מג'דרה היא מנה מסורתית מהמטבח הישראלי והערבי, שמקורה במטבחים מזרח תיכוניים.
מדובר במנה מבוססת אורז או בורגול, עם דגן שקטורם, בדרך כלל עדשים, ובצל מטוגן.
במנת מג'דרה זו, אנו נעשה שימוש בעדשים שחורות, שמוסיפות טעם עשיר ומרקם מעניין.
הבצל המבושל והמקורר מוסיף מתיקות ועמקות למנה, מה שהופך אותה לדשנה ומשביעה. מג'דרה היא פרק מושלם לתוספת בריאה וטעימה לכל ארוחה.

 

רכיבים:

1 כוס עדשים שחורות

1 כוס אורז בסמטי (או אורז אחר לפי העדפה)

2 כוסות מים

2 בצל בינוניים, חתוכים לשניים ועצם פרוסות דק

3 כפות שמן זית

1/2 כפית קימל (אופציונלי)

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר (לצורך קירמול הבצל – אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

הכנת העדשים: תחילה, יש לשטוף את העדשים השחורות היטב במים קרים. לאחר השטיפה, מבשלים את העדשים בסיר עם כוס מים במשך כ-15-20 דקות, או עד שהן רכות אך לא מתפוררות. מסננים את העדשים ומניחים בצד.

הכנת האורז: באותו סיר (או בסיר אחר), מבשלים את האורז עם שתי כוסות מים, חצי כפית מלח וכף שמן זית. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 15 דקות עד שהאורז רך וסופג את כל הנוזלים. מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח מכוסה 5 דקות נוספות.

קירמול הבצל: בזמן שהאורז והעדשים מתבשלות, מחממים במחבת גדולה שן שמן זית על חום בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-10 דקות, עד שהבצל מתחיל להתרכך. אם רוצים להוסיף סוכר, זה הזמן – הוא יסייע לקירמול. ממשיכים לטגן על חום נמוך עוד 10-15 דקות נוספות עד שהבצל זהוב ומתקבל צבע כהה ועשיר. אם הבצל מתחיל להתקרמל מדי, מוסיפים מעט מים כדי למנוע שריפה.

הרכבת המנה: כאשר האורז מוכן, מערבבים אותו עם העדשים השחורות. מוסיפים את הבצל המקורר ואת הקימל (אם משתמשים). מערבבים בעדינות כדי לשמור על מרקם האורז.

הגשה: מגישים את המג'דרה חמה, עם טחינה בצד או סלט ירקות עלים, לפי ההעדפה. אפשר גם לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה או בצל ירוק לקישוט, אם רוצים.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים

    עוגת שוקולד עם אגוזים היא אחד הקינוחים האהובים על רבים, בישראל ובכלל. מדובר בתערובת משובחת של שוקולד מריר ואגוזים קראנצ'יים, שמספקים טעם ועושר למאפה. העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – החל מחגיגות ימי הולדת ועד לסוף שבוע רגוע עם כוס קפה. השתלבות השוקולד והאגוזים יוצרות חוויה חושית שאין כמותה, מה שהופך אותה לאחת שם חובה […]
  • לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש

    לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים […]
  • סלט אגוזים וירוקים

    אגוזים ועשבי תיבול

    אגוזים ועשבי תיבול הוא מאכל טעים ובריא, הנחשב לאחת הקדמוניות של המטבח התיכוני. השילוב של אגוזים פריכים עם עשבי תיבול טריים יוצר תערובת עשירה ומרעננת, שאפשר להשתמש בה כתוספת לסלטים, מנות עיקריות או אפילו כקישוט למאכלים שונים. המנה הזו נחשבת לסופרפוד, שכן היא מכילה חומרים מזינים רבים, ואם מוסיפים לה גם מעט לימון, מתקבל טעם […]