מרק חרירה מרוקאי הוא לא סתם מרק, הוא חיבוק חם בימים קרים, הוא נוסטלגיה של בית וסבתא, הוא טעם של מסורת.
השילוב המופלא של עדשים, תבלינים עשירים ונגיעות של חריף יוצר מרק עשיר, מזין ומנחם.
כל לגימה מספרת סיפור של דורות, של מטבח אותנטי ושל אהבה לאוכל ביתי.

 

מרכיבים:

מרכיבי המרק:

250 גרם בשר בקר או עוף חתוך דק – אפשר לא להוסיף בשר לאופציה טבעונית

1 בצל בינוני, קצוץ דק

1/4 כוס סלרי, קצוץ דק

1/4 כוס כוסברה קצוצה

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 גזר בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות

1 כוס חומוס מבושל או מקופסת שימורים שטוף היטב

1/2 כוס עדשים חומות

1/2 כפית כמון טחון

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית קינמון טחון

1/2 כפית פפריקה

1/4 כפית הל טחון שדרוג מיוחד לאוהבי הטעם – לא חובה

מלח ופלפל לפי הטעם

1 ליטר מים או ציר בשר

1/4 כוס קמח להסמיך את המרק – לא חובה אבל אופציה מעניינת

 

הוראות הכנה:

בסיר גדול, מחממים קצת שמן מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והסלרי ומטגנים עד שהבצל שקוף.

הוספת הבשר: מוסיפים את הבשר לקדרה ומטגנים אותו עד שישחים מכל הצדדים.

הוספת הירקות: מוסיפים את הגזר, החומוס, והעדשים. מערבבים היטב.

הוספת המים: מוסיפים את המים או הציר, מתבלים בכמון, קינמון, פפריקה, מלח ופלפל, ומביאים לרתיחה.

בישול: מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך כ-45 דקות או עד שהבשר והירקות רכים.

 

אם רוצים שהמרק יהיה סמיך יותר, ניתן לערבב את הקמח עם רבע כוס מים ולהוסיף לסיר. מערבבים היטב ומבשלים עוד 10 דקות.

תהנו מהמעדן המסורתי הזה, שרק מוסיף חום ואהבה לכל שולחן!

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות