אורז עם בשר הוא מנה מסורתית אהובה בכל רחבי המזרח התיכון, במיוחד בישראל, לבנון וסוריה.
מדובר במנה בשרית עם אורז, שמזינה ומפנקת את המרגיש מהשילוב של טעמים חזקים ולבביים.
המנה הזו נחשבת לקלאסיקה בבתים רבים וניתן למצוא אינספור וריאציות על המתכון – כל משפחה מוסיפה את הטוויסט הייחודי שלה.

מרכיבים

בשר (צלי, קציצות או חזה עוף) – 500 גרם, חתוך לקוביות

אורז (אורז בסמטי או אורז לבן) – 2 כוסות

בצל – 1 גדול, קצוץ

שום – 3 שיני שום, כתושות

גזר – 1 בינוני, קלוף וחתוך לקוביות

 

תבלינים:

מלח – 1 כפית

פפריקה מתוקה – 1 כפית

כמון – 1/2 כפית

קנמון – 1/2 כפית

פלפל שחור – 1/2 כפית

שמן זית – 3 כפות

מים – 4 כוסות (לרוטב ולבישול האורז)

 

הוראות הכנה

טיגון הבצל: חממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל מתרכך והופך להיות שקוף (כ-5-7 דקות).

הוספת הבשר: מוסיפים את הבשר חתוך לקוביות ומטגנים עד שהבשר משנה צבעו ומבושל בצורה אחידה (כ-10 דקות).

תיבול: מוסיפים את השום הכתוש, הגזר הקצוץ וכל התבלינים (מלח, פפריקה, כמון, קנמון ופלפל שחור). מערבבים היטב ומבשלים במשך 2-3 דקות כדי להוציא את הטעמים.

הוספת מים: מוסיפים 4 כוסות מים לסיר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות.

בישול האורז: מסננים את האורז במים קרים. לאחר 20 דקות מבשלים את האורז בסיר עם הבשר על חום נמוך.
מערבבים את האורז עם נוזלים, מכסים את הסיר ובשלים במשך 15-20 דקות נוספות עד שהאורז רך ונקלט את כל הנוזלים.

 

לאחר סיום הבישול, מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]

תגובות

כתיבת תגובה