תיאור: החומוס הוא מאכל מסורתי במטבח המזרח-תיכוני, שמקורו בעיקר בלבנון, סוריה וישראל.
מדובר בממרח שעשוי מחומוס מבושל, טחינה, מיץ לימון ושום. מה שמיוחד בחומוס הוא הטעם העשיר והקרמי שלו,
שמאפשר לשלב אותו עם מגוון רחב של מנות ולטעמים שונים.

החומוס הפך להיות סמל של תרבות המזון הים-תיכונית, והוא אחד המאכלים הטעימים וגם בריאים.

מרכיבים:
– 1 כוס חומוס יבש (כ-200 גרם)
– 1/2 כוס טחינה גולמית (כ-125 גרם)
– 2-3 כפות מיץ לימון (לפי הטעם)
– 2 שיני שום (או יותר, לפי הטעם)
– 2-3 כפות מים (לפי הצורך)
– 1/2 כפית כמון (אופציונלי)
– מלח לפי הטעם
– 2-3 כפות שמן זית (להגשה)
– פפריקה או כמון לקישוט (אופציונלי)

הוראות הכנה:
1. אם השתמשתם בחומוס יבש, תחילו להשרות את גרגרי החומוס במים למשך לילה שלם.
2. לאחר ההשריה, סננו את החומוס. מלאו סיר במים, הוסיפו את החומוס והביאו לרתיחה.
3. כשמגיע לרתיחה, הנמיכו את הלהבה ובשלו את החומוס במשך 1.5-2 שעות, עד שהגרגרים רכים מאוד.
4. לאחר הבישול, סננו את החומוס והניחו לו להתקרר קצת.
5. שימו את החומוס בספר המערבל או במעבד המזון. הוסיפו טחינה, מיץ לימון, שום, מלח וכמון (אם אתם משתמשים).
6. טחנו הכל יחד עד שהתערובת חלקה ואחידה. אם החומוס סמיך מדי, הוסיפו מים בהדרגה עד שהגעתם למרקם הרצוי.
7. טעמו והוסיפו עוד מלח, לימון או שום לפי הצורך.
8. העבירו את החומוס לקערת הגשה, קשטו בשמן זית, כדי שהשמן ינזול על פני השטח.

זמן הכנה: 10 דקות (לא כולל זמן ההשריה)
זמן בישול: 1.5-2 שעות
זמן כולל: כ-3 שעות (עם דגש על ההשריה)

כמות: מכין כ-4-6 מנות

הצעות להגשה:
– אפשר להגיש את החומוס עם פיתה חמה
– קישוטים כמו פפריקה או חתיכות פטרוזיליה מעל.
– לצד החומוס, אפשר להניח ירקות חתוכים כמו בצל, מלפפון או פלפלים.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה