רוטב פסטה נפוליטני הוא קלאסיקה איטלקית אמיתית – פשוטה, טעימה ומלאה בניחוחות עשירים שמחזירים אותנו לרחובותיה הציוריים של נאפולי. הרוטב הזה, שמבוסס על עגבניות טריות, עשבי תיבול ושום, הוא כל מה שצריך כדי להפוך מנת פסטה בסיסית לארוחה מלאה בטעם ובנשמה. המתכון הזה מתאים לכל רגע – בין אם אתם מחפשים ארוחת ערב מהירה ומנחמת, או מעוניינים להרשים את המשפחה והחברים בטעמים אמיתיים מהמטבח האיטלקי. עם כמה מרכיבים פשוטים וזמן הכנה קצר, תוכלו להכין את הרוטב הנפלא הזה שישדרג כל מנת פסטה!

 

מרכיבים:

800 גרם עגבניות מרוסקות (למשל מעגבניות בשימור)

4 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות

1 בצל קטן קצוץ דק

1 כפית סוכר (לאזן את החמיצות של העגבניות)

1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)

1/4 כפית פלפל שחור טחון

2 כפות בזיליקום קצוץ (או צרור קטן)

1/2 כפית אורגנו (אופציונלי)

פילפר חריף קצוץ (אופציונלי, לפי הטעם)

 

הוראות הכנה:

חימום השמן: בסיר בינוני, על חום בינוני, מחממים את שמן הזית.

טיגון הבצל: כאשר השמן חם, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים במשך כ-3-4 דקות, עד שהוא מתרכך ומשנה צבעו זהב קל.

הוספת השום: מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים היטב. מטגנים במשך דקה נוספת, עד שהשום מתחיל להריח (לא להקפיץ את השום יותר מדי כדי שלא יישרף).

הוספת העגבניות: מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את הלהבה.

תיבול: מוסיפים את הסוכר, המלח, הפלפל השחור, והאורגנו (אם משתמשים). מערבבים היטב.

בישול: מכסים את הסיר ונותנים לרוטב להתבשל על חום נמוך במשך 20-30 דקות. ערבוב מדי פעם מומלץ כדי למנוע הדבקה של הרוטב.

תוספת בזיליקום: בסוף הבישול, מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ומערבבים. אם רוצים, ניתן גם להוסיף פילפר חריף קצוץ.

טעימה והתאמה: טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול בהתאם לצורך (מלח, פלפל, סוכר).

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה