טארט ירקות קלויים עם גבינת פטה הוא מנה משובחת שמקורה במטבח הים-תיכוני והצרפתי.

במנה זו אנחנו עושים שימוש בירקות קלויים שהופכים רכים ובעלי טעמים עמוקים ומעושנים, בשילוב עם גבינת פטה מלוחה ומרעננת.

זוהי מנה אידאלית לכל עונה, במיוחד בקיץ, כשאפשר למצוא ירקות טריים וצבעוניים בשוק.

הטארט לא רק טעים, אלא גם מציג שילוב מרהיב של צבעים וצורות, מה שהופך אותו למנת מרכז שולחן מושלמת.

וכמו כל מתכון שאני מעלה גם את זה אפשרת "לטבען" בקלות עם תחליפי חלב וגבינות טבעוניות נהדרות שיש כיום בשוק

 

רכיבים

בצק טארט:

250 גרם קמח חיטה

125 גרם חמאה חצי רכה

1 ביצה

50 גרם סוכר (אופציונלי, למשקל מתוק)

1/2 כפית מלח

3-4 כפות מים קרים

 

למילוי:

1 קישוא בינוני, פרוס

1 חציל קטן, פרוס

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות

1 בצל סגול קטן, פרוס

2 שיני שום, קצוצות

200 גרם גבינת פטה, מפוררת

2 ביצים

200 מ"ל שמנת מתוקה (או שמנת בישול)

1 כפית תבלין (כגון טימין או אורגנו)

מלח ופלפל לפי הטעם

2 כפות שמן זית

 

הוראות הכנה

הכנת הבצק

בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, החמאה, הסוכר והמלח עד שהתערובת מזכירה פירורים קטנים.

הוסיפו את הביצה ו-3 כפות מים קרים, ולושו עד שהבצק מתאגד. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו עוד כף מים.

עטפו את הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר לעוד 30 דקות.

קליית הירקות

מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.

בשכבת קלייה על תבנית אפייה, הניחו את הקישוא, החציל, הפלפל והבצל.

פזרו מעל את השום הקצוץ, הוסיפו מלח, פלפל ושמן זית, וערבבו היטב.

קלויים את הירקות בתנור במשך 25-30 דקות, או עד שהם רכים ומעט משחימים. הוציאו והניחו להתקרר.

הכנת המילוי

בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם השמנת, התבלינים, מלח ופלפל.

לאחר שהירקות התקררו מעט, הוסיפו אותם לתערובת הביצים והוסיף את גבינת הפטה המפוררת. ערבבו בעדינות.

הרכבה ואפייה

הוציאו את הבצק מהמקרר ושטחו אותו בתבנית טארט בקוטר 26 ס"מ, כולל השוליים.

חוררו את הבצק במזלג על מנת למנוע התפחות במהלך האפייה.

השאירו את הבצק בתנור למשך כ-10 דקות ב-180 מעלות על מנת לאפות אותו מעט לפני השמת המילוי.

לאחר מכן, שפכו את תערובת הירקות והגבינה על הבצק ואפו במשך 30-35 דקות עד שהמילוי התייצב ושולי הבצק מזהיבים.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה