פסטה עם פלפלים קלויים היא מנה צבעונית וטעימה שמשלבת את הטעמים העזים של הפלפלים הצבעוניים עם הפשטות של הפסטה.
הפלפלים הקלויים מוסיפים מתיקות מעושנת למנה, והשילוב עם שום ושמן זית יוצר רוטב עשיר וטעים

 

רכיבים:

פסטה (סוג לבחירתכם, כמו פנה או ספגטי): 250 גרם

שמן זית: 3 כפות

בצל קטן: 1, קצוץ דק

שום: 2 שיני שום, קצוצות

פלפל אדום: 1, חתוך לרצועות

פלפל ירוק: 1, חתוך לרצועות

פלפל צהוב: 1, חתוך לרצועות

עגבנייה גדולה: 1, קצוצה

מלח: לפי הטעם

פפריקה מתוקה: 1 כפית

 

הוראות הכנה:

 

בישול הפסטה:

בסיר גדול, הרתיחו מים עם מעט מלח.

הוסיפו את הפסטה לבישול בהתאם להוראות היצרן עד שהפסטה תהיה אל-דנטה.

ברגע שהפסטה מוכנה, סננו אותה.

 

הכנת הרוטב:

בזמן שהפסטה מתבשלת, השתמשו ב-2 כפות שמן זית במחבת רחבה על חום בינוני.

הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו במשך 2-3 דקות עד שהבצל מתרכך ומשנה צבעו.

הוסיפו את השום הקצוץ וטגנו עוד דקה.

 

הוספת הפלפלים:

הוסיפו את רצועות הפלפלים (אדום, ירוק וצהוב) למחבת.

ערבבו והמשיכו לטגן במשך 5-7 דקות, עד שהפלפלים מתרככים.

 

הוספת העגבנייה והתיבול:

הוסיפו את העגבנייה הקצוצה למחבת עם הפלפלים וערבבו.

תבלו עם מלח ופפריקה מתוקה

בשלו במשך 5 דקות נוספות, עד שהעגבנייה משחררת את המיצים שלה.

 

שילוב הפסטה:

הוסיפו את הפסטה המבושלת למחבת עם הרוטב וערבבו היטב. אם הרוטב יבש מדי, הוסיפו מעט ממי הבישול ששמרתם.

טגנו את הכל יחד במשך 2-3 דקות נוספות כדי שהטעמים יתמזגו.

ניתן לקשט עם גבינת פרמזן מגורדת ובזיליקום טרי קצוץ דק.

על הכותב.ת

Further reading

  • קציצות קישואים ומוצרלה

    קציצות קישואים עם גבינת מוצרלה

    קציצות קישואים עם גבינת מוצרלה הן מנה טעימה ובריאה, המתאימה לארוחת צהריים או ערב. המנה מציעה שילוב של קישואים רכים וגבינת מוצרלה נמסה, אשר יחד יוצרים טעמים ומרקמים נפלאים. קציצות אלו פופולריות בעיקר במטבח הישראלי, שם יש שפע של קישואים בעונת הקיץ, והן אידאליות לארוחת ילדים או כל אוהבי הירקות.   רכיבים   חומרים לקציצות: […]
  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]

תגובות

כתיבת תגובה