תפוחי אדמה אפויים עם עשבי תיבול הם מנה קלאסית ופשוטה לארוחות משפחתיות.

המנה הזאת הפכה לאהובה בזכות הפשטות שלה והטעמים העשירים שהיא מספקת.

השילוב של תפוחי אדמה רכים עם תיבול טרי יוצר חווית טעם שלא ניתן לעמוד בפניה.

 

רכיבים

1 ק"ג תפוחי אדמה אדום או לבן

4 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות

1 כפית מלח (לפי הטעם)

½ כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית פפריקה מתוקה

2 כפות רוזמרין קצוץ

2 כפות טימין קצוץ

 

הוראות הכנה

חימום התנור: מחממים מראש את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.

קילוף ושטיפת תפוחי האדמה: קלפים את תפוחי האדמה (אם רוצים, אפשר להשאיר את הקליפה) וחותכים לקוביות בגודל אחיד.

תיבול: בקערה גדולה, מערבבים את קוביות תפוחי האדמה עם שמן הזית, שום קצוץ, מלח, פלפל, פפריקה, רוזמרין וטימין. מוסיפים גם מיץ לימון ומערבבים היטב כך שהטעמים יתפזרו באופן אחיד.

אפייה: מעבירים את תפוחי האדמה התובלים לתבנית אפייה, ומוודאים שהם מונחים בשכבה אחת. מכניסים לתנור ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהן פריכות וזהובות.

בדיקת מוכנות: מדי 15 דקות, מערבבים את תפוחי האדמה בתבנית כדי לוודא שהם מתאדים באופן שווה ומקבלים צבע זהוב יפה.

 

זמן בישול כ- 40 דקות

מומלץ להגיש את תפוחי האדמה אפויים עם עשבי תיבול לצד בשרים צלויים, כמו עוף או בשר, או עם סלט טרי כמנה יותר מרכזית.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה