לחם עם זיתים ושום הוא מאפה טעימתי ומיוחד, שמחזיר אותנו לשורשים של המטבח הים-תיכוני.
החיבור בין השום המעט חריף והזיתים המלוחים יוצרים טעמים מרגשים ומיוחדים שמחממים את הלב.
הלחם הזה מושלם לא רק כמו לחם שולחן אלא גם כחטיף מעולה או לצד סלט טרי.
מתאים לכל אירוע, מתארח על שולחן שבת ומלווה את הארוחה המשפחתית בהנאה רבה.

 

מצרכים:

500 גרם קמח חיטה (אפשר גם חצי חצי עם קמח מלא)

10 גרם מלח

7 גרם שמרים יבשים (או 20 גרם שמרים טריים)

300 מ"ל מים פושרים

2 כפות שמן זית

150 גרם זיתים (שחור או ירוק, קצוצים)

4 שיני שום (כתושות או קצוצות דק)

1 כפית סוכר (להאצת התסיסה, אופציונלי)

שומשום או פרג לקישוט (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

לערבב את החומרים היבשים: בקערה גדולה, נערבב את הקמח, המלח והשמרים היבשים (ואת הסוכר אם החלטתם להשתמש בו) עד שהכל מתאחד.

להוסיף את רוטב השום והזיתים: נוסיף את השום הכתוש והזיתים הקצוצים לתערובת הקמח.

ליצור תערובת לחה: נערבב היטב את התערובת, ולאחר מכן נוסיף את המים הפושרים ושמן הזית. נתחיל ללוש היטב את הבצק בידיים או במערבל עם וו לישה, עד שהבצק מתאחד וטיפה שומני.

ללוש את הבצק: נמשיך ללוש את הבצק במשך כ-10 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש. אם הבצק דביק מדי, אפשר להוסיף מעט קמח.

לתת לבצק לתפוס: נמקם את הבצק בקערה ונסגור אותו במגבת לחה. ניתן לעזוב את הבצק לתפוס במקום חמים במשך כשעה, או עד שהכמות מכפילה את עצמה.

לעצב את הלחם: לאחר שהתפח, נלוש שוב את הבצק קלות. אפשר לעצב ממנו כיכר אחת גדולה או לחלוק לכמה לחמניות קטנות.

לתפוס שוב: נשם את הלחם המוצב בתבנית אפייה (מרופדת בנייר אפייה או משומנת) עם מגבת ל-30 דקות נוספות.

לחמם את התנור: בזמן שהבצק תופס, מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.

קישוט (אופציונלי): אם רוצים, אפשר למרוח על הלחם מעט שמן זית ולפזר שומשום או פרג מלמעלה.

לאפות: נאפה את הלחם בתנור במשך 25-30 דקות, או עד שהלחם הזהב-בז' והקשה מעט מבחוץ.

לקרר: לאחר האפייה, נוציא את הלחם מהתנור ונניח לו להתקרר על רשת.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • קציצות קישואים ומוצרלה

    קציצות קישואים עם גבינת מוצרלה

    קציצות קישואים עם גבינת מוצרלה הן מנה טעימה ובריאה, המתאימה לארוחת צהריים או ערב. המנה מציעה שילוב של קישואים רכים וגבינת מוצרלה נמסה, אשר יחד יוצרים טעמים ומרקמים נפלאים. קציצות אלו פופולריות בעיקר במטבח הישראלי, שם יש שפע של קישואים בעונת הקיץ, והן אידאליות לארוחת ילדים או כל אוהבי הירקות.   רכיבים   חומרים לקציצות: […]
  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]

תגובות

כתיבת תגובה