עוגת שמרים עם קינמון היא קינוח קלאסי ואהוב, הידוע בטעם המיוחד והמתוק שלו. העוגה הזו נחגגת חגיגות משפחתיות, ארוחות בוקר ולאירועים מיוחדים. המקורות של עוגת השמרים נעים בין האזור הסקנדינבי לאירופה המזרחית, והיא מציעה שילוב נהדר של טעמים וריחות מיוחדים. מה שמייחד את העוגה הזאת הוא התערובת של הקינמון והסוכר, שמעניקים לה טעם מתוק וארומטי שמעורר נוסטלגיה.

מצרכים

לבצק:

500 גרם קמח לבן

100 גרם סוכר

200 מ"ל חלב (חם)

100 גרם חמאה (רכה)

2 ביצים

1 חבילה (10 גרם) שמרים יבשים

½ כפית מלח

 

למילוי:

100 גרם חמאה (מומסת)

150 גרם סוכר חום

2-3 כפיות קינמון

 

לציפוי למעלה:

1 ביצה (לטפיחה)

סוכר דק לקישוט (אופציה)

 

הוראות הכנה

 

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, ממיסים את השמרים בחלב החם עם 1 כף סוכר ומניחים לתסוס במשך כ-10 דקות.

מוסיפים את יתר הסוכר, הביצים, החמאה הרכה והמלח לקערה. מתחילים לערבב.

מוסיפים את הקמח בהדרגה עד שהבצק מתאחד. לשים את הבצק כ-10 דקות עד שהוא חלק וגמיש.

 

התפחה:

מכסים את הקערה עם מגבת ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה, או עד שהבצק מוכפל בגודלו.

 

הכנת המילוי:

בזמן שהבצק תופס, מערבבים את הסוכר החום עם הקינמון בקערה נפרדת. שומרים בצד.

 

עיצוב העוגה:

לאחר שהבצק תופס, מרדדים אותו לעיגול בגובה של חצי ס"מ על משטח מקומח.

מורחים את החמאה המומסת על הבצק.

מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון באופן אחיד על גבי החמאה.

חותכים את הבצק ל-6-8 משולשים שווים. מגלגלים לצורת שבלולים

 

התפחה שנייה:

מניחים את הפיתולים בתבנית אפייה משומנת ומכסים במגבת. מניחים להתפחה נוספת במשך 30 דקות.

 

אפייה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מברישים את העוגה בביצה הטרופה.

אופים במשך 30-35 דקות, או עד שהעוגה משחימה ויפה מעלה.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה