המנסף הוא מנה מסורתית מהמטבח הערבי, שהפכה לאחת מהמאכלים האהובים במזרח התיכון.
מדובר בתבשיל של אורז עם בשר (בעיקר עגל או כבש) ברוטב ירק עם תבלינים עשירים.
המנה מתאפיינת בצבעה היפה, במרקם הקרמי שלה ובטעמים המגוונים, והיא לרוב מוגשת באירועים חגיגיים ובחגיגות משפחתיות.

 

מרכיבים:

חומרים לעוף במנסף:

1 ק"ג בשר כבש או עגל, חתוך לגושים

2 בצל בינוני, קצוץ דק

4 שיני שום, קצוצות

4 כוסות מים

1/2 כוס שמן זית

2 כפות כמון

1 כף מלח

1 כף קינמון

1/4 כוס פיסטוק קצוץ (לגיוון)

 

חומרים לאורז:

2 כוסות אורז בסמטי שטוף

4 כוסות מים

1/2 כוס צנוברים (לקישוט)

1/2 כוס שקדים פרוסים (לקישוט)

 

לתיבול:

1 כף קימל

1/2 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף טימין יבש (אופציונלי)

1/4 תערובת תבלין אותנטית (כגון: מסלה, בהרא, ראס אל חנות ותערובות דומות)

 

הוראות הכנה:

בישול הבשר: בסיר גדול, הוסיפו שמן זית וחממו על חום בינוני. הוסיפו את הבצל והקצוץ ושחמו עד שהבצל רך ושקוף.

הוסיפו את שיני השום והבשר לסיר, ותערבבו עד שהבשר משחים מכל הצדדים.

הוסיפו את המים, מלח, כמון, קינמון, קימל ופפריקה. הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את הלהבה. כסו עם מכסה ובשלו במשך כ-1.5-2 שעות עד שהבשר רך ונופל מהעצם.

בישול האורז: בזמן שהבשר מתבשל, שטפו את האורז במים קרים עד שהמים צלולים. בסיר נפרד, הוסיפו את האורז ו-4 כוסות מים. הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את הלהבה. כסו ובשלו במשך 20 דקות עד שהאורז רך.

הרכבת המנה: כשהבשר מוכן, הוציאו אותו מהסיר והניחו על צלחת ההגשה. את הרוטב ניתן לסנן או להשאיר עם חתיכות ירק. לסחוט פנימה את היוגורט אם רוצים וערבבו היטב.

המניחו את האורז לסיר על המגש, הניחו מעל הבשר, והקפיצו עם צנוברים ושקדים על פניו.

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה