חובבי הפסטה, התכוננו להתפנק! ספגטי עם ארטישוק הוא שילוב קלאסי של טעמים ים תיכוניים עזים.
הארטישוק הקרמי, בשילוב עם הספגטי הרך והרוטב העשיר, יוצרים מנה מנחמת ומפנקת.
בואו נבשל יחד מנה איטלקית אותנטית שתהפוך את הארוחה שלכם לחגיגה של טעמים,

מנה פשוטה וקלה להכנה עם אווירת גורמה יוקרתית!

 

מצרכים נדרשים:

ספגטי: 400 גרם

ארטישוקים חתוכים דק או לקוביות: 1 קופסה (400 גרם) אם הולכים על שימורים או 4 ארטישוקים טריים

שום: 3 שיניים קצוצות דק

שמן זית: 4 כפות

פטרוזיליה טרייה קצוצה: חצי כוס

מיץ מלימון: 2 כפות

מלח: לפי הטעם

פלפל שחור: לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

הכנת הספגטי:

במים רותחים עם מלח, הוסיפו את הספגטי ובשלו לפי הוראות היצרן עד שהוא אל דנטה (כ-8-10 דקות).

סננו את הספגטי ושמרו כוס מים מהבישול.

 

הכנת רוטב הארטישוק:

אם אתם משתמשים בארטישוקים טריים, חטפו את הגבעולים ובשלו במים רותחים עם מעט מלח כ-10-15 דקות עד שיתרככו. בעודם חמים, קלפו את העלים והכנסו למעבד מזון יחד עם השום, שמן הזית ומיץ הלימון.

אם אתם משתמשים בארטישוקים משימורים, יש לסנן ולשטוף אותם היטב.

במעבד המזון, טחנו את הארטישוקים יחד עם השום, שמן הזית ומיץ הלימון עד שהתערובת מתמזגת. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.

 

ערבוב הספגטי:

הכניסו את הספגטי המוכן לסיר והוסיפו את תערובת הארטישוק.

ערבבו היטב את הספגטי עם רוטב הארטישוק, ואם התערובת סמיכה מדי, הוסיפו מעט ממים ששמרתם מהבישול כדי לדלל.

 

ניתן להגיש עם גבינת פרמזן מגורדת מעל ועלי בזיליקום קצוצים דק – בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה