עוגיות תמרים הן מאפה מסורתי וטעים, שזכה לפופולריות רבה במטבח הארץ ישראלי.
התמרים, שנחשבים לפרי מתוק ומזין, מוסיפים לעוגיות טעם עמוק ומיוחד. העוגיות הן רכות, מתוקות ומפיצות ריח נפלא בזמן האפייה, ולכן הן מושלמות לאירועים משפחתיים, חגיגות וארוחות קפה.

מרכיבים:

 

לבצק:

2 כוסות קמח חיטה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן צמחי (או חמאה רכה)

1/2 כפית קינמון

1/4 כפית מלח

1/2 כוס מים פושרים

1 כפית סודה לשתייה

 

למלית תמרים:

300 גרם תמרים מגולענים

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כפית קינמון

1/2 כוס מים רותחים

 

 

הכנת המלית:

בקערה, שמים את התמרים והאגוזים (אם אתה משתמש).

שופכים מים רותחים על התמרים ומשאירים ל-10 דקות עד שהתמרים רכים.

סננו את המים ומעכו את התמרים בעזרת מזלג או מעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.

הוסיפו קינמון וערבבו היטב. להשאיר בצד לצינון.

 

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, מערבבים קמח, סוכר, קינמון, מלח וסודה לשתייה.

הוסיפו את השמן וערבבו עד שהקמח יתפוס את השמן ויתמוסס בו.

בהדרגה, מוסיפים מים פושרים ולשים עד לקבלת בצק רך, לא דביק.

 

הרכבת העוגיות:

מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים.

על משטח מקומח, מרדדים חלק אחד לבצק דק – בעובי של כ-0.5 ס"מ.

חותכים ריבועים (כ-5×5 ס"מ) עליהם מניחים כפית ממלית התמרים במרכז כל ריבוע.

מקפלים את הבצק לכדי משולש או אובאלי וסוגרים היטב כדי שהמלית לא תצא.

 

אפייה:

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

מסדרים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים כ-15-20 דקות או עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה