פסטה עם עוף היא מנה אהובה על רבים, ויש לכך סיבה טובה! השילוב בין הפסטה הרכה לעוף העסיסי יוצר מנה מאוזנת וטעימה. ברוטב עשיר, עם שום, עגבניות ועשבי תיבול, המנה הזו הופכת לחגיגה של טעמים.

 

מרכיבים:

400 גרם פסטה (סוג לבחירה: פנה או ספגטי)

500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות

2 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

3 שיני שום, קצוצות

1 גזר, קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות

400 גרם עגבניות קצוצות (קופסה)

1 כוס מים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

1 כפית אורגנו יבש

1 כפית בזיליקום יבש

עלי בזיליקום טריים לקישוט (אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

 

בישול הפסטה:

הביאו סיר גדול עם מים מומלחים לרתיחה.

הוסיפו את הפסטה ובישלו לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה.

סננו את הפסטה ושמרו מעט מהמים שלה בצד.

טיגון העוף:

בסיר גדול או במחבת עמוקה, חממים את שמן הזית על חום בינוני.

הוסיפו את קוביות העוף וטגנו עד שהן משחימות מכל הצדדים (כ-5-7 דקות).

הוציאו את העוף מהסיר ותנו לו להתקרר על צלחת נפרדת.

טיגון הירקות:

באותו סיר, הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו עד שהוא מתרכך והופך לשקוף (כ-3-4 דקות).

הוסיפו את השום הקצוץ, הגזר והפלפל האדום וטגנו עוד כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים.

הוספת עגבניות:

הוסיפו את העגבניות הקצוצות ומערבבים היטב.

הוסיפו את המים, המלח, הפלפל, האורגנו והבזיליקום. הביאו לרתיחה.

הוספת העוף:

החזירו את קוביות העוף לסיר וערבבו היטב.

כיסוי הסיר ובישול על חום נמוך למשך 10-15 דקות, עד שהעוף מבושל לחלוטין.

שילוב הפסטה:

הוסיפו את הפסטה המבושלת לסיר עם הרוטב וערבבו היטב.

אם תרצו, הוסיפו את השמנת המתוקה לבישול בהדרגה והמשיכו לבשל כ-5 דקות נוספות עד שהרוטב אחיד וחם.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה