פסטה עם פלפלים קלויים היא מנה צבעונית וטעימה שמשלבת את הטעמים העזים של הפלפלים הצבעוניים עם הפשטות של הפסטה.
הפלפלים הקלויים מוסיפים מתיקות מעושנת למנה, והשילוב עם שום ושמן זית יוצר רוטב עשיר וטעים

 

רכיבים:

פסטה (סוג לבחירתכם, כמו פנה או ספגטי): 250 גרם

שמן זית: 3 כפות

בצל קטן: 1, קצוץ דק

שום: 2 שיני שום, קצוצות

פלפל אדום: 1, חתוך לרצועות

פלפל ירוק: 1, חתוך לרצועות

פלפל צהוב: 1, חתוך לרצועות

עגבנייה גדולה: 1, קצוצה

מלח: לפי הטעם

פפריקה מתוקה: 1 כפית

 

הוראות הכנה:

 

בישול הפסטה:

בסיר גדול, הרתיחו מים עם מעט מלח.

הוסיפו את הפסטה לבישול בהתאם להוראות היצרן עד שהפסטה תהיה אל-דנטה.

ברגע שהפסטה מוכנה, סננו אותה.

 

הכנת הרוטב:

בזמן שהפסטה מתבשלת, השתמשו ב-2 כפות שמן זית במחבת רחבה על חום בינוני.

הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו במשך 2-3 דקות עד שהבצל מתרכך ומשנה צבעו.

הוסיפו את השום הקצוץ וטגנו עוד דקה.

 

הוספת הפלפלים:

הוסיפו את רצועות הפלפלים (אדום, ירוק וצהוב) למחבת.

ערבבו והמשיכו לטגן במשך 5-7 דקות, עד שהפלפלים מתרככים.

 

הוספת העגבנייה והתיבול:

הוסיפו את העגבנייה הקצוצה למחבת עם הפלפלים וערבבו.

תבלו עם מלח ופפריקה מתוקה

בשלו במשך 5 דקות נוספות, עד שהעגבנייה משחררת את המיצים שלה.

 

שילוב הפסטה:

הוסיפו את הפסטה המבושלת למחבת עם הרוטב וערבבו היטב. אם הרוטב יבש מדי, הוסיפו מעט ממי הבישול ששמרתם.

טגנו את הכל יחד במשך 2-3 דקות נוספות כדי שהטעמים יתמזגו.

ניתן לקשט עם גבינת פרמזן מגורדת ובזיליקום טרי קצוץ דק.

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה