עוגיות טחינה הן חטיף מתוק ומיוחד, הן מתאפיינות ברכותן ובטעם נפלא, המאפשר לכל אחד ליהנות מהן. תהליך ההכנה שלהן פשוט יחסית, מה שהופך אותן למתכון אידיאלי גם למתחילים במטבח.

 

מצרכים

1/2 כוס טחינה (טחינה גולמית)

1/2 כוס סוכר חום

1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה

1/2 כוס קמח לבן

1/2 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

1/4 כוס שומשום קלוי (אופציונלי להוספה מעל)

 

הוראות הכנה

חימום התנור: לפני הכל, חממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס

ערבוב החומרים הרטובים: בקערה גדולה, שימו את הטחינה, הסוכר ושמן הזית. ערבבו היטב בעזרת מטרפה או כף עץ, עד שהתערובת חלקה וללא גושים.

הוספת החומרים היבשים: לאחר שהתערובת הרטובה אחידה, הוסיפו את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והקינמון (אם בחרתם להשתמש בו). ערבבו שוב עד שהקמח נבלע בתערובת.

יצירת כדורים: לאחר שהבלילה מוכנה, קחו כפות מהתערובת וצרו כדורים קטנים בגודל של כדור טניס. הניחו את הכדורים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, והשאירו רווחים ביניהם (העוגיות תתרחבנה במהלך האפייה).

פיזור שומשום (אופציונלי): אם בחרתם להשתמש בשומשום קלוי, פזרו אותו מעל כל כדור לפני האפייה.

אפייה: הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות והן מקבלות צבע זהוב קל.

קירור: לאחר האפייה, הניחו לעוגיות להתקרר על רשת לפני ההגשה.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה