אורז עם בשר הוא מנה מסורתית אהובה בכל רחבי המזרח התיכון, במיוחד בישראל, לבנון וסוריה.
מדובר במנה בשרית עם אורז, שמזינה ומפנקת את המרגיש מהשילוב של טעמים חזקים ולבביים.
המנה הזו נחשבת לקלאסיקה בבתים רבים וניתן למצוא אינספור וריאציות על המתכון – כל משפחה מוסיפה את הטוויסט הייחודי שלה.

מרכיבים

בשר (צלי, קציצות או חזה עוף) – 500 גרם, חתוך לקוביות

אורז (אורז בסמטי או אורז לבן) – 2 כוסות

בצל – 1 גדול, קצוץ

שום – 3 שיני שום, כתושות

גזר – 1 בינוני, קלוף וחתוך לקוביות

 

תבלינים:

מלח – 1 כפית

פפריקה מתוקה – 1 כפית

כמון – 1/2 כפית

קנמון – 1/2 כפית

פלפל שחור – 1/2 כפית

שמן זית – 3 כפות

מים – 4 כוסות (לרוטב ולבישול האורז)

 

הוראות הכנה

טיגון הבצל: חממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל מתרכך והופך להיות שקוף (כ-5-7 דקות).

הוספת הבשר: מוסיפים את הבשר חתוך לקוביות ומטגנים עד שהבשר משנה צבעו ומבושל בצורה אחידה (כ-10 דקות).

תיבול: מוסיפים את השום הכתוש, הגזר הקצוץ וכל התבלינים (מלח, פפריקה, כמון, קנמון ופלפל שחור). מערבבים היטב ומבשלים במשך 2-3 דקות כדי להוציא את הטעמים.

הוספת מים: מוסיפים 4 כוסות מים לסיר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות.

בישול האורז: מסננים את האורז במים קרים. לאחר 20 דקות מבשלים את האורז בסיר עם הבשר על חום נמוך.
מערבבים את האורז עם נוזלים, מכסים את הסיר ובשלים במשך 15-20 דקות נוספות עד שהאורז רך ונקלט את כל הנוזלים.

 

לאחר סיום הבישול, מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה