הכינו את החך לחוויה קולינרית בלתי נשכחת! פסטה אנשובי היא פצצה של טעמים שתיפוצץ לכם בפה. שילוב מנצח של מרירות עדינה, מליחות עמוקה ומתיקות סמויה.

אל תתנו לטעם המתוחכם להטעות אתכם – המנה הזו פשוטה להכנה ומזמינה אתכם להתנסות במטבח האיטלקי

 

רכיבים:

400 גרם פסטה מכל סוג שאתם אוהבים

אנשובי – קופסה אחת של שימורים (הן מגיעות בד"כ בגודל קטן)

4 כפות שמן זית

3 שיני שום, קצוצות דק

1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה (לפי הטעם)

1/4 כפית מלח (או לפי הטעם)

1/4 כפית פלפל שחור (או לפי הטעם)

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

מיץ סחוט מלימון אחד

1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

 

בישול הפסטה:

מבשלים מים בסיר גדול. מוסיפים מלח (כחצי כפית) ומביאים לרתיחה.

מוסיפים את הפסטה ומבשלים על פי ההוראות שעל האריזות, בדרך כלל כ-8-10 דקות, עד שהפסטה רכה

 

הכנת הרוטב:

בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים 4 כפות שמן זית במחבת רחבה על חום בינוני.

מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים עד שהשום מוזהב (כ-1-2 דקות).

מוסיפים את האנשובי לתוך המחבת ונותנים להם להתרכך תוך ערבוב (כ-2-3 דקות).

מוסיפים את הפפריקה החריפה, המלח ו-pepper למערבבים היטב.

 

שילוב הפסטה עם הרוטב:

כאשר הפסטה מוכנה, מסננים אותה ושומרים כוס אחת של מים ממים הבישול.

מעבירים את הפסטה למחבת עם הרוטב ומערבבים היטב. אם הרוטב נראה יבש מדי, מוסיפים מהמים ששמרתם עד שהרוטב משתלב בצורה טובה עם הפסטה.

 

הגשה:

מסיימים עם הוספת מיץ הלימון והפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים היטב.

אם רוצים, מפזרים גבינת פרמזן מגוררת מעל לפני ההגשה.

מגישים חם.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה