קוסקוס הוא מאכל מסורתי מהמטבח הצפון אפריקאי, שמתועד מאז המאה ה-13. הוא עשוי מקטניות (סולת) שמבושלות באדים, וניתן להגיש אותו בשלל וריאציות.
קוסקוס עם ירקות ותבלינים הוא מנה פופולרית בישראל, שמביאה ניחוחות ים-תיכוניים לשולחן. מה שהופך את המנה הזו למיוחדת הוא השילוב של ירקות טריים, תבלינים עשירים ואפשרות להוסיף חלבונים שונים.

מרכיבים

1.5 כוסות קוסקוס

2 כוסות מים רותחים

3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני, קצוץ דק

2 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות

1 קישוא בינוני, קצוץ לקוביות

1 פלפל אדום, קצוץ לקוביות

1 קישוא ירוק, קצוץ לקוביות

1.5 כפות תבלין קוסקוס (או תבלינים כמו כמון, כורכום, ופפריקה)

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1/2 כוס חומוס מבושל (אופציונלי)

פטרוזיליה קצוצה (לגיוון)

 

הוראות הכנה:

הכנת הקוסקוס:

קחו קערה גדולה ושטוחה, מניחים בתוכה את הקוסקוס. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים היטב. מכסים ומניחים ל-10 דקות על מנת שהקוסקוס יתפוס את הנוזלים.

טיגון הירקות:

מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף. מוסיפים את הגזר, הקישוא, והפלפל האדום ומבשלים כ-5 דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.

הוספת תבלינים:

מוסיפים את התבלינים (תבלין קוסקוס, מלח, ופלפל) ומערבבים היטב. מבשלים עוד 2-3 דקות עד שהטעמים מתחברים.

סיום הכנה:

אחרי שהקוסקוס סיים להתמקם, פורקים אותו לקערה עם מזלג ומפרידים את הגרגרים. מוסיפים את הירקות המבושלים והחומוס אם רוצים. מערבבים היטב להגשה.

זמן הכנה:

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 15 דקות

סך הכל: 30 דקות

כמות מספיקה לכ:

4 מנות

הצעות הגשה:

הגישו את הקוסקוס עם ירקות חמים, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה להגשה מרשימה. ניתן להוסיף ליד המנה חלבון כמו עוף או טלה צלוי, אם רוצים.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה