לבנה היא גבינת יוגורט ים תיכונית עשירה ומרעננת, פופולרית במטבחים רבים. הכנת לבנה בבית היא פשוטה ונותנת תוצאה טרייה וטעימה. המתכון הזה ידריך אתכם כיצד להכין לבנה ביתית שמושלמת כממרח על לחם, תוספת לסלטים, או כל מנה אחרת.

מרכיבים:

  • 1 ק"ג יוגורט רגיל (ללא סוכר)
  • 1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
  • 1/4 כפית שום כתוש (אופציונלי)
  • 1/4 כוס שמן זית (אופציונלי, לשימוש לאחר הכנת הלבנה)

אופן הכנה:

  1. הכנת המסננת:
    קחו קערה גדולה וסננו אותה עם מסננת. הניחו מסננת על הקערה וסננו אותה עם גזה או בד דק (ניתן למצוא בחנויות מטבח). הוודאו שהבד נוגע בדפנות המסננת ומעט בולט מעל.
  2. הכנת היוגורט:
    שימו את היוגורט בקערה עם המלח והשום הכתוש אם בחרתם להשתמש בו. ערבבו היטב עד שהמלח והתיבול מתפשטים באופן אחיד.
  3. סינון היוגורט:
    שימו את התערובת בתוך המסננת עם הבד. עטפו את היוגורט בקצוות הבד וסגרו אותו כך שהתערובת תהיה מכוסה.
  4. סינון:
    הניחו את הקערה עם המסננת במקרר והניחו ליוגורט להיתפס ולסנן במשך 24-48 שעות. ככל שתשאירו את היוגורט להיתפס יותר זמן, כך הלבנה תהיה יותר סמיכה.
  5. הסרת הלבנה:
    לאחר סיום הסינון, הסירו את הלבנה מהמסננת והעבירו אותה לקופסה אטומה.
  6. שימון (אופציונלי):
    אם תרצו, תוכלו לשים על הלבנה שמן זית ולערבב היטב. זה יוסיף טעם ותשמר את הלבנה טרייה יותר.

המלצה:
לבנה ביתית נהדרת כמריחה על לחם טרי או עם ירקות טריים.

בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה