עוגיות תמרים הן מאפה מסורתי וטעים, שזכה לפופולריות רבה במטבח הארץ ישראלי.
התמרים, שנחשבים לפרי מתוק ומזין, מוסיפים לעוגיות טעם עמוק ומיוחד. העוגיות הן רכות, מתוקות ומפיצות ריח נפלא בזמן האפייה, ולכן הן מושלמות לאירועים משפחתיים, חגיגות וארוחות קפה.

מרכיבים:

 

לבצק:

2 כוסות קמח חיטה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן צמחי (או חמאה רכה)

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

1/2 כוס מים פושרים

1 כפית סודה לשתייה

 

למלית תמרים:

300 גרם תמרים מגולענים

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס מים רותחים

 

 

הכנת המלית:

בקערה, שמים את התמרים והאגוזים (אם אתה משתמש).

שופכים מים רותחים על התמרים ומשאירים ל-10 דקות עד שהתמרים רכים.

סננו את המים ומעכו את התמרים בעזרת מזלג או מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.

הוסיפו קינמון וערבבו היטב. להשאיר בצד לצינון.

 

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, מערבבים קמח, סוכר, קינמון, מלח וסודה לשתייה.

הוסיפו את השמן וערבבו עד שהקמח יתפוס את השמן ויתמוסס בו.

בהדרגה, מוסיפים מים פושרים ולשים עד לקבלת בצק רך, לא דביק.

 

הרכבת העוגיות:

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.

על משטח מקומח, מרדדים חלק אחד לבצק דק – בעובי של כ-0.5 ס"מ.

חותכים ריבועים (כ-5×5 ס"מ) עליהם מניחים כפית ממלית התמרים במרכז כל ריבוע.

מקפלים את הבצק לכדי משולש או אובאלי וסוגרים היטב כדי שהמלית לא תצא.

 

אפייה:

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים כ-15-20 דקות או עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה