עוגיות קקאו הן אחת מהמאפים האהובים על רבים בכל גיל.
מדובר בעוגיות רכות ומעט פריכות, עם טעם מעושר של קקאו שיכול לרגש כל חובב שוקולד.
העוגיות הללו מושלמות לאירועים מיוחדים, לקפה של אחר הצהריים או פשוט כחטיף מתוק בכל זמן ביום.

מצרכים לעוגיות:

2 כוסות קמח חיטה

3/4 כוס קקאו איכותי לא ממותק

1 כוס סוכר חום כהה

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס חמאה (רכה בטמפרטורת החדר)

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ  או שוקולד צ'יפס (אופציונלי)

1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

חימום תנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה גדולה.

ערבוב רכיבים יבשים: בקערה גדולה, מניחים את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים היטב.

הכנת תערובת סוכר וחמאה: בקערה נפרדת, מקציפים את החמאה עם הסוכרים (החום והלבן) עד שהתערובת תהיה אוורירית.

הוספת ביצים והווניל: מוסיפים את הביצים אחת אחת, וממשיכים להקציף לאחר כל הוספה. לאחר מכן, מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.

שילוב רכיבים יבשים: מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה בהדרגתיות, ומערבבים בעדינות עד שהכל מתאחד. אם בחרתם, זה הזמן להוסיף את השוקולד קצוץ ואגוזי הלוז.

עיצוב העוגיות: בעזרת כף או כף גלידה, מניחים כדורים מהתערובת על נייר האפייה, עם רווחים של כ-5 ס"מ בין העוגיות.

אפייה: מכניסים לתנור ואופים במשך 10-12 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות אך עדיין רכות במרכזן.

קירור: משאירים את העוגיות התבנית למשך 5 דקות לאחר האפייה, ולאחר מכן מעבירים לרשת קירור להתקררות מוחלטת.

 

בתיאבון! 🍪

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה