אם אתם מחפשים דרך מהירה וקלה להכין פיצה טעימה בבית מבלי לחכות להתפחה של הבצק, המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים. הפיצה הזו נעשית עם בצק מהיר ללא שמרים, מה שמקצר את זמן ההכנה ומבטיח לכם תוצאה נפלאה תוך פחות משעה.

הבצק הפשוט והטעים הזה שומר על פריכות מושלמת, גם ללא התפחת השמרים, והכנתו מהירה במיוחד. תוכלו לשים עליו את כל התוספות האהובות עליכם וליצור פיצה שמתאימה בדיוק לטעמים האישיים שלכם.

המתכון הזה מושלם למי שמחפש פתרון מהיר וטעים לארוחת ערב או לארוחה משפחתית בימי השבוע. אז הכינו את המרכיבים, חממו את התנור, ותיהנו מפיצה חמה, רכה וטעימה ברגע!

מרכיבים לבצק:

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס יוגורט (או שמנת חמוצה)

1 ביצה

מרכיבים לתוספות:

1/2 כוס רסק עגבניות או רוטב פיצה

1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת

1/2 כוס פרוסות פטריות

1/2 כוס פרוסות עגבניות

1/4 כוס זיתים ירוקים או שחורים פרוסים

1/4 כוס פפרוני או תוספות אחרות לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק:

מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס (425 מעלות פרנהייט).

בקערה גדולה, מניחים את הקמח, אבקת סודה לשתייה ומלח. מערבבים היטב.

מוסיפים את השמן זית, היוגורט והביצה. מערבבים עד שהמרכיבים מתאחדים והבצק נוצר.

מעבירים את הבצק על משטח מקומח ולשים אותו מעט עד שהוא חלק ואחיד.

מרדדים את הבצק בעובי של כ-1/2 ס"מ ומניחים אותו על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

הוספת התוספות:

מורחים את רסק העגבניות או רוטב הפיצה על פני הבצק.

מפזרים את גבינת המוצרלה מעל.

מסדרים את פרוסות הפטריות, העגבניות, הזיתים והפפרוני או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.

אפייה:

מכניסים לתנור ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהפיצה מזהיבה והגבינה נמסה ומקבלת צבע שחום.

להמתין כ-5 דקות לפני החיתוך ובתיאבון

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

  1. תמונת פרופיל של מנהלי קהילה

    ממש מתכון קל ופשוט וטעים בצורה מדהימה!

כתיבת תגובה