לבנה היא גבינת יוגורט ים תיכונית עשירה ומרעננת, פופולרית במטבחים רבים. הכנת לבנה בבית היא פשוטה ונותנת תוצאה טרייה וטעימה. המתכון הזה ידריך אתכם כיצד להכין לבנה ביתית שמושלמת כממרח על לחם, תוספת לסלטים, או כל מנה אחרת.

מרכיבים:

  • 1 ק"ג יוגורט רגיל (ללא סוכר)
  • 1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
  • 1/4 כפית שום כתוש (אופציונלי)
  • 1/4 כוס שמן זית (אופציונלי, לשימוש לאחר הכנת הלבנה)

אופן הכנה:

  1. הכנת המסננת:
    קחו קערה גדולה וסננו אותה עם מסננת. הניחו מסננת על הקערה וסננו אותה עם גזה או בד דק (ניתן למצוא בחנויות מטבח). הוודאו שהבד נוגע בדפנות המסננת ומעט בולט מעל.
  2. הכנת היוגורט:
    שימו את היוגורט בקערה עם המלח והשום הכתוש אם בחרתם להשתמש בו. ערבבו היטב עד שהמלח והתיבול מתפשטים באופן אחיד.
  3. סינון היוגורט:
    שימו את התערובת בתוך המסננת עם הבד. עטפו את היוגורט בקצוות הבד וסגרו אותו כך שהתערובת תהיה מכוסה.
  4. סינון:
    הניחו את הקערה עם המסננת במקרר והניחו ליוגורט להיתפס ולסנן במשך 24-48 שעות. ככל שתשאירו את היוגורט להיתפס יותר זמן, כך הלבנה תהיה יותר סמיכה.
  5. הסרת הלבנה:
    לאחר סיום הסינון, הסירו את הלבנה מהמסננת והעבירו אותה לקופסה אטומה.
  6. שימון (אופציונלי):
    אם תרצו, תוכלו לשים על הלבנה שמן זית ולערבב היטב. זה יוסיף טעם ותשמר את הלבנה טרייה יותר.

המלצה:
לבנה ביתית נהדרת כמריחה על לחם טרי או עם ירקות טריים.

בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה