מחפשים מתכון מהיר וקל להכנה שירשים את כולם? עוגיות חמאת בוטנים הן הפתרון המושלם! עם מעט מאוד מצרכים וכמה דקות הכנה, תוכלו להכין מאפה טעים ומרשים שיהפוך את הארוחה שלכם לחגיגה. הבצק הרך והנימוח, בשילוב עם הטעם העשיר של חמאת הבוטנים, הוא שילוב מושלם שכל אחד יאהב.

מצרכים

1/2 כוס חמאת בוטנים (כדאי להשתמש בחמאת בוטנים חלקה)

1/2 כוס סוכר חום

1/4 כוס סוכר לבן

1 ביצה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית מלח

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 כוס שוקולד צ'יפס (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

חימום תנור: מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס (350 מעלות פרנהייט). מכינים תבנית עם נייר אפייה.

ערבוב החומרים היבשים: בקערה בינונית, מניחים את סודה לשתייה ומלח, ומערבבים בעזרת מטרפה.

הכנת התערובת: בקערה גדולה, מערבבים את חמאת הבוטנים עם הסוכר החום והסוכר הלבן עד לקבלת תערובת קלה ואחידה.

הוספת ביצה: מוסיפים את הביצה ואת תמצית הווניל לתערובת החמאה, ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה

שילוב החומרים: מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הרטובה בהדרגה, מערבבים עד שהתערובת מתאחדת.

תוספות: אם רוצים, מוסיפים את השוקולד צ'יפס לתערובת ומערבבים בעדינות.

יצירת כדורים: בעזרת כף, יוצרים כדורים בגודל כף ומניחים אותם על התבנית, משאירים מרווחים בין העוגיות.

משתמשים בקצה של מזלג כדי לשטח את הכדורים מעט, כך שיתקבלו עוגיות שטוחות.

אפייה: מכניסים לתנור ואופים במשך 10-12 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות לקבל צבע זהוב קל.

קירור: ברגע שהעוגיות מוכנות, מכניסים אותן לתכנית קירור למשך 5 דקות לפני שמעבירים אותן לרשת קירור.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה