לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים.
לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב.
החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים.
המסורת של אפיית לחם מתקתק בארץ נושאת בחובה זיכרונות משולחנות משפחתיים, והעשייה הביתית שלו מוסיפה לערכו הסנטימנטלי.

 

מרכיבים

500 גרם קמח חיטה

300 מ"ל חלב

75 גרם סוכר

70 מ"ל שמן סויה (או חמאה רכה)

1 יחידה של ביצה

20 גרם מלח

10 גרם שמרים יבשים

1 כפית וניל (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

 

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, מניחים את הקמח, השמרים, והמלח. חשוב להפריד בין השמרים למלח כי המלח עלול לפגוע בפעולה של השמרים.

במיכל נפרד, מקציפים יחד את החלב, הסוכר, הביצה והן אם בוחרים להשתמש – הווניל.

מוסיפים את החלב המוקצף לתוך הקמח והשמרים ולשים בעזרת ידיים או מיקסר עם וו לישה, עד שהבצק רך ואינו דבק לידיים. אם הבצק עדיין דביק, ניתן להוסיף מעט קמח.

מוסיפים את השמן (או החמאה) וממשיכים ללוש עד שהתערובת אחידה לגמרי

 

התפחה ראשונה:

מכסים את הבצק במגבת לחה או בניילון נצמד ומניחים למקום חם, למשך 1-2 שעות, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

עיצוב הלחם:

לאחר ההתפחה, ממשיכים ללוש את הבצק קלות ומשחררים ממנו את האוויר.

מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, ומעצבים כל חלק לגליל באורך הרצוי.

סורגים את שלושת הגלילים יחד או מניחים בסיר לחם. ניתן גם לעצב לקנחל/חלה.

 

התפחה שנייה:

מכסים שנית את הלחם ומניחים לו לתפוח בשנית, למשך 30-60 דקות, עד שהלחם שוב מכפיל את נפחו.

 

אפייה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.

לפני האפייה, אפשר למרוח על הלחם ביצה על מנת לקבל צבע יפה וזהוב.

מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות, או עד שהלחם מפריש ריח נעים והחלק העליון שלו מקבל צבע זהוב.

 

לאחר האפייה, משאירים את הלחם להתקרר על רשת לפני חיתוך.

ניתן לפזר אבקת סוכר / מי סוכר או מעט דבש / סילאן על הלחם לפי טעם, אם רוצים.

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה