לבנה היא גבינת יוגורט ים תיכונית עשירה ומרעננת, פופולרית במטבחים רבים. הכנת לבנה בבית היא פשוטה ונותנת תוצאה טרייה וטעימה. המתכון הזה ידריך אתכם כיצד להכין לבנה ביתית שמושלמת כממרח על לחם, תוספת לסלטים, או כל מנה אחרת.

מרכיבים:

  • 1 ק"ג יוגורט רגיל (ללא סוכר)
  • 1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
  • 1/4 כפית שום כתוש (אופציונלי)
  • 1/4 כוס שמן זית (אופציונלי, לשימוש לאחר הכנת הלבנה)

אופן הכנה:

  1. הכנת המסננת:
    קחו קערה גדולה וסננו אותה עם מסננת. הניחו מסננת על הקערה וסננו אותה עם גזה או בד דק (ניתן למצוא בחנויות מטבח). הוודאו שהבד נוגע בדפנות המסננת ומעט בולט מעל.
  2. הכנת היוגורט:
    שימו את היוגורט בקערה עם המלח והשום הכתוש אם בחרתם להשתמש בו. ערבבו היטב עד שהמלח והתיבול מתפשטים באופן אחיד.
  3. סינון היוגורט:
    שימו את התערובת בתוך המסננת עם הבד. עטפו את היוגורט בקצוות הבד וסגרו אותו כך שהתערובת תהיה מכוסה.
  4. סינון:
    הניחו את הקערה עם המסננת במקרר והניחו ליוגורט להיתפס ולסנן במשך 24-48 שעות. ככל שתשאירו את היוגורט להיתפס יותר זמן, כך הלבנה תהיה יותר סמיכה.
  5. הסרת הלבנה:
    לאחר סיום הסינון, הסירו את הלבנה מהמסננת והעבירו אותה לקופסה אטומה.
  6. שימון (אופציונלי):
    אם תרצו, תוכלו לשים על הלבנה שמן זית ולערבב היטב. זה יוסיף טעם ותשמר את הלבנה טרייה יותר.

המלצה:
לבנה ביתית נהדרת כמריחה על לחם טרי או עם ירקות טריים.

בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה