עוגיות קוקוס הן חטיף מתוק ואהוב הן מתאימות לפסח וכמובן לכל השנה.

העוגיות האלה מאוד פשוטות להכנה, והן מתהדרות בטעם עשיר של קוקוס.

 

מצרכים

200 גרם קוקוס טחון

150 גרם סוכר

3 ביצים גדולות

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית מלח

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

 

רכיבים אופציונליים:

שוקולד מריר מומס (לציפוי)

אגוזים קצוצים (כמו שקדים או אגוזי לוז)

 

הוראות הכנה

חימום התנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מרפדים תבנית עם נייר אפייה.

ערבוב החומרים היבשים: בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקוקוס, סוכר, אבקת סודה לשתייה ומלח.

הכנת התערובת הרטובה: בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם תמצית הווניל עד שהתערובת הומוגנית.

איחוד החומרים: מוסיפים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב עד שהקוקוס סופג את הביצים. התערובת צריכה להיות רכה ודביקה.

יצירתהעוגיות: בעזרת כף גלידה או כף גדולה, שימו כפות מהתערובת על תבנית האפייה, השאירו רווחים בין העוגיות.

אפייה: מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 15-20 דקות, או עד שהעוגיות משחימות קלות בצדדים.

קירור: אחרי ששולפים מהתנור, נותנים לעוגיות להתקרר כמה דקות על התבנית לפני שמעבירים למגש קירור.

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]

תגובות

כתיבת תגובה