מרק חרירה מרוקאי הוא לא סתם מרק, הוא חיבוק חם בימים קרים, הוא נוסטלגיה של בית וסבתא, הוא טעם של מסורת.
השילוב המופלא של עדשים, תבלינים עשירים ונגיעות של חריף יוצר מרק עשיר, מזין ומנחם.
כל לגימה מספרת סיפור של דורות, של מטבח אותנטי ושל אהבה לאוכל ביתי.

 

מרכיבים:

מרכיבי המרק:

250 גרם בשר בקר או עוף חתוך דק – אפשר לא להוסיף בשר לאופציה טבעונית

1 בצל בינוני, קצוץ דק

1/4 כוס סלרי, קצוץ דק

1/4 כוס כוסברה קצוצה

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 גזר בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

1 כוס חומוס מבושל או מקופסת שימורים שטוף היטב

1/2 כוס עדשים חומות

1/2 כפית כמון טחון

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית פפריקה

1/4 כפית הל טחון שדרוג מיוחד לאוהבי הטעם – לא חובה

מלח ופלפל לפי הטעם

1 ליטר מים או ציר בשר

1/4 כוס קמח להסמיך את המרק – לא חובה אבל אופציה מעניינת

 

הוראות הכנה:

בסיר גדול, מחממים קצת שמן מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והסלרי ומטגנים עד שהבצל שקוף.

הוספת הבשר: מוסיפים את הבשר לקדרה ומטגנים אותו עד שישחים מכל הצדדים.

הוספת הירקות: מוסיפים את הגזר, החומוס, והעדשים. מערבבים היטב.

הוספת המים: מוסיפים את המים או הציר, מתבלים בכמון, קינמון, פפריקה, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה.

בישול: מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך כ-45 דקות או עד שהבשר והירקות רכים.

 

אם רוצים שהמרק יהיה סמיך יותר, ניתן לערבב את הקמח עם רבע כוס מים ולהוסיף לסיר. מערבבים היטב ומבשלים עוד 10 דקות.

תהנו מהמעדן המסורתי הזה, שרק מוסיף חום ואהבה לכל שולחן!

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה