עוגת גזר עם קוקוס ואגוזים היא לא סתם עוגה, היא חיבוק חם בימים קרים. השילוב המופלא של גזר מתוק, קוקוס טרופי ואגוזים פריכים יוצר עוגה רכה ונימוחה, עם ארומה עדינה של קינמון. כל ביס הוא חגיגה של טעמים וריחות שיעבירו אתכם למטבח הביתי החם

מרכיבים לעוגה

2 כוסות גזר מגורר (כ-4 גזרים בינוניים)

1 כוס סוכר חום או סוכר קנים

1/2 כוס שמן קנולה (או שמן זית)

3 ביצים

1 כוס קוקוס מגורר

1 כוס אגוזים קצוצים (מומלץ אגוזי מלך או פקאנים)

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת סודה לשתייה

1 כפית קינמון טחון

1/2 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)

שוקולד מריר קצוץ (אופציונלי לקישוט)

 

הוראות הכנה

 

מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ או משתמשים בנייר אפייה.

בקערה גדולה, מערבבים את הסוכר והשמן עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב. אם רוצים, ניתן להוסיף את תמצית הווניל בשלב זה ולערבב.

מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים עד שהתערובת אחידה.

בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון, ומלח. יוצקים את התערובת היבשה לתוך התערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובת מתאגדת אך לא יותר מדי.

מוסיפים את הקוקוס ואת האגוזים הקצוצים. מערבבים בעדינות עד שהתערובות משולבות באופן אחיד.

 

יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים בתנור במשך 40-50 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

כאשר העוגה מוכנה, מסננים אותה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות. לאחר מכן, מעבירים לרשת קירור עד שהעוגה מתקררת לגמרי.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה