עוגיות תמרים הן מאפה מסורתי וטעים, שזכה לפופולריות רבה במטבח הארץ ישראלי.
התמרים, שנחשבים לפרי מתוק ומזין, מוסיפים לעוגיות טעם עמוק ומיוחד. העוגיות הן רכות, מתוקות ומפיצות ריח נפלא בזמן האפייה, ולכן הן מושלמות לאירועים משפחתיים, חגיגות וארוחות קפה.

מרכיבים:

 

לבצק:

2 כוסות קמח חיטה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן צמחי (או חמאה רכה)

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

1/2 כוס מים פושרים

1 כפית סודה לשתייה

 

למלית תמרים:

300 גרם תמרים מגולענים

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס מים רותחים

 

 

הכנת המלית:

בקערה, שמים את התמרים והאגוזים (אם אתה משתמש).

שופכים מים רותחים על התמרים ומשאירים ל-10 דקות עד שהתמרים רכים.

סננו את המים ומעכו את התמרים בעזרת מזלג או מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.

הוסיפו קינמון וערבבו היטב. להשאיר בצד לצינון.

 

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, מערבבים קמח, סוכר, קינמון, מלח וסודה לשתייה.

הוסיפו את השמן וערבבו עד שהקמח יתפוס את השמן ויתמוסס בו.

בהדרגה, מוסיפים מים פושרים ולשים עד לקבלת בצק רך, לא דביק.

 

הרכבת העוגיות:

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.

על משטח מקומח, מרדדים חלק אחד לבצק דק – בעובי של כ-0.5 ס"מ.

חותכים ריבועים (כ-5×5 ס"מ) עליהם מניחים כפית ממלית התמרים במרכז כל ריבוע.

מקפלים את הבצק לכדי משולש או אובאלי וסוגרים היטב כדי שהמלית לא תצא.

 

אפייה:

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים כ-15-20 דקות או עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה