עוגיות קוקוס הן חטיף מתוק ואהוב הן מתאימות לפסח וכמובן לכל השנה.

העוגיות האלה מאוד פשוטות להכנה, והן מתהדרות בטעם עשיר של קוקוס.

 

מצרכים

200 גרם קוקוס טחון

150 גרם סוכר

3 ביצים גדולות

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

 

רכיבים אופציונליים:

שוקולד מריר מומס (לציפוי)

אגוזים קצוצים (כמו שקדים או אגוזי לוז)

 

הוראות הכנה

חימום התנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית עם נייר אפייה.

ערבוב החומרים היבשים: בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקוקוס, סוכר, אבקת סודה לשתייה ומלח.

הכנת התערובת הרטובה: בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם תמצית הווניל עד שהתערובת הומוגנית.

איחוד החומרים: מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב עד שהקוקוס סופג את הביצים. התערובת צריכה להיות רכה ודביקה.

יצירתהעוגיות: בעזרת כף גלידה או כף גדולה, שימו כפות מהתערובת על תבנית האפייה, השאירו רווחים בין העוגיות.

אפייה: מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 15-20 דקות, או עד שהעוגיות משחימות קלות בצדדים.

קירור: אחרי ששולפים מהתנור, נותנים לעוגיות להתקרר כמה דקות על התבנית לפני שמעבירים למגש קירור.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה