תפוחי אדמה אפויים עם עשבי תיבול הם מנה קלאסית ופשוטה לארוחות משפחתיות.

המנה הזאת הפכה לאהובה בזכות הפשטות שלה והטעמים העשירים שהיא מספקת.

השילוב של תפוחי אדמה רכים עם תיבול טרי יוצר חווית טעם שלא ניתן לעמוד בפניה.

 

רכיבים

1 ק"ג תפוחי אדמה אדום או לבן

4 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות

1 כפית מלח (לפי הטעם)

½ כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפות רוזמרין קצוץ

2 כפות טימין קצוץ

 

הוראות הכנה

חימום התנור: מחממים מראש את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.

קילוף ושטיפת תפוחי האדמה: קלפים את תפוחי האדמה (אם רוצים, אפשר להשאיר את הקליפה) וחותכים לקוביות בגודל אחיד.

תיבול: בקערה גדולה, מערבבים את קוביות תפוחי האדמה עם שמן הזית, שום קצוץ, מלח, פלפל, פפריקה, רוזמרין וטימין. מוסיפים גם מיץ לימון ומערבבים היטב כך שהטעמים יתפזרו באופן אחיד.

אפייה: מעבירים את תפוחי האדמה התובלים לתבנית אפייה, ומוודאים שהם מונחים בשכבה אחת. מכניסים לתנור ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהן פריכות וזהובות.

בדיקת מוכנות: מדי 15 דקות, מערבבים את תפוחי האדמה בתבנית כדי לוודא שהם מתאדים באופן שווה ומקבלים צבע זהוב יפה.

 

זמן בישול כ- 40 דקות

מומלץ להגיש את תפוחי האדמה אפויים עם עשבי תיבול לצד בשרים צלויים, כמו עוף או בשר, או עם סלט טרי כמנה יותר מרכזית.

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה