לחם עם עשבי תיבול ושום הוא מאפה מסורתי המציע טעמים עשירים וניחוח משגע של עשבים טריים. לחם זה מגיע מהמטבח הים-תיכוני, ונחשב למאפה מועדף בארוחות משפחתיות, מסיבות ובראנצ’ים. השילוב של שום ועשבי תיבול כמו פטרוזיליה, בזיליקום ורוזמרין, הופך אותו למיוחד במינו, והשימוש בחומרים טריים מוסיף חיים וטעם למנה. הלחם מתאים להגשה עם זיתים, גבינות או פשוט עם חמאה רכה.

 

מרכיבים

500 גרם קמח לחם (קמח חזק)

300 מ"ל מים פושרים

7 גרם שמרים יבשים

1 כף סוכר

1 כף מלח

2 כפות שמן זית

4-5 שיני שום קצוצות דק

50 גרם פטרוזיליה קצוצה

50 גרם בזיליקום קצוץ

25 גרם רוזמרין קצוץ (או 1 כפית רוזמרין יבש)

2 כפות מלח ממוקד (למילוי)

 

אופציונלי:

1/2 כוס זיתים חרוצים (שחורים או ירוקים)

1/4 כוס גבינת פטה מפוררת

 

הוראות הכנה

 

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, חברו את הקמח, הסוכר, והשמרים היבשים על ידי ערבוב.

הוסיפו את המים הפושרים והשמן זית.

ערבבו את החומרים עד שהבצק מתחיל להתחבר לעיסה אחידה.

 

הוספת התיבול:

הוסיפו את השום הקצוץ, הפטרוזיליה, הבזיליקום והרוזמרין לבצק.

אם אתם משתמשים בזיתים או גבינת פטה, הוסיפו גם אותם בשלב זה.

לשו את הבצק במשך כ-10 דקות עד שהוא חלק וגמיש. אם הבצק דביק מדי, הוסיפו קמצוץ קמח נוסף.

 

ההתפחה הראשונה:

שמנו קערה מעט בשמן זית והניחו את הבצק בתוכה. כסו במגבת והניחו להתפחה במקום חמים למשך שעה, או עד שהבצק מכפיל את גודלו.

 

עיצוב הלחם:

לאחר שהבצק התפח, השאירו אותו על משטח מקומח וצרו ממנו כדור.

לחצו על הכדור עם הידיים כדי למעוך אותו מעט ולאחר מכן צרו ממנו כיכר או לחמניות, לפי העדפתכם.

 

ההתפחה

הניחו את הכיכר או הלחמניות בתבנית עם נייר אפייה, וכסו במגבת נוספת. הניחו להם להתפחה נוספת של 30 דקות.

 

אפייה:

חממו תנור מראש ל-220 מעלות צלזיוס.

לפני ההכנסה לתנור, פזרו מעל הלחם מלח ממוקד במידת הצורך.

אפו את הלחם כ-20-25 דקות, עד שהלחם זהוב ומקפץ כשמניחים עליו אצבע.

 

סיום:

הוציאו את הלחם מהתנור ותנו לו להתקרר על רשת.

הוודאו שהלחם התקרר לפני החיתוך, כדי לשמור על מרקם הלחם.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה