חרוסת היא תוספת מסורתית בארוחת ליל הסדר, המייצגת את המלט שמרמז על העבדות שהיו לעם ישראל במצרים.
המתכון מכיל בדרך כלל פירות, אגוזים, יין ותבלינים
החרוסת היא לא רק טעימה היסטורית, אלא גם מוסיפה טעמים מתוקים ומחממים לשולחן הסדר, ומשלבת טעמים מזרח תיכוניים עם מסורות יהודיות.

לאורך השנה אני מכינה תערובה דומה פחות סמיכה לרולדות תמרים משגעות – מתכון אני אצרף בקרוב

רכיבים:

2 תמרים, מגולענים וקצוצים דק

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כוס שקדים קצוצים (אופציונלי)

2 תפוחים קלופים ומגולענים, קצוצים דק

1/2 כפית קינמון

1/4 כוס יין אדום (או מיץ ענבים)

1/4 כוס דחוס סוכר חום (או לפי הטעם)

1/4 כוס מים (אופציונלי, אם מתכון יבש מדי)

1/2 כפית וניל (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

קיצוץ את הפירות: נקלף את התפוחים ונקצוץ אותם לקוביות קטנות.

שילוב רכיבים: בקערה גדולה, נחבר את התפוחים, התמרים, אגוזי המלך והפירות נוספים (ככל שהשתמשתם). אם החלטתם להוסיף שקדים, הוסיפו גם אותם.

תיבול: הוסיפו את קינמון, סוכר חום, יין אדום (או מיץ ענבים) והמים (אם מתכון יבש מדי). ניתן להוסיף גם וניל לקבלת טעם מתוק נוסף.

ערבוב: נערבב היטב את כל החומרים עד שהתערובת מתאחדת. אם התערובת יבש מדי, אפשר להוסיף טיפה מים כדי לקבל מרקם יותר נעים.

מקררים ומגישים: כסו את הקערה בניילון נצמד ותנו לחרוסת להיות במקרר למשך 1-2 שעות, כך שהתערובת תתמזג היטב.

 

הגישו את החרוסת עם מצה כחלק מארוחת ליל הסדר, ותיהנו מהטעמים וההיסטוריה שהמנה מייצגת. בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה