עוגת גזר עם קוקוס ואגוזים היא לא סתם עוגה, היא חיבוק חם בימים קרים. השילוב המופלא של גזר מתוק, קוקוס טרופי ואגוזים פריכים יוצר עוגה רכה ונימוחה, עם ארומה עדינה של קינמון. כל ביס הוא חגיגה של טעמים וריחות שיעבירו אתכם למטבח הביתי החם

מרכיבים לעוגה

2 כוסות גזר מגורר (כ-4 גזרים בינוניים)

1 כוס סוכר חום או סוכר קנים

1/2 כוס שמן קנולה (או שמן זית)

3 ביצים

1 כוס קוקוס מגורר

1 כוס אגוזים קצוצים (מומלץ אגוזי מלך או פקאנים)

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

1 כפית קינמון טחון

1/2 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)

שוקולד מריר קצוץ (אופציונלי לקישוט)

 

הוראות הכנה

 

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ או משתמשים בנייר אפייה.

בקערה גדולה, מערבבים את הסוכר והשמן עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב. אם רוצים, ניתן להוסיף את תמצית הווניל בשלב זה ולערבב.

מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון, ומלח. יוצקים את התערובת היבשה לתוך התערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובת מתאגדת אך לא יותר מדי.

מוסיפים את הקוקוס ואת האגוזים הקצוצים. מערבבים בעדינות עד שהתערובות משולבות באופן אחיד.

 

יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים בתנור במשך 40-50 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

כאשר העוגה מוכנה, מסננים אותה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, מעבירים לרשת קירור עד שהעוגה מתקררת לגמרי.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה