חציל אפוי בתנור הוא מנה טעימה ופשוטה במיוחד, המציעה טעמים עשירים ומרקם רך ונעים. מדובר במנה מסורתית הרבה במטבח הים-תיכוני, אך היא גם הפכה לנפוצה במטבחים שונים ברחבי העולם. החציל, עם טעמו המיוחד, משתלב היטב עם תבלינים שונים, ושיטות הבישול השונות, כמו האפיה, מדגישות את טעמו הייחודי .

 

מרכיבים

2 חצילים בינוניים

4 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

1/4 כפית כמון (אופציונלי)

1/4 כפית פפריקה מתוקה

2 שיני שום, קצוצות דק

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס גבינת פטה (אופציונלי)

מיץ מחצי לימון (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

חימום התנור: לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות צלזיוס.

חיתוך החצילים: לחתוך את החצילים מהחצי לעובי של כ-1 ס"מ. ניתן גם לחתוך לקוביות אם מעדיפים.

סידור החצילים: לסדר את החצילים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

תיבול: לשפוך על החצילים את שמן הזית ולפזר מעל את המלח, כמון ופפריקה. לערבב היטב כדי שהחצילים יכוסו בתיבול.

אפייה: לאפות בתנור במשך כ-25-30 דקות, או עד שהחצילים רכים ועטופים יפה.

הוספת שום: כחמש דקות לפני סיום, לפזר את השום הקצוץ על החצילים ולאפות עד לשחמת השום.

גימור: להוציא את החצילים מהתנור, לפזר מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ולצקת מעט מיץ לימון אם רוצים.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה