עוגיות פצפוצי שוקולד הן אחת מהעוגיות האהובות בעולם, וכמובן גם בישראל.
מדובר בעוגיות רכות ומרשימות שמשלבות את הטעם המתוק והפינוק של שוקולד עם מרקם מושלם.
הגרסה המסורתית פופולרית בעיקר בקרב ילדים, אך גם המבוגרים לא יכולים לעמוד בפנייה.

מרכיבים

2 כוסות קמח

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס חמאה רכה

1/2 כוס סוכר חום כהה

1/2 כוס סוכר לבן

1 ביצה גדולה

1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)

2 כוסות פצפוצי שוקולד (שוקולד חלב או מריר, לפי העדפה)

 

אפשרויות נוספות:

1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים או פקאנים לקשת טעמים נוספת.

1/4 כוס קוקוס טחון לאוהבי הקוקוס.

 

הוראות הכנה

חימום התנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית אפייה או מניחים בה נייר אפייה.

 

ערבוב החומרים היבשים:

בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, סודה לשתייה והמלח. מניחים בצד.

 

הכנת התערובת הרטובים:

בקערה גדולה, מקציפים את החמאה עם הסוכרים (סוכר חום וסוכר לבן) עד שההתערבות מתאחדת ונראית קרמית.

מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל (אם רוצים) וממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה.

 

שילוב החומרים:

מכניסים את החומרים היבשים לתוך התערובת הרכה ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ או מרית עד שהקמח מתאחד עם החומרים הרטובים.

מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים שוב לשילובם בתערובת.

 

יצירת כדורים:

בעזרת כף או ידיים, יוצרים כדורים בגודל של כף מהתערובת ומניחים אותם על תבנית האפייה, עם רווחים של כ-5 ס"מ בין כל כדור.

 

אפייה:

אופים בתנור למשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות אך עדיין רכות במרכזן.

 

קירור:

מניחים לעוגיות להתקרר על התבנית במשך 5 דקות, ולאחר מכן מעבירים לרשת קירור להמשך התקררות.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה