עשבי תיבול ושום הוא מאפה מסורתי המציע טעמים עשירים וניחוח משגע של עשבים טריים. לחם זה מגיע מהמטבח הים-תיכוני, ונחשב למאפה מועדף בארוחות משפחתיות, מסיבות ובראנצ’ים. השילוב של שום ועשבי תיבול כמו פטרוזיליה, בזיליקום ורוזמרין, הופך אותו למיוחד במינו, והשימוש בחומרים טריים מוסיף חיים וטעם למנה. הלחם מתאים להגשה עם זיתים, גבינות או פשוט עם חמאה רכה.

 

מרכיבים

500 גרם קמח לחם (קמח חזק)

300 מ"ל מים פושרים

7 גרם שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כף מלח

2 כפות שמן זית

4-5 שיני שום קצוצות דק

50 גרם פטרוזיליה קצוצה

50 גרם בזיליקום קצוץ

25 גרם רוזמרין קצוץ (או 1 כפית רוזמרין יבש)

2 כפות מלח ממוקד (למילוי)

 

אופציונלי:

1/2 כוס זיתים חרוצים (שחורים או ירוקים)

1/4 כוס גבינת פטה מפוררת

 

הוראות הכנה

 

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, חברו את הקמח, הסוכר, והשמרים היבשים על ידי ערבוב.

הוסיפו את המים הפושרים והשמן זית.

ערבבו את החומרים עד שהבצק מתחיל להתחבר לעיסה אחידה.

 

הוספת התיבול:

הוסיפו את השום הקצוץ, הפטרוזיליה, הבזיליקום והרוזמרין לבצק.

אם אתם משתמשים בזיתים או גבינת פטה, הוסיפו גם אותם בשלב זה.

לשו את הבצק במשך כ-10 דקות עד שהוא חלק וגמיש. אם הבצק דביק מדי, הוסיפו קמצוץ קמח נוסף.

 

ההתפחה הראשונה:

שמנו קערה מעט בשמן זית והניחו את הבצק בתוכה. כסו במגבת והניחו להתפחה במקום חמים למשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את גודלו.

 

עיצוב הלחם:

לאחר שהבצק התפח, השאירו אותו על משטח מקומח וצרו ממנו כדור.

לחצו על הכדור עם הידיים כדי למעוך אותו מעט ולאחר מכן צרו ממנו כיכר או לחמניות, לפי העדפתכם.

 

ההתפחה

הניחו את הכיכר או הלחמניות בתבנית עם נייר אפייה, וכסו במגבת נוספת. הניחו להם להתפחה נוספת של 30 דקות.

 

אפייה:

חממו תנור מראש ל-220 מעלות צלזיוס.

לפני ההכנסה לתנור, פזרו מעל הלחם מלח ממוקד במידת הצורך.

אפו את הלחם כ-20-25 דקות, עד שהלחם זהוב ומקפץ כשמניחים עליו אצבע.

 

סיום:

הוציאו את הלחם מהתנור ותנו לו להתקרר על רשת.

הוודאו שהלחם התקרר לפני החיתוך, כדי לשמור על מרקם הלחם.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה