חובבי הפסטה, התכוננו להתפנק! ספגטי עם ארטישוק הוא שילוב קלאסי של טעמים ים תיכוניים עזים.
הארטישוק הקרמי, בשילוב עם הספגטי הרך והרוטב העשיר, יוצרים מנה מנחמת ומפנקת.
בואו נבשל יחד מנה איטלקית אותנטית שתהפוך את הארוחה שלכם לחגיגה של טעמים,

מנה פשוטה וקלה להכנה עם אווירת גורמה יוקרתית!

 

מצרכים נדרשים:

ספגטי: 400 גרם

ארטישוקים חתוכים דק או לקוביות: 1 קופסה (400 גרם) אם הולכים על שימורים או 4 ארטישוקים טריים

שום: 3 שיניים קצוצות דק

שמן זית: 4 כפות

פטרוזיליה טרייה קצוצה: חצי כוס

מיץ מלימון: 2 כפות

מלח: לפי הטעם

פלפל שחור: לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

הכנת הספגטי:

במים רותחים עם מלח, הוסיפו את הספגטי ובשלו לפי הוראות היצרן עד שהוא אל דנטה (כ-8-10 דקות).

סננו את הספגטי ושמרו כוס מים מהבישול.

 

הכנת רוטב הארטישוק:

אם אתם משתמשים בארטישוקים טריים, חטפו את הגבעולים ובשלו במים רותחים עם מעט מלח כ-10-15 דקות עד שיתרככו. בעודם חמים, קלפו את העלים והכנסו למעבד מזון יחד עם השום, שמן הזית ומיץ הלימון.

אם אתם משתמשים בארטישוקים משימורים, יש לסנן ולשטוף אותם היטב.

במעבד המזון, טחנו את הארטישוקים יחד עם השום, שמן הזית ומיץ הלימון עד שהתערובת מתמזגת. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.

 

ערבוב הספגטי:

הכניסו את הספגטי המוכן לסיר והוסיפו את תערובת הארטישוק.

ערבבו היטב את הספגטי עם רוטב הארטישוק, ואם התערובת סמיכה מדי, הוסיפו מעט ממים ששמרתם מהבישול כדי לדלל.

 

ניתן להגיש עם גבינת פרמזן מגורדת מעל ועלי בזיליקום קצוצים דק – בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה