הכינו את החך לחוויה קולינרית בלתי נשכחת! פסטה אנשובי היא פצצה של טעמים שתיפוצץ לכם בפה. שילוב מנצח של מרירות עדינה, מליחות עמוקה ומתיקות סמויה.

אל תתנו לטעם המתוחכם להטעות אתכם – המנה הזו פשוטה להכנה ומזמינה אתכם להתנסות במטבח האיטלקי

 

רכיבים:

400 גרם פסטה מכל סוג שאתם אוהבים

אנשובי – קופסה אחת של שימורים (הן מגיעות בד"כ בגודל קטן)

4 כפות שמן זית

3 שיני שום, קצוצות דק

1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה (לפי הטעם)

1/4 כפית מלח (או לפי הטעם)

1/4 כפית פלפל שחור (או לפי הטעם)

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

מיץ סחוט מלימון אחד

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

 

בישול הפסטה:

מבשלים מים בסיר גדול. מוסיפים מלח (כחצי כפית) ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הפסטה ומבשלים על פי ההוראות שעל האריזות, בדרך כלל כ-8-10 דקות, עד שהפסטה רכה

 

הכנת הרוטב:

בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים 4 כפות שמן זית במחבת רחבה על חום בינוני.

מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עד שהשום מוזהב (כ-1-2 דקות).

מוסיפים את האנשובי לתוך המחבת ונותנים להם להתרכך תוך ערבוב (כ-2-3 דקות).

מוסיפים את הפפריקה החריפה, המלח ו-pepper למערבבים היטב.

 

שילוב הפסטה עם הרוטב:

כאשר הפסטה מוכנה, מסננים אותה ושומרים כוס אחת של מים ממים הבישול.

מעבירים את הפסטה למחבת עם הרוטב ומערבבים היטב. אם הרוטב נראה יבש מדי, מוסיפים מהמים ששמרתם עד שהרוטב משתלב בצורה טובה עם הפסטה.

 

הגשה:

מסיימים עם הוספת מיץ הלימון והפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים היטב.

אם רוצים, מפזרים גבינת פרמזן מגוררת מעל לפני ההגשה.

מגישים חם.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה