קרם חצילים הוא אחד מהמטעמים המסורתיים במטבח המזרחי. מדובר בממרח עשיר וטעים שמבוסס על חצילים קלויים, המשלב בין טעמים Smoky וקרמיים. המנה נפוצה בעיקר במטבח הלבנוני והישראלי, ונחשבת לאחד מממרחי הטעימים להזמין לצד פיתות חמות. קרם החצילים הוא מנה פשוטה להכנה שלא רק טעימה אלא גם בריאה, מלאה בוויטמינים ומינרלים. השילוב עם פיתה צלויה מעניק למנה עודדים של קריספיות, מה שמקנה לה ניחוח אותנטי ונעים.

 

מצרכים

לחצי ק"ג קרם חצילים

2 חצילים בינוניים

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות מיץ לימון

2 שיני שום קצוצות

2 כפות שמן זית

1/2 כפית כמון (אופציונלי)

מלח לפי הטעם

1/4 כפית פלפל שחור

 

לפיתה צלויה

4 פיתות

2 כפות שמן זית

מלח לפי הטעם

 

הכנת קרם החצילים:

 

קליית החצילים:

מכניסים את החצילים לתנור לקלייה על טמפ' גבוהה (200 מעלות צלזיוס) למשך כ-30-40 דקות, או עד שהקליפה הפכה שחורה ונפלה. אפשר גם לקלות על משטח גז על ידי חימום חצילים עם קליפתם.

 

הסרת הקליפה:

לאחר שהחצילים התקררו במעט, מקלפים את הקליפה בעדינות ומעבירים את התוכן לקערה.

 

עיבוד החומרים:

מוסיפים לקערה את הטחינה, מיץ הלימון, השום, שמן הזית, כמון (אם רוצים) מלח ופלפל.

 

ערבוב והכנה:

בעזרת מיקסר ידני או בלנדר, מעבדים את התערובת עד שהיא הופכת להיות סמיכה וחלקה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

 

הכנת הפיתות הצלויה:

חיתוך הפיתות:

חותכים כל פיתה לשניים או לרבעים.

תיבול:

שוברים את הפיתות לתבנית, משמנים אותן בשמן זית ומתבלים במעט מלח.

צלייה:

מכניסים לתנור בטמפ' 180 מעלות צלזיוס למשך 10-15 דקות או עד שהן משחימות וקריספיות.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה