אין כמו ריח של ספינג' טרי וטעים שמתפשט בבית!
הספינג' המרוקאי הוא מאפה מסורתי וחגיגי, מושלם לאירועים משפחתיים וחגים.
הבצק הרך והאוורירי, מטוגן עד הזהבה מושלמת, נמס בפה ומתובל בסוכר או בדבש. כל ביס הוא חגיגה של טעמים

 

מרכיבים

חומרי בסיס:

500 גרם קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס סוכר

1/2 כוס מים חמימים

1/2 כפית מלח

1/4 כוס שמן

 

לטיגון:

שמן לטיגון (כמו שמן סויה או קנולה), שמן עמוק וחם

 

תוספות

דבש (כדי להשרות את הספינג' לאחר טיגון)

סוכר על מנת לפזר מעל

אגוזים קצוצים (כמו אגוזי מלך או פקאנים)

 

הוראות הכנה

 

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר.

מוסיפים את המים החמימים בהדרגה ומערבבים עד שהבצק מתאחד.

מוסיפים את המלח ושמן הזית ולשים היטב עד שהתערובת חלקה וגמישה (כ-10 דקות).

מכסים את הקערה במגבת והשאירו לה לתפוס במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

עיצוב הספינג':

לאחר שהבצק תפח, מעבירים אותו למשטח מקומח מעט ולוחצים על הבצק כדי לשחרר את האוויר.

מחלקים את הבצק ל-10-12 כדורים שווים ומניחים להתפיח עוד 20 דקות.

 

טיגון:

ממלאים סיר בשמן ומחממים אותו לטמפרטורה של כ-180 מעלות צלזיוס.

לוקחים כדור בצק, משטחים אותו מעט ועושים חור בעזרת האצבע זה לספינג' לא סימטרי.
לגירסה היותר מעוגלת כמו דונאטס עובדים עם בצק פחות דביק משטחים ועושים שני חיתוכים עם
חותכנים או כוסות בשני גדלים הגדול לעיגול ההקיפי והקטן לעיגול הפנימי.

 

מכניסים את הספינג' בעדינות לשמן החם.
מטגנים כל צד במשך כ-2-3 דקות או עד שהאצבעות הופכות לזהובות ופריכות.

בעזרת כף מחוררת, מורידים את הספינג’ מהשמן ומניחים על נייר סופג כדי לספוג שאריות שמן.

 

הגשה:

כאשר הספינג' עדיין חם, אפשר להשרות אותו בדבש או לפזר עליו סוכר לפי הטעם.

אפשר גם לתבל ברוטב מייפל מעל או שוקולד בגירסאות היותר אמריקאיות 🙂

ניתן לקשט באגוזים קצוצים במידה ורוצים להוסיף טעם נוסף.

 

 

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה