עוגיות קקאו הן אחת מהמאפים האהובים על רבים בכל גיל.
מדובר בעוגיות רכות ומעט פריכות, עם טעם מעושר של קקאו שיכול לרגש כל חובב שוקולד.
העוגיות הללו מושלמות לאירועים מיוחדים, לקפה של אחר הצהריים או פשוט כחטיף מתוק בכל זמן ביום.

מצרכים לעוגיות:

2 כוסות קמח חיטה

3/4 כוס קקאו איכותי לא ממותק

1 כוס סוכר חום כהה

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס חמאה (רכה בטמפרטורת החדר)

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ  או שוקולד צ'יפס (אופציונלי)

1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

חימום תנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה גדולה.

ערבוב רכיבים יבשים: בקערה גדולה, מניחים את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים היטב.

הכנת תערובת סוכר וחמאה: בקערה נפרדת, מקציפים את החמאה עם הסוכרים (החום והלבן) עד שהתערובת תהיה אוורירית.

הוספת ביצים והווניל: מוסיפים את הביצים אחת אחת, וממשיכים להקציף לאחר כל הוספה. לאחר מכן, מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.

שילוב רכיבים יבשים: מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה בהדרגתיות, ומערבבים בעדינות עד שהכל מתאחד. אם בחרתם, זה הזמן להוסיף את השוקולד קצוץ ואגוזי הלוז.

עיצוב העוגיות: בעזרת כף או כף גלידה, מניחים כדורים מהתערובת על נייר האפייה, עם רווחים של כ-5 ס"מ בין העוגיות.

אפייה: מכניסים לתנור ואופים במשך 10-12 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות אך עדיין רכות במרכזן.

קירור: משאירים את העוגיות התבנית למשך 5 דקות לאחר האפייה, ולאחר מכן מעבירים לרשת קירור להתקררות מוחלטת.

 

בתיאבון! 🍪

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה