הכינו את החך לחוויה קולינרית בלתי נשכחת! פסטה אנשובי היא פצצה של טעמים שתיפוצץ לכם בפה. שילוב מנצח של מרירות עדינה, מליחות עמוקה ומתיקות סמויה.

אל תתנו לטעם המתוחכם להטעות אתכם – המנה הזו פשוטה להכנה ומזמינה אתכם להתנסות במטבח האיטלקי

 

רכיבים:

400 גרם פסטה מכל סוג שאתם אוהבים

אנשובי – קופסה אחת של שימורים (הן מגיעות בד"כ בגודל קטן)

4 כפות שמן זית

3 שיני שום, קצוצות דק

1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה (לפי הטעם)

1/4 כפית מלח (או לפי הטעם)

1/4 כפית פלפל שחור (או לפי הטעם)

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

מיץ סחוט מלימון אחד

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

 

בישול הפסטה:

מבשלים מים בסיר גדול. מוסיפים מלח (כחצי כפית) ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הפסטה ומבשלים על פי ההוראות שעל האריזות, בדרך כלל כ-8-10 דקות, עד שהפסטה רכה

 

הכנת הרוטב:

בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים 4 כפות שמן זית במחבת רחבה על חום בינוני.

מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עד שהשום מוזהב (כ-1-2 דקות).

מוסיפים את האנשובי לתוך המחבת ונותנים להם להתרכך תוך ערבוב (כ-2-3 דקות).

מוסיפים את הפפריקה החריפה, המלח ו-pepper למערבבים היטב.

 

שילוב הפסטה עם הרוטב:

כאשר הפסטה מוכנה, מסננים אותה ושומרים כוס אחת של מים ממים הבישול.

מעבירים את הפסטה למחבת עם הרוטב ומערבבים היטב. אם הרוטב נראה יבש מדי, מוסיפים מהמים ששמרתם עד שהרוטב משתלב בצורה טובה עם הפסטה.

 

הגשה:

מסיימים עם הוספת מיץ הלימון והפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים היטב.

אם רוצים, מפזרים גבינת פרמזן מגוררת מעל לפני ההגשה.

מגישים חם.

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה