לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה.
הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן.
הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה.
המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו טוויסט מרגש.
מרכיבים:
לבצק:
500 גרם קמח לחם (אפשר גם קמח רגיל)
10 גרם מלח
7 גרם שמרים יבשים
300 מ"ל מים פושרים
50 מ"ל שמן זית
1 כפית סוכר
לעשבי תיבול:
2 כפות רוזמרין קצוץ (או יבש)
2 כפות טימין קצוץ (או יבש)
1 כף אורגנו קצוץ (או יבש)
לעיטור:
50 מ"ל שמן זית
מלח גס
פפריקה מתוקה (אופציונלי)
הוראות הכנה:
הכנת השמרים: בקערה קטנה, נערבב את השמרים, סוכר ומים פושרים. נניח לערבב כ-5 דקות עד שהשמרים מתחילים לבעבע (תסיסה).
הכנת הבצק: בקערה גדולה, נערבב את הקמח והמלח. נעשה גומה במרכז ונpour את תערובת השמרים ושמן הזית לתוכה.
בעזרת כף עץ, נתחיל לערבב את הקמח עם הנוזלים. לאחר מכן, נעביר את התערובת למשטח עבודה ונלוש במשך כ-10 דקות עד שהבצק גלוי ורך.
התפחה ראשונה:
נשים את הבצק בקערה משומנת, נכסה עם מגבת לחה או ניילון נצמד, וניתן לו לתפוס כ-1-1.5 שעות במקום חמים, עד שהוא מכפיל את נפחו.
שילוב עשבי התיבול:
לאחר שהתפח, נעביר את הבצק למשטח עבודה, נוסיף את עשבי התיבול הקצוצים ונלוש קלות עד שהעשבים מתאימים לכל הבצק.
התפחה שנייה:
נלוש את הבצק לכדור, נניח אותו על תבנית שאפשר לשים בתנור ששומנה בשמן זית, ונשטח אותו בעדינות בידיים עד שיתפוס את צורת התבנית. נאפשר לו לתפוס שוב כ-30 דקות.
עיטור:
נכין תערובת של שמן הזית ומלח גס ונשפוך אותה על הפוקצ'ה. בעזרת קצות האצבעות, ניצור שקעות בפוקצ'ה.
אם רוצים, ניתן לפזר מעל פפריקה מתוקה לקבלת צבע ועניין נוסף.
אפייה:
נחמם את התנור ל-220 מעלות צלזיוס (או טורבו 200 מעלות) ואפות את הפוקצ'ה במשך כ-20-25 דקות עד שהיא מזהיבה.
נוציא את הפוקצ'ה מהתנור, ניתן לה להתקרר מעט, ונחתוך לחתיכות. אפשר להגיש אותה חמה או בטמפ' חדר.
בתיאבון!
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.