אורז עם בשר הוא מנה מסורתית אהובה בכל רחבי המזרח התיכון, במיוחד בישראל, לבנון וסוריה.
מדובר במנה בשרית עם אורז, שמזינה ומפנקת את המרגיש מהשילוב של טעמים חזקים ולבביים.
המנה הזו נחשבת לקלאסיקה בבתים רבים וניתן למצוא אינספור וריאציות על המתכון – כל משפחה מוסיפה את הטוויסט הייחודי שלה.

מרכיבים

בשר (צלי, קציצות או חזה עוף) – 500 גרם, חתוך לקוביות

אורז (אורז בסמטי או אורז לבן) – 2 כוסות

בצל – 1 גדול, קצוץ

שום – 3 שיני שום, כתושות

גזר – 1 בינוני, קלוף וחתוך לקוביות

 

תבלינים:

מלח – 1 כפית

פפריקה מתוקה – 1 כפית

כמון – 1/2 כפית

קנמון – 1/2 כפית

פלפל שחור – 1/2 כפית

שמן זית – 3 כפות

מים – 4 כוסות (לרוטב ולבישול האורז)

 

הוראות הכנה

טיגון הבצל: חממים שמן זית בסיר גדול על חום בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל מתרכך והופך להיות שקוף (כ-5-7 דקות).

הוספת הבשר: מוסיפים את הבשר חתוך לקוביות ומטגנים עד שהבשר משנה צבעו ומבושל בצורה אחידה (כ-10 דקות).

תיבול: מוסיפים את השום הכתוש, הגזר הקצוץ וכל התבלינים (מלח, פפריקה, כמון, קנמון ופלפל שחור). מערבבים היטב ומבשלים במשך 2-3 דקות כדי להוציא את הטעמים.

הוספת מים: מוסיפים 4 כוסות מים לסיר ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות.

בישול האורז: מסננים את האורז במים קרים. לאחר 20 דקות מבשלים את האורז בסיר עם הבשר על חום נמוך.
מערבבים את האורז עם נוזלים, מכסים את הסיר ובשלים במשך 15-20 דקות נוספות עד שהאורז רך ונקלט את כל הנוזלים.

 

לאחר סיום הבישול, מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות נוספות.

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה