חציל אפוי בתנור הוא מנה טעימה ופשוטה במיוחד, המציעה טעמים עשירים ומרקם רך ונעים. מדובר במנה מסורתית הרבה במטבח הים-תיכוני, אך היא גם הפכה לנפוצה במטבחים שונים ברחבי העולם. החציל, עם טעמו המיוחד, משתלב היטב עם תבלינים שונים, ושיטות הבישול השונות, כמו האפיה, מדגישות את טעמו הייחודי .

 

מרכיבים

2 חצילים בינוניים

4 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

1/4 כפית כמון (אופציונלי)

1/4 כפית פפריקה מתוקה

2 שיני שום, קצוצות דק

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס גבינת פטה (אופציונלי)

מיץ מחצי לימון (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

חימום התנור: לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות צלזיוס.

חיתוך החצילים: לחתוך את החצילים מהחצי לעובי של כ-1 ס"מ. ניתן גם לחתוך לקוביות אם מעדיפים.

סידור החצילים: לסדר את החצילים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

תיבול: לשפוך על החצילים את שמן הזית ולפזר מעל את המלח, כמון ופפריקה. לערבב היטב כדי שהחצילים יכוסו בתיבול.

אפייה: לאפות בתנור במשך כ-25-30 דקות, או עד שהחצילים רכים ועטופים יפה.

הוספת שום: כחמש דקות לפני סיום, לפזר את השום הקצוץ על החצילים ולאפות עד לשחמת השום.

גימור: להוציא את החצילים מהתנור, לפזר מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ולצקת מעט מיץ לימון אם רוצים.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

תגובות

כתיבת תגובה