אם אתם מחפשים דרך מהירה וקלה להכין פיצה טעימה בבית מבלי לחכות להתפחה של הבצק, המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים. הפיצה הזו נעשית עם בצק מהיר ללא שמרים, מה שמקצר את זמן ההכנה ומבטיח לכם תוצאה נפלאה תוך פחות משעה.

הבצק הפשוט והטעים הזה שומר על פריכות מושלמת, גם ללא התפחת השמרים, והכנתו מהירה במיוחד. תוכלו לשים עליו את כל התוספות האהובות עליכם וליצור פיצה שמתאימה בדיוק לטעמים האישיים שלכם.

המתכון הזה מושלם למי שמחפש פתרון מהיר וטעים לארוחת ערב או לארוחה משפחתית בימי השבוע. אז הכינו את המרכיבים, חממו את התנור, ותיהנו מפיצה חמה, רכה וטעימה ברגע!

מרכיבים לבצק:

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס יוגורט (או שמנת חמוצה)

1 ביצה

מרכיבים לתוספות:

1/2 כוס רסק עגבניות או רוטב פיצה

1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת

1/2 כוס פרוסות פטריות

1/2 כוס פרוסות עגבניות

1/4 כוס זיתים ירוקים או שחורים פרוסים

1/4 כוס פפרוני או תוספות אחרות לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק:

מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס (425 מעלות פרנהייט).

בקערה גדולה, מניחים את הקמח, אבקת סודה לשתייה ומלח. מערבבים היטב.

מוסיפים את השמן זית, היוגורט והביצה. מערבבים עד שהמרכיבים מתאחדים והבצק נוצר.

מעבירים את הבצק על משטח מקומח ולשים אותו מעט עד שהוא חלק ואחיד.

מרדדים את הבצק בעובי של כ-1/2 ס"מ ומניחים אותו על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

הוספת התוספות:

מורחים את רסק העגבניות או רוטב הפיצה על פני הבצק.

מפזרים את גבינת המוצרלה מעל.

מסדרים את פרוסות הפטריות, העגבניות, הזיתים והפפרוני או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

אפייה:

מכניסים לתנור ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהפיצה מזהיבה והגבינה נמסה ומקבלת צבע שחום.

להמתין כ-5 דקות לפני החיתוך ובתיאבון

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

  1. תמונת פרופיל של מנהלי קהילה

    ממש מתכון קל ופשוט וטעים בצורה מדהימה!

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות