רוטב פסטה נפוליטני הוא קלאסיקה איטלקית אמיתית – פשוטה, טעימה ומלאה בניחוחות עשירים שמחזירים אותנו לרחובותיה הציוריים של נאפולי. הרוטב הזה, שמבוסס על עגבניות טריות, עשבי תיבול ושום, הוא כל מה שצריך כדי להפוך מנת פסטה בסיסית לארוחה מלאה בטעם ובנשמה. המתכון הזה מתאים לכל רגע – בין אם אתם מחפשים ארוחת ערב מהירה ומנחמת, או מעוניינים להרשים את המשפחה והחברים בטעמים אמיתיים מהמטבח האיטלקי. עם כמה מרכיבים פשוטים וזמן הכנה קצר, תוכלו להכין את הרוטב הנפלא הזה שישדרג כל מנת פסטה!

 

מרכיבים:

800 גרם עגבניות מרוסקות (למשל מעגבניות בשימור)

4 כפות שמן זית

4 שיני שום קצוצות

1 בצל קטן קצוץ דק

1 כפית סוכר (לאזן את החמיצות של העגבניות)

1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)

1/4 כפית פלפל שחור טחון

2 כפות בזיליקום קצוץ (או צרור קטן)

1/2 כפית אורגנו (אופציונלי)

פילפר חריף קצוץ (אופציונלי, לפי הטעם)

 

הוראות הכנה:

חימום השמן: בסיר בינוני, על חום בינוני, מחממים את שמן הזית.

טיגון הבצל: כאשר השמן חם, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים במשך כ-3-4 דקות, עד שהוא מתרכך ומשנה צבעו זהב קל.

הוספת השום: מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים היטב. מטגנים במשך דקה נוספת, עד שהשום מתחיל להריח (לא להקפיץ את השום יותר מדי כדי שלא יישרף).

הוספת העגבניות: מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את הלהבה.

תיבול: מוסיפים את הסוכר, המלח, הפלפל השחור, והאורגנו (אם משתמשים). מערבבים היטב.

בישול: מכסים את הסיר ונותנים לרוטב להתבשל על חום נמוך במשך 20-30 דקות. ערבוב מדי פעם מומלץ כדי למנוע הדבקה של הרוטב.

תוספת בזיליקום: בסוף הבישול, מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ומערבבים. אם רוצים, ניתן גם להוסיף פילפר חריף קצוץ.

טעימה והתאמה: טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול בהתאם לצורך (מלח, פלפל, סוכר).

 

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה