חציל אפוי בתנור הוא מנה טעימה ופשוטה במיוחד, המציעה טעמים עשירים ומרקם רך ונעים. מדובר במנה מסורתית הרבה במטבח הים-תיכוני, אך היא גם הפכה לנפוצה במטבחים שונים ברחבי העולם. החציל, עם טעמו המיוחד, משתלב היטב עם תבלינים שונים, ושיטות הבישול השונות, כמו האפיה, מדגישות את טעמו הייחודי .

 

מרכיבים

2 חצילים בינוניים

4 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

1/4 כפית כמון (אופציונלי)

1/4 כפית פפריקה מתוקה

2 שיני שום, קצוצות דק

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס גבינת פטה (אופציונלי)

מיץ מחצי לימון (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

חימום התנור: לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות צלזיוס.

חיתוך החצילים: לחתוך את החצילים מהחצי לעובי של כ-1 ס"מ. ניתן גם לחתוך לקוביות אם מעדיפים.

סידור החצילים: לסדר את החצילים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

תיבול: לשפוך על החצילים את שמן הזית ולפזר מעל את המלח, כמון ופפריקה. לערבב היטב כדי שהחצילים יכוסו בתיבול.

אפייה: לאפות בתנור במשך כ-25-30 דקות, או עד שהחצילים רכים ועטופים יפה.

הוספת שום: כחמש דקות לפני סיום, לפזר את השום הקצוץ על החצילים ולאפות עד לשחמת השום.

גימור: להוציא את החצילים מהתנור, לפזר מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ולצקת מעט מיץ לימון אם רוצים.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה