אורז עם בשר הוא מנה מסורתית אהובה בכל רחבי המזרח התיכון, במיוחד בישראל, לבנון וסוריה.
מדובר במנה בשרית עם אורז, שמזינה ומפנקת את המרגיש מהשילוב של טעמים חזקים ולבביים.
המנה הזו נחשבת לקלאסיקה בבתים רבים וניתן למצוא אינספור וריאציות על המתכון – כל משפחה מוסיפה את הטוויסט הייחודי שלה.
מרכיבים
בשר (צלי, קציצות או חזה עוף) – 500 גרם, חתוך לקוביות
אורז (אורז בסמטי או אורז לבן) – 2 כוסות
בצל – 1 גדול, קצוץ
שום – 3 שיני שום, כתושות
גזר – 1 בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
תבלינים:
מלח – 1 כפית
פפריקה מתוקה – 1 כפית
כמון – 1/2 כפית
קנמון – 1/2 כפית
פלפל שחור – 1/2 כפית
שמן זית – 3 כפות
מים – 4 כוסות (לרוטב ולבישול האורז)
הוראות הכנה
טיגון הבצל: חממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל מתרכך והופך להיות שקוף (כ-5-7 דקות).
הוספת הבשר: מוסיפים את הבשר חתוך לקוביות ומטגנים עד שהבשר משנה צבעו ומבושל בצורה אחידה (כ-10 דקות).
תיבול: מוסיפים את השום הכתוש, הגזר הקצוץ וכל התבלינים (מלח, פפריקה, כמון, קנמון ופלפל שחור). מערבבים היטב ומבשלים במשך 2-3 דקות כדי להוציא את הטעמים.
הוספת מים: מוסיפים 4 כוסות מים לסיר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות.
בישול האורז: מסננים את האורז במים קרים. לאחר 20 דקות מבשלים את האורז בסיר עם הבשר על חום נמוך.
מערבבים את האורז עם נוזלים, מכסים את הסיר ובשלים במשך 15-20 דקות נוספות עד שהאורז רך ונקלט את כל הנוזלים.
לאחר סיום הבישול, מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.