מג'דרה היא מנה מסורתית מהמטבח הישראלי והערבי, שמקורה במטבחים מזרח תיכוניים.
מדובר במנה מבוססת אורז או בורגול, עם דגן שקטורם, בדרך כלל עדשים, ובצל מטוגן.
במנת מג'דרה זו, אנו נעשה שימוש בעדשים שחורות, שמוסיפות טעם עשיר ומרקם מעניין.
הבצל המבושל והמקורר מוסיף מתיקות ועמקות למנה, מה שהופך אותה לדשנה ומשביעה. מג'דרה היא פרק מושלם לתוספת בריאה וטעימה לכל ארוחה.

 

רכיבים:

1 כוס עדשים שחורות

1 כוס אורז בסמטי (או אורז אחר לפי העדפה)

2 כוסות מים

2 בצל בינוניים, חתוכים לשניים ועצם פרוסות דק

3 כפות שמן זית

1/2 כפית קימל (אופציונלי)

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר (לצורך קירמול הבצל – אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

הכנת העדשים: תחילה, יש לשטוף את העדשים השחורות היטב במים קרים. לאחר השטיפה, מבשלים את העדשים בסיר עם כוס מים במשך כ-15-20 דקות, או עד שהן רכות אך לא מתפוררות. מסננים את העדשים ומניחים בצד.

הכנת האורז: באותו סיר (או בסיר אחר), מבשלים את האורז עם שתי כוסות מים, חצי כפית מלח וכף שמן זית. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 15 דקות עד שהאורז רך וסופג את כל הנוזלים. מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח מכוסה 5 דקות נוספות.

קירמול הבצל: בזמן שהאורז והעדשים מתבשלות, מחממים במחבת גדולה שן שמן זית על חום בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-10 דקות, עד שהבצל מתחיל להתרכך. אם רוצים להוסיף סוכר, זה הזמן – הוא יסייע לקירמול. ממשיכים לטגן על חום נמוך עוד 10-15 דקות נוספות עד שהבצל זהוב ומתקבל צבע כהה ועשיר. אם הבצל מתחיל להתקרמל מדי, מוסיפים מעט מים כדי למנוע שריפה.

הרכבת המנה: כאשר האורז מוכן, מערבבים אותו עם העדשים השחורות. מוסיפים את הבצל המקורר ואת הקימל (אם משתמשים). מערבבים בעדינות כדי לשמור על מרקם האורז.

הגשה: מגישים את המג'דרה חמה, עם טחינה בצד או סלט ירקות עלים, לפי ההעדפה. אפשר גם לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה או בצל ירוק לקישוט, אם רוצים.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]
  • עוגת קרם פטיסייר

    עוגת קרם פטיסייר

    אין כמו עוגת קרם פטיסייר כדי להוסיף טאץ' של יוקרה לכל שולחן חגיגי. השילוב המושלם של בסיס עוגה רך, קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי, וציפוי פירות טריים או שכבת קרם מתקתקה יוצר קינוח שתמיד גונב את ההצגה. למרות שמדובר בקינוח שמרשים במראהו, הכנתו פשוטה יחסית ומבטיחה רושם מתוק על האורחים (או רק לעצמכם!). מצרכים לבסיס: 4 […]
  • פשטידת מעקודה מרוקאית

    מתכון למעקודה – פשטידה בסגנון מרוקאי

    מעקודה היא פשטידה מסורתית אהובה מהמטבח המרוקאי, שמככבת על שולחנות שבת, חגים, ואפילו באירועים מיוחדים. מדובר במנה פשוטה להכנה, המשלבת טעמים עשירים של תפוחי אדמה רכים, בצל מטוגן ותבלינים ארומטיים. בין אם תבחרו לטגן אותה למחבת זהובה או לאפות בתנור, התוצאה תמיד תהיה חגיגה של טעמים וריחות בבית. מצרכים: 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (קלופים וחתוכים […]