חציל אפוי בתנור הוא מנה טעימה ופשוטה במיוחד, המציעה טעמים עשירים ומרקם רך ונעים. מדובר במנה מסורתית הרבה במטבח הים-תיכוני, אך היא גם הפכה לנפוצה במטבחים שונים ברחבי העולם. החציל, עם טעמו המיוחד, משתלב היטב עם תבלינים שונים, ושיטות הבישול השונות, כמו האפיה, מדגישות את טעמו הייחודי .

 

מרכיבים

2 חצילים בינוניים

4 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

1/4 כפית כמון (אופציונלי)

1/4 כפית פפריקה מתוקה

2 שיני שום, קצוצות דק

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/4 כוס גבינת פטה (אופציונלי)

מיץ מחצי לימון (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

חימום התנור: לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות צלזיוס.

חיתוך החצילים: לחתוך את החצילים מהחצי לעובי של כ-1 ס"מ. ניתן גם לחתוך לקוביות אם מעדיפים.

סידור החצילים: לסדר את החצילים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.

תיבול: לשפוך על החצילים את שמן הזית ולפזר מעל את המלח, כמון ופפריקה. לערבב היטב כדי שהחצילים יכוסו בתיבול.

אפייה: לאפות בתנור במשך כ-25-30 דקות, או עד שהחצילים רכים ועטופים יפה.

הוספת שום: כחמש דקות לפני סיום, לפזר את השום הקצוץ על החצילים ולאפות עד לשחמת השום.

גימור: להוציא את החצילים מהתנור, לפזר מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ולצקת מעט מיץ לימון אם רוצים.

 

 

על הכותב.ת

Further reading

  • חריימה מרוקאי

    חריימה מרוקאי

    חריימה הוא אחד התבשילים האייקוניים של המטבח המרוקאי, מנה חגיגית שמביאה לשולחן טעמים עזים וריחות משגעים. הדג מתבשל ברוטב עגבניות עשיר ומתובל, עם חריפות עדינה שמחממת את הלב. מושלם לאירוח או לארוחה משפחתית. מצרכים: לדג: 1 ק"ג דג לבחירה – לוקוס / בורי / דניס / מושט מלח לפי הטעם מיץ מלימון אחד לרוטב: ¼ […]
  • סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    סלט קייל מוקפץ עם עגבניות מיובשות

    אם אתם חושבים שקייל הוא ירק קשה או מריר, המתכון הזה ישנה את דעתכם. השילוב של קייל מוקפץ עם בצל ועגבניות מיובשות יוצר מנה צבעונית, טעימה ומזינה – מושלמת כתוספת חמה לכל ארוחה. מצרכים: ¼ כוס עגבניות מיובשות (כ-6 חצאים) ¼ כוס מים חמים ¼ כפית שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ 1.3 ק"ג קייל, […]
  • פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    פאי יווני עם תרד ומנגולד – גרסה טבעונית ומלאת טעם

    מחפשים מנה מרשימה לאירוח? הפאי הזה, בהשראת הספאנקופיטה היוונית, משלב תרד ומנגולד עם תערובת "פטה" טבעונית על בסיס טופו ושקדים. השכבות הדקות של פילו מעניקות לו פריכות מושלמת, והטעמים הירוקים עם עשבי תיבול יוצרים חוויה ים-תיכונית עשירה. מצרכים: 450 גרם תרד טרי 450 גרם מנגולד (סלק עלים), קצוץ 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית שמן […]

תגובות

כתיבת תגובה

שלנו - קהילת בשלנים אנו משתמשים בעוגיות כדי להבטיח את תפקוד האתר ולשפר את חוויית המשתמש. אפשר לבחור אילו סוגי עוגיות להפעיל.
בחירת עוגיות