מג'דרה היא מנה מסורתית מהמטבח הישראלי והערבי, שמקורה במטבחים מזרח תיכוניים.
מדובר במנה מבוססת אורז או בורגול, עם דגן שקטורם, בדרך כלל עדשים, ובצל מטוגן.
במנת מג'דרה זו, אנו נעשה שימוש בעדשים שחורות, שמוסיפות טעם עשיר ומרקם מעניין.
הבצל המבושל והמקורר מוסיף מתיקות ועמקות למנה, מה שהופך אותה לדשנה ומשביעה. מג'דרה היא פרק מושלם לתוספת בריאה וטעימה לכל ארוחה.

 

רכיבים:

1 כוס עדשים שחורות

1 כוס אורז בסמטי (או אורז אחר לפי העדפה)

2 כוסות מים

2 בצל בינוניים, חתוכים לשניים ועצם פרוסות דק

3 כפות שמן זית

1/2 כפית קימל (אופציונלי)

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1 כפית סוכר (לצורך קירמול הבצל – אופציונלי)

 

הוראות הכנה:

הכנת העדשים: תחילה, יש לשטוף את העדשים השחורות היטב במים קרים. לאחר השטיפה, מבשלים את העדשים בסיר עם כוס מים במשך כ-15-20 דקות, או עד שהן רכות אך לא מתפוררות. מסננים את העדשים ומניחים בצד.

הכנת האורז: באותו סיר (או בסיר אחר), מבשלים את האורז עם שתי כוסות מים, חצי כפית מלח וכף שמן זית. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 15 דקות עד שהאורז רך וסופג את כל הנוזלים. מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח מכוסה 5 דקות נוספות.

קירמול הבצל: בזמן שהאורז והעדשים מתבשלות, מחממים במחבת גדולה שן שמן זית על חום בינוני. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-10 דקות, עד שהבצל מתחיל להתרכך. אם רוצים להוסיף סוכר, זה הזמן – הוא יסייע לקירמול. ממשיכים לטגן על חום נמוך עוד 10-15 דקות נוספות עד שהבצל זהוב ומתקבל צבע כהה ועשיר. אם הבצל מתחיל להתקרמל מדי, מוסיפים מעט מים כדי למנוע שריפה.

הרכבת המנה: כאשר האורז מוכן, מערבבים אותו עם העדשים השחורות. מוסיפים את הבצל המקורר ואת הקימל (אם משתמשים). מערבבים בעדינות כדי לשמור על מרקם האורז.

הגשה: מגישים את המג'דרה חמה, עם טחינה בצד או סלט ירקות עלים, לפי ההעדפה. אפשר גם לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה או בצל ירוק לקישוט, אם רוצים.

 

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]