עוגת שמרים עם קינמון היא קינוח קלאסי ואהוב, הידוע בטעם המיוחד והמתוק שלו. העוגה הזו נחגגת חגיגות משפחתיות, ארוחות בוקר ולאירועים מיוחדים. המקורות של עוגת השמרים נעים בין האזור הסקנדינבי לאירופה המזרחית, והיא מציעה שילוב נהדר של טעמים וריחות מיוחדים. מה שמייחד את העוגה הזאת הוא התערובת של הקינמון והסוכר, שמעניקים לה טעם מתוק וארומטי שמעורר נוסטלגיה.

מצרכים

לבצק:

500 גרם קמח לבן

100 גרם סוכר

200 מ"ל חלב (חם)

100 גרם חמאה (רכה)

2 ביצים

1 חבילה (10 גרם) שמרים יבשים

½ כפית מלח

 

למילוי:

100 גרם חמאה (מומסת)

150 גרם סוכר חום

2-3 כפיות קינמון

 

לציפוי למעלה:

1 ביצה (לטפיחה)

סוכר דק לקישוט (אופציה)

 

הוראות הכנה

 

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, ממיסים את השמרים בחלב החם עם 1 כף סוכר ומניחים לתסוס במשך כ-10 דקות.

מוסיפים את יתר הסוכר, הביצים, החמאה הרכה והמלח לקערה. מתחילים לערבב.

מוסיפים את הקמח בהדרגה עד שהבצק מתאחד. לשים את הבצק כ-10 דקות עד שהוא חלק וגמיש.

 

התפחה:

מכסים את הקערה עם מגבת ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה, או עד שהבצק מוכפל בגודלו.

 

הכנת המילוי:

בזמן שהבצק תופס, מערבבים את הסוכר החום עם הקינמון בקערה נפרדת. שומרים בצד.

 

עיצוב העוגה:

לאחר שהבצק תופס, מרדדים אותו לעיגול בגובה של חצי ס"מ על משטח מקומח.

מורחים את החמאה המומסת על הבצק.

מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון באופן אחיד על גבי החמאה.

חותכים את הבצק ל-6-8 משולשים שווים. מגלגלים לצורת שבלולים

 

התפחה שנייה:

מניחים את הפיתולים בתבנית אפייה משומנת ומכסים במגבת. מניחים להתפחה נוספת במשך 30 דקות.

 

אפייה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מברישים את העוגה בביצה הטרופה.

אופים במשך 30-35 דקות, או עד שהעוגה משחימה ויפה מעלה.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה