עוגיות פצפוצי שוקולד הן אחת מהעוגיות האהובות בעולם, וכמובן גם בישראל.
מדובר בעוגיות רכות ומרשימות שמשלבות את הטעם המתוק והפינוק של שוקולד עם מרקם מושלם.
הגרסה המסורתית פופולרית בעיקר בקרב ילדים, אך גם המבוגרים לא יכולים לעמוד בפנייה.

מרכיבים

2 כוסות קמח

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס חמאה רכה

1/2 כוס סוכר חום כהה

1/2 כוס סוכר לבן

1 ביצה גדולה

1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)

2 כוסות פצפוצי שוקולד (שוקולד חלב או מריר, לפי העדפה)

 

אפשרויות נוספות:

1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים או פקאנים לקשת טעמים נוספת.

1/4 כוס קוקוס טחון לאוהבי הקוקוס.

 

הוראות הכנה

חימום התנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית אפייה או מניחים בה נייר אפייה.

 

ערבוב החומרים היבשים:

בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, סודה לשתייה והמלח. מניחים בצד.

 

הכנת התערובת הרטובים:

בקערה גדולה, מקציפים את החמאה עם הסוכרים (סוכר חום וסוכר לבן) עד שההתערבות מתאחדת ונראית קרמית.

מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל (אם רוצים) וממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה.

 

שילוב החומרים:

מכניסים את החומרים היבשים לתוך התערובת הרכה ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ או מרית עד שהקמח מתאחד עם החומרים הרטובים.

מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים שוב לשילובם בתערובת.

 

יצירת כדורים:

בעזרת כף או ידיים, יוצרים כדורים בגודל של כף מהתערובת ומניחים אותם על תבנית האפייה, עם רווחים של כ-5 ס"מ בין כל כדור.

 

אפייה:

אופים בתנור למשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות אך עדיין רכות במרכזן.

 

קירור:

מניחים לעוגיות להתקרר על התבנית במשך 5 דקות, ולאחר מכן מעבירים לרשת קירור להמשך התקררות.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה