עוגיות טחינה הן חטיף מתוק ומיוחד, הן מתאפיינות ברכותן ובטעם נפלא, המאפשר לכל אחד ליהנות מהן. תהליך ההכנה שלהן פשוט יחסית, מה שהופך אותן למתכון אידיאלי גם למתחילים במטבח.

 

מצרכים

1/2 כוס טחינה (טחינה גולמית)

1/2 כוס סוכר חום

1/4 כוס שמן זית או שמן קנולה

1/2 כוס קמח לבן

1/2 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

1/4 כוס שומשום קלוי (אופציונלי להוספה מעל)

 

הוראות הכנה

חימום התנור: לפני הכל, חממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס

ערבוב החומרים הרטובים: בקערה גדולה, שימו את הטחינה, הסוכר ושמן הזית. ערבבו היטב בעזרת מטרפה או כף עץ, עד שהתערובת חלקה וללא גושים.

הוספת החומרים היבשים: לאחר שהתערובת הרטובה אחידה, הוסיפו את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והקינמון (אם בחרתם להשתמש בו). ערבבו שוב עד שהקמח נבלע בתערובת.

יצירת כדורים: לאחר שהבלילה מוכנה, קחו כפות מהתערובת וצרו כדורים קטנים בגודל של כדור טניס. הניחו את הכדורים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, והשאירו רווחים ביניהם (העוגיות תתרחבנה במהלך האפייה).

פיזור שומשום (אופציונלי): אם בחרתם להשתמש בשומשום קלוי, פזרו אותו מעל כל כדור לפני האפייה.

אפייה: הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות והן מקבלות צבע זהוב קל.

קירור: לאחר האפייה, הניחו לעוגיות להתקרר על רשת לפני ההגשה.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה