ירוק, רענן וטעים להפליא! פסטה עם אפונה היא לא סתם מנה, היא חגיגה של טעמים וצבעים. האפונה העסיסית מוסיפה מתיקות עדינה ומרקם נפלא לפסטה הרכה, והרוטב הקל והרענן משלים את הארוחה בצורה מושלמת. עם כמה תוספות יצירתיות, תוכלו להפוך את המנה הזאת לחוויה

 

מרכיבים:

300 גרם פסטה (פניני, פפירוני או כל סוג אחר שאוהבים)

250 גרם אפונה קפואה (או אפונה טריה)

2 כפות שמן זית

2 שיני שום, קצוצות דק

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור טחון

100 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר גם שמנת צמחית)

50 גרם גבינת פרמזן מגורדת (או גבינת פיקורינו, לגבינות חלופיות)

כף מיץ לימון (לפי הטעם)

כמה עלי בזיליקום לקישוט (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

בישול הפסטה: מבשלים סיר גדול של מים עם מעט מלח. כשהמים רותחים, מוסיפים את הפסטה לבישול בהתאם להוראות היצרן (בדרך כלל כ-8-10 דקות). לערבב מדי פעם כדי למנוע הידבקות.

הוספת האפונה: לאחר כ-3-4 דקות מהבישול, מוסיפים את האפונה הקפואה (או הטריה) למים. מבשלים יחד עד שהפסטה מוכנה, ואז מסננים את התבשיל (שמרו כוס ממי הבישול).

שום ושמן זית: במחבת גדולה, זרקו את שמן הזית על חום בינוני. כשהשמן חם, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים לכמה שניות עד שהוא מתחיל לבעבע וזהוב (זהירות לא לשרוף את השום).

הוספת הפסטה והאפונה: מוסיפים למחבת את הפסטה והאפונה המסוננים. מערבבים היטב.

שמנת ותיבול: מוסיפים את השמנת המתוקה, מלח, פלפל שחור וחצי כוס ממי הבישול ששמרתם. מבשלים יחד על חום נמוך עד שהשמנת מתחממת ומעט מסמיכה (כ-2-3 דקות).

גימור: מסננים מהחום ומוסיפים את הגבינה המגורדת ומיץ הלימון. מערבבים עד שהגבינה נמסה והתערובת אחידה.

הגשה: מגישים את הפסטה חמה עם עלי בזיליקום מעל, אם רוצים.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

תגובות

כתיבת תגובה