קציצות דגים ברוטב הן מנה מסורתית ומסורתית במטבח המרוקאי והצפון אפריקאי, שם דגים וכלי בישול עם תבלינים עשירים הם חלק מהקולינריה המקומית.

המנה היא טעימה מאוד, עשירה ברוטב, ומתאימה לארוחה משפחתית או כשיעור בצד בימים חמים.

עובד גם בצלחת וגם בחלה חמה או פרנה – מעדן אמיתי

 

רכיבים

לקציצות:

500 גרם דג (סול, בורי, מושט, דניס, דגי ים אחרים), נקי מעצמות וקצוץ דק – אפשר ואפילו מומלץ לשלב סוגי דגים לטעמים מיוחדים

1 יחידת בצל קטן, קצוץ דק

2 שיניים של שום, כתושות

1 ביצה

2 כפות פירורי לחם (אפשר לשים יותר בהתאם למרקם)

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית כמון

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

 

לרוטב:

2 כפות שמן

1 בצל גדול, קצוץ

2 שיני שום, כתושות

1 קופסה קטנה (400 גרם) של רסק עגבניות

2 כוסות מים

1 כפית סוכר (לתיבול)

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פפריקה

הכנה

הכנת הקציצות:

בקערה גדולה, לשלב את כל רכיבי הקציצות: דג קצוץ, בצל, שום, ביצה, פירורי לחם, מלח, פלפל, כמון וכורשום אם משתמשים. לערבב היטב בעזרת הידיים עד שהתערובת אחידה.

ליצור מכדורים בגודל של כדורי פינג פונג ולהניח בצד.

 

הכנת הרוטב:

בסיר גדול, לחמם את שמן הזית על חום בינוני. להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד שהבצל שקוף ורך (כ-5 דקות).

להוסיף את השום הכתוש ולבשל עוד דקה, עד שהשום מפיץ ריח נעים.

להוסיף את רסק העגבניות ולערבב היטב. לבשל את התערובת 2-3 דקות.

להוסיף את המים, סוכר, מלח, פלפל, פפריקה. לערבב ולחכות לרתיחה.

 

בישול הקציצות:

כשהרוטב מתחיל לרתוח, להניח בעדינות את הקציצות בתוכו. לבשל על חום נמוך כ-20 דקות, עד שהקציצות מבושלות לחלוטין.

יש להפוך את הקציצות בעדינות בעזרת כף כדי שלא יתפרקו.

 

הגשה:

לאחר מכן, להגיש את קציצות הדגים ברוטב חם עם אורז, קוסקוס או בתוך לחם טרי

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה