רוטב בולונז הוא רוטב פסטה עשיר וטעים שמקורו בעיר בולוניה שבאיטליה.

הרוטב מכיל בשר טחון, ירקות, ועשבי תיבול, והוא מתבשל לאט עד שהתערובת מתמזגת לחוויה ריחנית ועשירה.

מה שמיוחד בו הוא התהליך הארוך שבשלב הכנה, שנותן לו טעמים עמוקים שרבים לא יכולים לעמוד בפניהם.

מדובר ברוטב שכמעט כל אחד יכול להכין בבית, והוא מתמזג היטב עם סוגי פסטה שונים.

סוד קטן… אצלי הרוטב הזה הוא ארוחה!

 

חומרי גלם:

500 גרם בשר בקר טחון

2 כוסות בצל קצוץ (כ-2 בצל בינוני)

1 כוס גזר קצוץ (כ-1 גזר בינוני)

1 כוס סלרי קצוץ (כ-2 גבעולי סלרי)

3 שיני שום קצוצות

1 כוס רסק עגבניות

1/2 כוס יין אדום (אופציונלי)

2 כוסות ציר עוף או מים

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית אורגנו יבש

1/2 כפית בזיליקום יבש

1/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

לחמם את השמן: במחבת גדולה, על להבה בינונית, חממים את שמן הזית.

לטגן את הירקות: מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי ומטגנים כ-5-7 דקות, עד שהירקות מתרככים.

להוסיף את השום: מוסיפים את השום ומטגנים לעוד דקה עד שהשום מפיץ ריח טוב.

להוסיף את הבשר: מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב, מבשלים עד שהבשר מתהפך לגוון חום (כ-10 דקות).

להוסיף רסק עגבניות: מוסיפים את רסק העגבניות ויין האדום אם משתמשים, ומערבבים.

להוסיף ציר: מוסיפים את ציר העוף ואת התבלינים (מלח, פלפל, אורגנו ובזיליקום). מביאים לרתיחה.

לבשל על חום נמוך: מכסים את המחבת ומבשלים על חום נמוך למשך כשעה, כך שהטעמים יתמזגו. אם רוצים, אפשר להוסיף חלב בשלב זה למרקם קרמי.

לטעום ולתקן תיבול: לאחר הזמן המבושל, טועמים ומתקנים את התיבול אם צריך.

 

זמן בישול כשעה

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה