עוגת גזר היא קינוח עצמי טעים ומתוק שמקורו במטבח האירופי, אך הצליח להשיב לעצמו מקום חם בליבם של רבים בישראל. העוגה, שהכנה שלה משלבת גזר טרי עם תבלינים שונים, היא לא רק טעימה אלא גם בריאה יחסית. הגזר מעניק לעוגה לחות וצבע, ואם מוסיפים אגוזים ותבלינים, מקבלים חוויית טעמים עשירה ומזינה. עוגת גזר היא מושלמת לאירועים, לצד תה או קפה, ואפילו כאפשרות קינוח לחגיגות משפחתיות.

 

רכיבים

2 כוסות גזר מגורר (כ-4-5 גזרים בינוניים)

1 כוס סוכר (אפשר חצי סוכר חום וחצי סוכר לבן)

1/2 כוס שמן זרעי חמניות או שמן קנולה

3 ביצים בגודל גדול

2 כוסות קמח לבן

2 כפיות סודה לשתייה

1 כפית קינמון

1/2 כפית אגוז מוסקט (אופציונלי)

1/2 כפית מלח

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)

1/2 כוס צימוקים (אופציונלי)

אבקת סוכר לפיזור (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

הכנה מוקדמת: חממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהיט).

הכנת תבנית: משמנים תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ ומניחים בתוכה נייר אפייה.

שילוב חומרי הגלם: בקערה גדולה, מקטניקים את הביצים עם הסוכר והשמן עד שהתערובת אחידה ואוורירית.

הוספת לגזר: מוסיפים את הגזר המגורר לתערובת ומערבבים היטב.

תיבול הקמח: בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, סודה לשתייה, קינמון, אגוז מוסקט ומלח.

שילוב יבש ורטוב: מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה בהדרגה, ומערבבים עד שהקמח נבלע בתערובת. אם מוסיפים אגוזים וצימוקים, יש להוסיף אותם בשלב זה.

אפייה: יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את המשטח. אופים כ-45-50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.

קירור: לאחר האפייה, מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, ולאחר מכן מעבירים לרשת קירור.

 

זמן אפייה: 45-50 דקות

 

הצעות להגשה

מפזרים אבקת סוכר על העוגה לפני ההגשה.

ניתן להגיש עם שכבת קצפת עליונה או עם רוטב קרם גבינה.

מלווה בכוס תה או קפה חם.

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה