חציל אפוי בתנור הוא מנה טעימה ופשוטה במיוחד, המציעה טעמים עשירים ומרקם רך ונעים. מדובר במנה מסורתית הרבה במטבח הים-תיכוני, אך היא גם הפכה לנפוצה במטבחים שונים ברחבי העולם. החציל, עם טעמו המיוחד, משתלב היטב עם תבלינים שונים, ושיטות הבישול השונות, כמו האפיה, מדגישות את טעמו הייחודי .
מרכיבים
2 חצילים בינוניים
4 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית כמון (אופציונלי)
1/4 כפית פפריקה מתוקה
2 שיני שום, קצוצות דק
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס גבינת פטה (אופציונלי)
מיץ מחצי לימון (אופציונלי)
הוראות הכנה
חימום התנור: לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות צלזיוס.
חיתוך החצילים: לחתוך את החצילים מהחצי לעובי של כ-1 ס"מ. ניתן גם לחתוך לקוביות אם מעדיפים.
סידור החצילים: לסדר את החצילים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
תיבול: לשפוך על החצילים את שמן הזית ולפזר מעל את המלח, כמון ופפריקה. לערבב היטב כדי שהחצילים יכוסו בתיבול.
אפייה: לאפות בתנור במשך כ-25-30 דקות, או עד שהחצילים רכים ועטופים יפה.
הוספת שום: כחמש דקות לפני סיום, לפזר את השום הקצוץ על החצילים ולאפות עד לשחמת השום.
גימור: להוציא את החצילים מהתנור, לפזר מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ולצקת מעט מיץ לימון אם רוצים.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.