חרוסת היא תוספת מסורתית בארוחת ליל הסדר, המייצגת את המלט שמרמז על העבדות שהיו לעם ישראל במצרים.
המתכון מכיל בדרך כלל פירות, אגוזים, יין ותבלינים
החרוסת היא לא רק טעימה היסטורית, אלא גם מוסיפה טעמים מתוקים ומחממים לשולחן הסדר, ומשלבת טעמים מזרח תיכוניים עם מסורות יהודיות.

לאורך השנה אני מכינה תערובה דומה פחות סמיכה לרולדות תמרים משגעות – מתכון אני אצרף בקרוב

רכיבים:

2 תמרים, מגולענים וקצוצים דק

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כוס שקדים קצוצים (אופציונלי)

2 תפוחים קלופים ומגולענים, קצוצים דק

1/2 כפית קינמון

1/4 כוס יין אדום (או מיץ ענבים)

1/4 כוס דחוס סוכר חום (או לפי הטעם)

1/4 כוס מים (אופציונלי, אם מתכון יבש מדי)

1/2 כפית וניל (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

קיצוץ את הפירות: נקלף את התפוחים ונקצוץ אותם לקוביות קטנות.

שילוב רכיבים: בקערה גדולה, נחבר את התפוחים, התמרים, אגוזי המלך והפירות נוספים (ככל שהשתמשתם). אם החלטתם להוסיף שקדים, הוסיפו גם אותם.

תיבול: הוסיפו את קינמון, סוכר חום, יין אדום (או מיץ ענבים) והמים (אם מתכון יבש מדי). ניתן להוסיף גם וניל לקבלת טעם מתוק נוסף.

ערבוב: נערבב היטב את כל החומרים עד שהתערובת מתאחדת. אם התערובת יבש מדי, אפשר להוסיף טיפה מים כדי לקבל מרקם יותר נעים.

מקררים ומגישים: כסו את הקערה בניילון נצמד ותנו לחרוסת להיות במקרר למשך 1-2 שעות, כך שהתערובת תתמזג היטב.

 

הגישו את החרוסת עם מצה כחלק מארוחת ליל הסדר, ותיהנו מהטעמים וההיסטוריה שהמנה מייצגת. בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה