פסטה עם עוף היא מנה אהובה על רבים, ויש לכך סיבה טובה! השילוב בין הפסטה הרכה לעוף העסיסי יוצר מנה מאוזנת וטעימה. ברוטב עשיר, עם שום, עגבניות ועשבי תיבול, המנה הזו הופכת לחגיגה של טעמים.

 

מרכיבים:

400 גרם פסטה (סוג לבחירה: פנה או ספגטי)

500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

3 שיני שום, קצוצות

1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

400 גרם עגבניות קצוצות (קופסה)

1 כוס מים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1 כפית אורגנו יבש

1 כפית בזיליקום יבש

עלי בזיליקום טריים לקישוט (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

 

בישול הפסטה:

הביאו סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה.

הוסיפו את הפסטה ובישלו לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה.

סננו את הפסטה ושמרו מעט מהמים שלה בצד.

טיגון העוף:

בסיר גדול או במחבת עמוקה, חממים את שמן הזית על חום בינוני.

הוסיפו את קוביות העוף וטגנו עד שהן משחימות מכל הצדדים (כ-5-7 דקות).

הוציאו את העוף מהסיר ותנו לו להתקרר על צלחת נפרדת.

טיגון הירקות:

באותו סיר, הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהוא מתרכך והופך לשקוף (כ-3-4 דקות).

הוסיפו את השום הקצוץ, הגזר והפלפל האדום וטגנו עוד כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים.

הוספת עגבניות:

הוסיפו את העגבניות הקצוצות ומערבבים היטב.

הוסיפו את המים, המלח, הפלפל, האורגנו והבזיליקום. הביאו לרתיחה.

הוספת העוף:

החזירו את קוביות העוף לסיר וערבבו היטב.

כיסוי הסיר ובישול על חום נמוך למשך 10-15 דקות, עד שהעוף מבושל לחלוטין.

שילוב הפסטה:

הוסיפו את הפסטה המבושלת לסיר עם הרוטב וערבבו היטב.

אם תרצו, הוסיפו את השמנת המתוקה לבישול בהדרגה והמשיכו לבשל כ-5 דקות נוספות עד שהרוטב אחיד וחם.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה