אין כמו ריח של ספינג' טרי וטעים שמתפשט בבית!
הספינג' המרוקאי הוא מאפה מסורתי וחגיגי, מושלם לאירועים משפחתיים וחגים.
הבצק הרך והאוורירי, מטוגן עד הזהבה מושלמת, נמס בפה ומתובל בסוכר או בדבש. כל ביס הוא חגיגה של טעמים

 

מרכיבים

חומרי בסיס:

500 גרם קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס סוכר

1/2 כוס מים חמימים

1/2 כפית מלח

1/4 כוס שמן

 

לטיגון:

שמן לטיגון (כמו שמן סויה או קנולה), שמן עמוק וחם

 

תוספות

דבש (כדי להשרות את הספינג' לאחר טיגון)

סוכר על מנת לפזר מעל

אגוזים קצוצים (כמו אגוזי מלך או פקאנים)

 

הוראות הכנה

 

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר.

מוסיפים את המים החמימים בהדרגה ומערבבים עד שהבצק מתאחד.

מוסיפים את המלח ושמן הזית ולשים היטב עד שהתערובת חלקה וגמישה (כ-10 דקות).

מכסים את הקערה במגבת והשאירו לה לתפוס במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

עיצוב הספינג':

לאחר שהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח מקומח מעט ולוחצים על הבצק כדי לשחרר את האוויר.

מחלקים את הבצק ל-10-12 כדורים שווים ומניחים להתפיח עוד 20 דקות.

 

טיגון:

ממלאים סיר בשמן ומחממים אותו לטמפרטורה של כ-180 מעלות צלזיוס.

לוקחים כדור בצק, משטחים אותו מעט ועושים חור בעזרת האצבע זה לספינג' לא סימטרי.
לגירסה היותר מעוגלת כמו דונאטס עובדים עם בצק פחות דביק משטחים ועושים שני חיתוכים עם
חותכנים או כוסות בשני גדלים הגדול לעיגול ההקיפי והקטן לעיגול הפנימי.

 

מכניסים את הספינג' בעדינות לשמן החם.
מטגנים כל צד במשך כ-2-3 דקות או עד שהאצבעות הופכות לזהובות ופריכות.

בעזרת כף מחוררת, מורידים את הספינג’ מהשמן ומניחים על נייר סופג כדי לספוג שאריות שמן.

 

הגשה:

כאשר הספינג' עדיין חם, אפשר להשרות אותו בדבש או לפזר עליו סוכר לפי הטעם.

אפשר גם לתבל ברוטב מייפל מעל או שוקולד בגירסאות היותר אמריקאיות 🙂

ניתן לקשט באגוזים קצוצים במידה ורוצים להוסיף טעם נוסף.

 

 

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה