תפוחי אדמה אפויים עם עשבי תיבול הם מנה קלאסית ופשוטה לארוחות משפחתיות.

המנה הזאת הפכה לאהובה בזכות הפשטות שלה והטעמים העשירים שהיא מספקת.

השילוב של תפוחי אדמה רכים עם תיבול טרי יוצר חווית טעם שלא ניתן לעמוד בפניה.

 

רכיבים

1 ק"ג תפוחי אדמה אדום או לבן

4 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות

1 כפית מלח (לפי הטעם)

½ כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפות רוזמרין קצוץ

2 כפות טימין קצוץ

 

הוראות הכנה

חימום התנור: מחממים מראש את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.

קילוף ושטיפת תפוחי האדמה: קלפים את תפוחי האדמה (אם רוצים, אפשר להשאיר את הקליפה) וחותכים לקוביות בגודל אחיד.

תיבול: בקערה גדולה, מערבבים את קוביות תפוחי האדמה עם שמן הזית, שום קצוץ, מלח, פלפל, פפריקה, רוזמרין וטימין. מוסיפים גם מיץ לימון ומערבבים היטב כך שהטעמים יתפזרו באופן אחיד.

אפייה: מעבירים את תפוחי האדמה התובלים לתבנית אפייה, ומוודאים שהם מונחים בשכבה אחת. מכניסים לתנור ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהן פריכות וזהובות.

בדיקת מוכנות: מדי 15 דקות, מערבבים את תפוחי האדמה בתבנית כדי לוודא שהם מתאדים באופן שווה ומקבלים צבע זהוב יפה.

 

זמן בישול כ- 40 דקות

מומלץ להגיש את תפוחי האדמה אפויים עם עשבי תיבול לצד בשרים צלויים, כמו עוף או בשר, או עם סלט טרי כמנה יותר מרכזית.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה