המנסף הוא מנה מסורתית מהמטבח הערבי, שהפכה לאחת מהמאכלים האהובים במזרח התיכון.
מדובר בתבשיל של אורז עם בשר (בעיקר עגל או כבש) ברוטב ירק עם תבלינים עשירים.
המנה מתאפיינת בצבעה היפה, במרקם הקרמי שלה ובטעמים המגוונים, והיא לרוב מוגשת באירועים חגיגיים ובחגיגות משפחתיות.

 

מרכיבים:

חומרים לעוף במנסף:

1 ק"ג בשר כבש או עגל, חתוך לגושים

2 בצל בינוני, קצוץ דק

4 שיני שום, קצוצות

4 כוסות מים

1/2 כוס שמן זית

2 כפות כמון

1 כף מלח

1 כף קינמון

1/4 כוס פיסטוק קצוץ (לגיוון)

 

חומרים לאורז:

2 כוסות אורז בסמטי שטוף

4 כוסות מים

1/2 כוס צנוברים (לקישוט)

1/2 כוס שקדים פרוסים (לקישוט)

 

לתיבול:

1 כף קימל

1/2 כף פפריקה מתוקה

1/2 כף טימין יבש (אופציונלי)

1/4 תערובת תבלין אותנטית (כגון: מסלה, בהרא, ראס אל חנות ותערובות דומות)

 

הוראות הכנה:

בישול הבשר: בסיר גדול, הוסיפו שמן זית וחממו על חום בינוני. הוסיפו את הבצל והקצוץ ושחמו עד שהבצל רך ושקוף.

הוסיפו את שיני השום והבשר לסיר, ותערבבו עד שהבשר משחים מכל הצדדים.

הוסיפו את המים, מלח, כמון, קינמון, קימל ופפריקה. הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את הלהבה. כסו עם מכסה ובשלו במשך כ-1.5-2 שעות עד שהבשר רך ונופל מהעצם.

בישול האורז: בזמן שהבשר מתבשל, שטפו את האורז במים קרים עד שהמים צלולים. בסיר נפרד, הוסיפו את האורז ו-4 כוסות מים. הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את הלהבה. כסו ובשלו במשך 20 דקות עד שהאורז רך.

הרכבת המנה: כשהבשר מוכן, הוציאו אותו מהסיר והניחו על צלחת ההגשה. את הרוטב ניתן לסנן או להשאיר עם חתיכות ירק. לסחוט פנימה את היוגורט אם רוצים וערבבו היטב.

המניחו את האורז לסיר על המגש, הניחו מעל הבשר, והקפיצו עם צנוברים ושקדים על פניו.

על הכותב.ת

Further reading

  • Quinoa salad with pomegranates

    סלט קינואה עם רימונים

    סלט קינואה עם רימונים הוא מנה צבעונית ובריאה המשלבת טעמים שונים ומרכיבים עשירים בתזונה. קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, נפוצה בדרום אמריקה, אך כיום היא פופולרית בכל העולם. הפירות הטריים, המוקדשים כמו גרגירי הרימון, מוסיפים לא רק טעם מתוק ומעט חמצמץ אלא גם מרקם מעניין וחגיגי. הסלט אידיאלי לאירועים חגיגיים או לארוחת ערב קלילה, והוא […]
  • Milk bread - מתכון לחם חלב עננים

    לחם חלב מתקתק ואוורירי

    לחם חלב מתקתק הוא לחם רך ולח שיש בו טעם מתוק ונעים. הוא מוכר בעיקר בישראל ונחשב לאוכל אהוב מאוד בקרב ילדים. לחם זה עשוי מחלב, שמן סויה או חמאה, וסוכר, והחיבור של המרכיבים האלה יוצר תוצאה מושלמת עם קטיפות ונפח מרהיב. החלה מתאימה לארוחות בוקר, כריכים, או פשוט עם ממרחים שונים. המסורת של אפיית […]
  • מתכון עראיס (עראייס)

    עראיס / עראייס

    עראיס (עראייס) היא מנה מזרח-תיכונית מסורתית, טעימה וקלה מאוד להכנה. מדובר בקסם של בשר טחון עטוף בלחם פיתה, מנה מופלאה הנכנסת לתנור או על גריל כדי לקבל קריספיות מושלמת. עראיס מוכנה בדרך כלל עם בשר טחון שילוב כבש ובקר מועדף עלי, ומשולבת עם תבלינים ייחודיים, מה שהופך אותה למנה עשירה ומרשימה.   רכיבים: לעראיס (ל-4 […]

תגובות

כתיבת תגובה