עוגת שמרים עם קינמון היא קינוח קלאסי ואהוב, הידוע בטעם המיוחד והמתוק שלו. העוגה הזו נחגגת חגיגות משפחתיות, ארוחות בוקר ולאירועים מיוחדים. המקורות של עוגת השמרים נעים בין האזור הסקנדינבי לאירופה המזרחית, והיא מציעה שילוב נהדר של טעמים וריחות מיוחדים. מה שמייחד את העוגה הזאת הוא התערובת של הקינמון והסוכר, שמעניקים לה טעם מתוק וארומטי שמעורר נוסטלגיה.

מצרכים

לבצק:

500 גרם קמח לבן

100 גרם סוכר

200 מ"ל חלב (חם)

100 גרם חמאה (רכה)

2 ביצים

1 חבילה (10 גרם) שמרים יבשים

½ כפית מלח

 

למילוי:

100 גרם חמאה (מומסת)

150 גרם סוכר חום

2-3 כפיות קינמון

 

לציפוי למעלה:

1 ביצה (לטפיחה)

סוכר דק לקישוט (אופציה)

 

הוראות הכנה

 

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, ממיסים את השמרים בחלב החם עם 1 כף סוכר ומניחים לתסוס במשך כ-10 דקות.

מוסיפים את יתר הסוכר, הביצים, החמאה הרכה והמלח לקערה. מתחילים לערבב.

מוסיפים את הקמח בהדרגה עד שהבצק מתאחד. לשים את הבצק כ-10 דקות עד שהוא חלק וגמיש.

 

התפחה:

מכסים את הקערה עם מגבת ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה, או עד שהבצק מוכפל בגודלו.

 

הכנת המילוי:

בזמן שהבצק תופס, מערבבים את הסוכר החום עם הקינמון בקערה נפרדת. שומרים בצד.

 

עיצוב העוגה:

לאחר שהבצק תופס, מרדדים אותו לעיגול בגובה של חצי ס"מ על משטח מקומח.

מורחים את החמאה המומסת על הבצק.

מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון באופן אחיד על גבי החמאה.

חותכים את הבצק ל-6-8 משולשים שווים. מגלגלים לצורת שבלולים

 

התפחה שנייה:

מניחים את הפיתולים בתבנית אפייה משומנת ומכסים במגבת. מניחים להתפחה נוספת במשך 30 דקות.

 

אפייה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מברישים את העוגה בביצה הטרופה.

אופים במשך 30-35 דקות, או עד שהעוגה משחימה ויפה מעלה.

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה