חצילים עם טחינה חריפה הוא מנת צד מזרח-תיכונית קלאסית.
התבשיל מתהדר בחצילים עסיסיים, מתובלים בתיבולים מעשירים וטחינה חריפה שמוסיפה לו מרקם ומעוררת את החיך.
טעמו מאזן בין מתיקות החצילים לעוקצנות של הטחינה, מה שהופך אותו למנה מיוחדת ואהובה שמתאימה לסטייקים, לחם, או כנשנוש בפני עצמו.

לפעמים אני מכינה את המתכון הזה מחצילים קטנים ואז מתקבלות סירות ביס נהדרות ויפות.

 

רכיבים

3 חצילים בינוניים

4 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ דק

3 שיני שום, קצוצות דק

1 כפית כמון טחון

1 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)

1/4 כפית כמון קלוי (אופציונלי)

1/4 כוס טחינה גולמית

2-3 כפות מים (לשילוב עם הטחינה)

מיץ מלימון אחד

1/2 כפית שטוחה צ'ילי חריף טחון (או לפי הטעם)

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)

 

הוראות הכנה

הכנת החצילים:

חותכים את החצילים לקוביות בגודל 2 ס"מ ומניחים בקערה עם מעט מלח, למשך כ-30 דקות. זה יעזור להוציא את המרירות מהחצילים.

שוטפים את הקוביות במים קרים ומייבשים בעזרת מגבת.

 

בישול החצילים:

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני.

מוסיפים את החצילים ומטגנים אותם עד שהם רכים וזהובים, כ-10-12 דקות. מסננים ומעבירים לצלחת.

 

הכנת תערובת הבצל:

באותה מחבת, מוסיפים את יתרת שמן הזית (2 כפות נוספות) ומחממים על חום בינוני.

מוסיפים את הבצל הקצוץ מטגנים עד שהבצל משחים, כ-5-7 דקות.

מוסיפים את השום הקצוץ, כמון, פפריקה ומערבבים למשך כ-2 דקות נוספות.

 

שילוב המרכיבים:

אחרי שהשום והבצל התבשלו יחד עם התבלינים, מוסיפים את קוביות החצילים הקטנות ומערבבים היטב.

מבשלים כ-5 דקות נוספות, עד שהכל משתלב טוב.

 

הכנת הטחינה החריפה:

בקערה נפרדת, מערבבים את הטחינה, מים, מיץ לימון וצ'ילי חריף. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

אם הטחינה סמיכה מדי, אפשר להוסיף עוד מים עד לקבלת מרקם חלק ונוזלי.

 

הגשה:

מעבירים את תבשיל החצילים לצלחת מנות, ומעל מוסיפים בעדינות את הטחינה החריפה.

לקישוט, מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל התבשיל.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]