לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים.
לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב.
החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים.
המסורת של אפיית לחם מתקתק בארץ נושאת בחובה זיכרונות משולחנות משפחתיים, והעשייה הביתית שלו מוסיפה לערכו הסנטימנטלי.

 

מרכיבים

500 גרם קמח חיטה

300 מ"ל חלב

75 גרם סוכר

70 מ"ל שמן סויה (או חמאה רכה)

1 יחידה של ביצה

20 גרם מלח

10 גרם שמרים יבשים

1 כפית וניל (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

 

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, מניחים את הקמח, השמרים, והמלח. חשוב להפריד בין השמרים למלח כי המלח עלול לפגוע בפעולה של השמרים.

במיכל נפרד, מקציפים יחד את החלב, הסוכר, הביצה והן אם בוחרים להשתמש – הווניל.

מוסיפים את החלב המוקצף לתוך הקמח והשמרים ולשים בעזרת ידיים או מיקסר עם וו לישה, עד שהבצק רך ואינו דבק לידיים. אם הבצק עדיין דביק, ניתן להוסיף מעט קמח.

מוסיפים את השמן (או החמאה) וממשיכים ללוש עד שהתערובת אחידה לגמרי

 

התפחה ראשונה:

מכסים את הבצק במגבת לחה או בניילון נצמד ומניחים למקום חם, למשך 1-2 שעות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

עיצוב הלחם:

לאחר ההתפחה, ממשיכים ללוש את הבצק קלות ומשחררים ממנו את האוויר.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, ומעצבים כל חלק לגליל באורך הרצוי.

סורגים את שלושת הגלילים יחד או מניחים בסיר לחם. ניתן גם לעצב לקנחל/חלה.

 

התפחה שנייה:

מכסים שנית את הלחם ומניחים לו לתפוח בשנית, למשך 30-60 דקות, עד שהלחם שוב מכפיל את נפחו.

 

אפייה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

לפני האפייה, אפשר למרוח על הלחם ביצה על מנת לקבל צבע יפה וזהוב.

מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות, או עד שהלחם מפריש ריח נעים והחלק העליון שלו מקבל צבע זהוב.

 

לאחר האפייה, משאירים את הלחם להתקרר על רשת לפני חיתוך.

ניתן לפזר אבקת סוכר / מי סוכר או מעט דבש / סילאן על הלחם לפי טעם, אם רוצים.

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות