תפוחי אדמה אפויים עם עשבי תיבול הם מנה קלאסית ופשוטה לארוחות משפחתיות.
המנה הזאת הפכה לאהובה בזכות הפשטות שלה והטעמים העשירים שהיא מספקת.
השילוב של תפוחי אדמה רכים עם תיבול טרי יוצר חווית טעם שלא ניתן לעמוד בפניה.
רכיבים
1 ק"ג תפוחי אדמה אדום או לבן
4 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות
1 כפית מלח (לפי הטעם)
½ כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
2 כפות רוזמרין קצוץ
2 כפות טימין קצוץ
הוראות הכנה
חימום התנור: מחממים מראש את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
קילוף ושטיפת תפוחי האדמה: קלפים את תפוחי האדמה (אם רוצים, אפשר להשאיר את הקליפה) וחותכים לקוביות בגודל אחיד.
תיבול: בקערה גדולה, מערבבים את קוביות תפוחי האדמה עם שמן הזית, שום קצוץ, מלח, פלפל, פפריקה, רוזמרין וטימין. מוסיפים גם מיץ לימון ומערבבים היטב כך שהטעמים יתפזרו באופן אחיד.
אפייה: מעבירים את תפוחי האדמה התובלים לתבנית אפייה, ומוודאים שהם מונחים בשכבה אחת. מכניסים לתנור ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהן פריכות וזהובות.
בדיקת מוכנות: מדי 15 דקות, מערבבים את תפוחי האדמה בתבנית כדי לוודא שהם מתאדים באופן שווה ומקבלים צבע זהוב יפה.
זמן בישול כ- 40 דקות
מומלץ להגיש את תפוחי האדמה אפויים עם עשבי תיבול לצד בשרים צלויים, כמו עוף או בשר, או עם סלט טרי כמנה יותר מרכזית.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.