עוגת גזר היא קינוח עצמי טעים ומתוק שמקורו במטבח האירופי, אך הצליח להשיב לעצמו מקום חם בליבם של רבים בישראל. העוגה, שהכנה שלה משלבת גזר טרי עם תבלינים שונים, היא לא רק טעימה אלא גם בריאה יחסית. הגזר מעניק לעוגה לחות וצבע, ואם מוסיפים אגוזים ותבלינים, מקבלים חוויית טעמים עשירה ומזינה. עוגת גזר היא מושלמת לאירועים, לצד תה או קפה, ואפילו כאפשרות קינוח לחגיגות משפחתיות.

 

רכיבים

2 כוסות גזר מגורר (כ-4-5 גזרים בינוניים)

1 כוס סוכר (אפשר חצי סוכר חום וחצי סוכר לבן)

1/2 כוס שמן זרעי חמניות או שמן קנולה

3 ביצים בגודל גדול

2 כוסות קמח לבן

2 כפיות סודה לשתייה

1 כפית קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט (אופציונלי)

1/2 כפית מלח

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)

1/2 כוס צימוקים (אופציונלי)

אבקת סוכר לפיזור (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

הכנה מוקדמת: חממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהיט).

הכנת תבנית: משמנים תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ ומניחים בתוכה נייר אפייה.

שילוב חומרי הגלם: בקערה גדולה, מקטניקים את הביצים עם הסוכר והשמן עד שהתערובת אחידה ואוורירית.

הוספת לגזר: מוסיפים את הגזר המגורר לתערובת ומערבבים היטב.

תיבול הקמח: בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, סודה לשתייה, קינמון, אגוז מוסקט ומלח.

שילוב יבש ורטוב: מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה בהדרגה, ומערבבים עד שהקמח נבלע בתערובת. אם מוסיפים אגוזים וצימוקים, יש להוסיף אותם בשלב זה.

אפייה: יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את המשטח. אופים כ-45-50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.

קירור: לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ולאחר מכן מעבירים לרשת קירור.

 

זמן אפייה: 45-50 דקות

 

הצעות להגשה

מפזרים אבקת סוכר על העוגה לפני ההגשה.

ניתן להגיש עם שכבת קצפת עליונה או עם רוטב קרם גבינה.

מלווה בכוס תה או קפה חם.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה