טארט ירקות קלויים עם גבינת פטה הוא מנה משובחת שמקורה במטבח הים-תיכוני והצרפתי.

במנה זו אנחנו עושים שימוש בירקות קלויים שהופכים רכים ובעלי טעמים עמוקים ומעושנים, בשילוב עם גבינת פטה מלוחה ומרעננת.

זוהי מנה אידאלית לכל עונה, במיוחד בקיץ, כשאפשר למצוא ירקות טריים וצבעוניים בשוק.

הטארט לא רק טעים, אלא גם מציג שילוב מרהיב של צבעים וצורות, מה שהופך אותו למנת מרכז שולחן מושלמת.

וכמו כל מתכון שאני מעלה גם את זה אפשרת "לטבען" בקלות עם תחליפי חלב וגבינות טבעוניות נהדרות שיש כיום בשוק

 

רכיבים

בצק טארט:

250 גרם קמח חיטה

125 גרם חמאה חצי רכה

1 ביצה

50 גרם סוכר (אופציונלי, למשקל מתוק)

1/2 כפית מלח

3-4 כפות מים קרים

 

למילוי:

1 קישוא בינוני, פרוס

1 חציל קטן, פרוס

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות

1 בצל סגול קטן, פרוס

2 שיני שום, קצוצות

200 גרם גבינת פטה, מפוררת

2 ביצים

200 מ"ל שמנת מתוקה (או שמנת בישול)

1 כפית תבלין (כגון טימין או אורגנו)

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כפות שמן זית

 

הוראות הכנה

הכנת הבצק

בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח עד שהתערובת מזכירה פירורים קטנים.

הוסיפו את הביצה ו-3 כפות מים קרים, ולושו עד שהבצק מתאגד. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו עוד כף מים.

עטפו את הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר לעוד 30 דקות.

קליית הירקות

מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.

בשכבת קלייה על תבנית אפייה, הניחו את הקישוא, החציל, הפלפל והבצל.

פזרו מעל את השום הקצוץ, הוסיפו מלח, פלפל ושמן זית, וערבבו היטב.

קלויים את הירקות בתנור במשך 25-30 דקות, או עד שהם רכים ומעט משחימים. הוציאו והניחו להתקרר.

הכנת המילוי

בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם השמנת, התבלינים, מלח ופלפל.

לאחר שהירקות התקררו מעט, הוסיפו אותם לתערובת הביצים והוסיף את גבינת הפטה המפוררת. ערבבו בעדינות.

הרכבה ואפייה

הוציאו את הבצק מהמקרר ושטחו אותו בתבנית טארט בקוטר 26 ס"מ, כולל השוליים.

חוררו את הבצק במזלג על מנת למנוע התפחות במהלך האפייה.

השאירו את הבצק בתנור למשך כ-10 דקות ב-180 מעלות על מנת לאפות אותו מעט לפני השמת המילוי.

לאחר מכן, שפכו את תערובת הירקות והגבינה על הבצק ואפו במשך 30-35 דקות עד שהמילוי התייצב ושולי הבצק מזהיבים.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות