המנסף הוא מנה מסורתית מהמטבח הערבי, שהפכה לאחת מהמאכלים האהובים במזרח התיכון.
מדובר בתבשיל של אורז עם בשר (בעיקר עגל או כבש) ברוטב ירק עם תבלינים עשירים.
המנה מתאפיינת בצבעה היפה, במרקם הקרמי שלה ובטעמים המגוונים, והיא לרוב מוגשת באירועים חגיגיים ובחגיגות משפחתיות.
מרכיבים:
חומרים לעוף במנסף:
1 ק"ג בשר כבש או עגל, חתוך לגושים
2 בצל בינוני, קצוץ דק
4 שיני שום, קצוצות
4 כוסות מים
1/2 כוס שמן זית
2 כפות כמון
1 כף מלח
1 כף קינמון
1/4 כוס פיסטוק קצוץ (לגיוון)
חומרים לאורז:
2 כוסות אורז בסמטי שטוף
4 כוסות מים
1/2 כוס צנוברים (לקישוט)
1/2 כוס שקדים פרוסים (לקישוט)
לתיבול:
1 כף קימל
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף טימין יבש (אופציונלי)
1/4 תערובת תבלין אותנטית (כגון: מסלה, בהרא, ראס אל חנות ותערובות דומות)
הוראות הכנה:
בישול הבשר: בסיר גדול, הוסיפו שמן זית וחממו על חום בינוני. הוסיפו את הבצל והקצוץ ושחמו עד שהבצל רך ושקוף.
הוסיפו את שיני השום והבשר לסיר, ותערבבו עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
הוסיפו את המים, מלח, כמון, קינמון, קימל ופפריקה. הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את הלהבה. כסו עם מכסה ובשלו במשך כ-1.5-2 שעות עד שהבשר רך ונופל מהעצם.
בישול האורז: בזמן שהבשר מתבשל, שטפו את האורז במים קרים עד שהמים צלולים. בסיר נפרד, הוסיפו את האורז ו-4 כוסות מים. הביאו לרתיחה ואז הנמיכו את הלהבה. כסו ובשלו במשך 20 דקות עד שהאורז רך.
הרכבת המנה: כשהבשר מוכן, הוציאו אותו מהסיר והניחו על צלחת ההגשה. את הרוטב ניתן לסנן או להשאיר עם חתיכות ירק. לסחוט פנימה את היוגורט אם רוצים וערבבו היטב.
המניחו את האורז לסיר על המגש, הניחו מעל הבשר, והקפיצו עם צנוברים ושקדים על פניו.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.