ספגטי עם עדשים, שילוב מפתיע וטעים להפליא, הוא מסע קולינרי אל טעמים עמוקים ומרקמים מעניינים. מנה זו, שמקורה במטבח הים תיכוני, מציעה חיבור ייחודי בין הפחמימות של הפסטה לחלבון הצמחי של העדשים, תוך יצירת מרקם עשיר ומגוון. הספגטי הרך והעדשים המבושלות עדין, מתמזגים עם רוטב עשיר ומתובל, היוצר חוויה קולינרית בלתי נשכחת.

הקסם של מנה זו טמון בפשטות ובזמינות של המרכיבים. כל אחד יכול להכין אותה בקלות בבית, תוך שימוש במגוון תבלינים וירקות לפי טעמו האישי. בין אם תבחרו ברוטב עגבניות עשיר, ברוטב שמנת קרמי או ברוטב צמחוני על בסיס ירקות שונות, ספגטי עם עדשים תמיד יהיה מנה מזינה ומספקת.

מעבר לטעמה המופלא, ספגטי עם עדשים הוא גם מנה בריאה ומאוזנת. העדשים, עשירות בחלבון, סיבים תזונתיים וויטמינים, הופכות את המנה למזינה במיוחד. שילוב זה של פחמימות, חלבון וסיבים תזונתיים מספק אנרגיה לאורך זמן ומסייע לשמור על תחושת שובע.

 

רכיבים:

200 גרם ספגטי

1 כוס עדשים ירוקות או חומות (כ-200 גרם), שטופות ומסוננות

1 בצל גדול, קצוץ דק

2 שיני שום, כתושות

2 עגבניות בינוניות, קצוצות

2 כפות רסק עגבניות

4 כוסות מים

1/4 כוס שמן זית

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית כמון

1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)

1/4 כפית פלפל שחור (או לפי הטעם)

1/4 כפית אגוז מוסקט (אופציונלי)

חופן פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)

פרמזן מגורר (אופציונלי, להגשה)

הוראות הכנה:

הכניסו 4 כוסות מים לסיר גדול והביאו לרתיחה.

כאשר המים רותחים, הוסיפו את העדשים וספרו 20 דקות.
במהלכן, העדשים יתבשלו עד לריכוך אך לא יתפרקו. כשהן מוכנות, סננו את העדשים והניחו להן להתקרר מעט.

 

בישול הספגטי:

אחרי 10 דקות (לפי זמן הבישול של העדשים), הוסיפו את הספגטי לסיר עם המים הרותחים.
בשלו לפי הוראות היצרן עד שהספגטי אל דנטה. לאחר הבישול, סננו את הספגטי השמור מעט מהמים כדי להוסיפו לאחר מכן לרוטב.

 

הכנת הרוטב:

בזמן שהספגטי מתבשל, חממים בשמן הזית סיר נוסף על חום בינוני.

הוסיפו את הבצל הקצוץ והקפיצו עד שהוא שקוף ומתחיל להזהיב (כ-5 דקות).

הוסיפו את השום הכתוש והקפיצו למשך דקה נוספת עד שהשום מעלה ריח נפלא.

הוסיפו את העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות, וערבבו היטב. תנו לתערובת להתבשל במשך כ-5 דקות.

 

תיבול הרוטב:

הוסיפו את הפפריקה, כמון, מלח, פלפל ואגוז מוסקט (אם אתם משתמשים).

ערבבו היטב והוסיפו את העדשים המבושלות לתוך הרוטב.

השתמשו בכוס מהמים ששמרתם מהספגטי כדי לדלל את הרוטב במידת הצורך.

המתינו עוד כ-5 דקות על חום נמוך עד שהטעמים יתמזגו.

 

הגשה:

הוסיפו את הספגטי המבושל לסיר עם הרוטב וערבבו עד שהספגטי מצופה היטב ברוטב.

אם אהבתם, אתם יכולים לפזר פטרוזיליה קצוצה מעל ולאחר מכן להגיש עם גבינת פרמזן מגוררת.

 

על הכותב.ת

Further reading

תגובות

כתיבת תגובה