חרוסת היא תוספת מסורתית בארוחת ליל הסדר, המייצגת את המלט שמרמז על העבדות שהיו לעם ישראל במצרים.
המתכון מכיל בדרך כלל פירות, אגוזים, יין ותבלינים
החרוסת היא לא רק טעימה היסטורית, אלא גם מוסיפה טעמים מתוקים ומחממים לשולחן הסדר, ומשלבת טעמים מזרח תיכוניים עם מסורות יהודיות.

לאורך השנה אני מכינה תערובה דומה פחות סמיכה לרולדות תמרים משגעות – מתכון אני אצרף בקרוב

רכיבים:

2 תמרים, מגולענים וקצוצים דק

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כוס שקדים קצוצים (אופציונלי)

2 תפוחים קלופים ומגולענים, קצוצים דק

1/2 כפית קינמון

1/4 כוס יין אדום (או מיץ ענבים)

1/4 כוס דחוס סוכר חום (או לפי הטעם)

1/4 כוס מים (אופציונלי, אם מתכון יבש מדי)

1/2 כפית וניל (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

קיצוץ את הפירות: נקלף את התפוחים ונקצוץ אותם לקוביות קטנות.

שילוב רכיבים: בקערה גדולה, נחבר את התפוחים, התמרים, אגוזי המלך והפירות נוספים (ככל שהשתמשתם). אם החלטתם להוסיף שקדים, הוסיפו גם אותם.

תיבול: הוסיפו את קינמון, סוכר חום, יין אדום (או מיץ ענבים) והמים (אם מתכון יבש מדי). ניתן להוסיף גם וניל לקבלת טעם מתוק נוסף.

ערבוב: נערבב היטב את כל החומרים עד שהתערובת מתאחדת. אם התערובת יבש מדי, אפשר להוסיף טיפה מים כדי לקבל מרקם יותר נעים.

מקררים ומגישים: כסו את הקערה בניילון נצמד ותנו לחרוסת להיות במקרר למשך 1-2 שעות, כך שהתערובת תתמזג היטב.

 

הגישו את החרוסת עם מצה כחלק מארוחת ליל הסדר, ותיהנו מהטעמים וההיסטוריה שהמנה מייצגת. בתיאבון!

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה