לבנה היא גבינת יוגורט ים תיכונית עשירה ומרעננת, פופולרית במטבחים רבים. הכנת לבנה בבית היא פשוטה ונותנת תוצאה טרייה וטעימה. המתכון הזה ידריך אתכם כיצד להכין לבנה ביתית שמושלמת כממרח על לחם, תוספת לסלטים, או כל מנה אחרת.

מרכיבים:

  • 1 ק"ג יוגורט רגיל (ללא סוכר)
  • 1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
  • 1/4 כפית שום כתוש (אופציונלי)
  • 1/4 כוס שמן זית (אופציונלי, לשימוש לאחר הכנת הלבנה)

אופן הכנה:

  1. הכנת המסננת:
    קחו קערה גדולה וסננו אותה עם מסננת. הניחו מסננת על הקערה וסננו אותה עם גזה או בד דק (ניתן למצוא בחנויות מטבח). הוודאו שהבד נוגע בדפנות המסננת ומעט בולט מעל.
  2. הכנת היוגורט:
    שימו את היוגורט בקערה עם המלח והשום הכתוש אם בחרתם להשתמש בו. ערבבו היטב עד שהמלח והתיבול מתפשטים באופן אחיד.
  3. סינון היוגורט:
    שימו את התערובת בתוך המסננת עם הבד. עטפו את היוגורט בקצוות הבד וסגרו אותו כך שהתערובת תהיה מכוסה.
  4. סינון:
    הניחו את הקערה עם המסננת במקרר והניחו ליוגורט להיתפס ולסנן במשך 24-48 שעות. ככל שתשאירו את היוגורט להיתפס יותר זמן, כך הלבנה תהיה יותר סמיכה.
  5. הסרת הלבנה:
    לאחר סיום הסינון, הסירו את הלבנה מהמסננת והעבירו אותה לקופסה אטומה.
  6. שימון (אופציונלי):
    אם תרצו, תוכלו לשים על הלבנה שמן זית ולערבב היטב. זה יוסיף טעם ותשמר את הלבנה טרייה יותר.

המלצה:
לבנה ביתית נהדרת כמריחה על לחם טרי או עם ירקות טריים.

בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה