פסטה עם פלפלים קלויים היא מנה צבעונית וטעימה שמשלבת את הטעמים העזים של הפלפלים הצבעוניים עם הפשטות של הפסטה.
הפלפלים הקלויים מוסיפים מתיקות מעושנת למנה, והשילוב עם שום ושמן זית יוצר רוטב עשיר וטעים

 

רכיבים:

פסטה (סוג לבחירתכם, כמו פנה או ספגטי): 250 גרם

שמן זית: 3 כפות

בצל קטן: 1, קצוץ דק

שום: 2 שיני שום, קצוצות

פלפל אדום: 1, חתוך לרצועות

פלפל ירוק: 1, חתוך לרצועות

פלפל צהוב: 1, חתוך לרצועות

עגבנייה גדולה: 1, קצוצה

מלח: לפי הטעם

פפריקה מתוקה: 1 כפית

 

הוראות הכנה:

 

בישול הפסטה:

בסיר גדול, הרתיחו מים עם מעט מלח.

הוסיפו את הפסטה לבישול בהתאם להוראות היצרן עד שהפסטה תהיה אל-דנטה.

ברגע שהפסטה מוכנה, סננו אותה.

 

הכנת הרוטב:

בזמן שהפסטה מתבשלת, השתמשו ב-2 כפות שמן זית במחבת רחבה על חום בינוני.

הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו במשך 2-3 דקות עד שהבצל מתרכך ומשנה צבעו.

הוסיפו את השום הקצוץ וטגנו עוד דקה.

 

הוספת הפלפלים:

הוסיפו את רצועות הפלפלים (אדום, ירוק וצהוב) למחבת.

ערבבו והמשיכו לטגן במשך 5-7 דקות, עד שהפלפלים מתרככים.

 

הוספת העגבנייה והתיבול:

הוסיפו את העגבנייה הקצוצה למחבת עם הפלפלים וערבבו.

תבלו עם מלח ופפריקה מתוקה

בשלו במשך 5 דקות נוספות, עד שהעגבנייה משחררת את המיצים שלה.

 

שילוב הפסטה:

הוסיפו את הפסטה המבושלת למחבת עם הרוטב וערבבו היטב. אם הרוטב יבש מדי, הוסיפו מעט ממי הבישול ששמרתם.

טגנו את הכל יחד במשך 2-3 דקות נוספות כדי שהטעמים יתמזגו.

ניתן לקשט עם גבינת פרמזן מגורדת ובזיליקום טרי קצוץ דק.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה