לחם שיבולת שועל ודבש הוא לחם עשיר ובריא, המשלב את הטעמים המיוחדים של שיבולת השועל והדבש. הלחם מתאפיין במרקם רך ובחסר גלוטן יחסית, בזכות השיבולת שועל הבריאה שנחשבת למזון פונקציונלי. מקורו במטבחים שונים, והוא פופולרי בקרב אוהבי הבריאות ואנשים שמחפשים תחליפים בריאים ללחמים המסורתיים. ככל שהוא מתבשל, הריח המתוק של הדבש מתמזג עם הטעמים הנהדרים של שיבולת השועל, ואינו יכול להשאיר אף אחד אדיש.

 

מרכיבים

2 כוסות שיבולת שועל (אפשר להשתמש בשיבולת שועל רגילה או דקה)

1 ½ כוסות קמח חיטה מלא

1/2 כוס דבש (לפי הטעם ניתן לשים יותר או פחות)

1/2 כוס שמן זית או שמן קוקוס

1 ½ כוסות מים חמימים

1 שקית (10 גרם) שמריי לחם (או 12 גרם שמרים טריים)

1 כפית מלח

1/2 כפית קינמון (אופציונלי)

1/4 כוס אגוזים קצוצים או שוקולד מריר קצוץ (אופציונלי)

 

הוראות הכנה

הכנת השמרים: בקערה קטנה, שים את השמרים עם 1/2 כוס מים חמימים (לא רותחים) ודבש, והשאר את התערובת ל-5-10 דקות, עד שהתערובת מתחילה לתסוס ולהפרות.

תערובת הקמח: בקערה גדולה, שפוך את שיבולת השועל, קמח חיטה מלא, מלח וקינמון (אם בחרת להוסיף). ערבב היטב כדי למנוע קיבוץ של המרכיבים היבשים.

הוספת הנוזלים: לאחר שהתסיסה התבצעה, הוסף את תערובת השמרים לספסל היבש, יחד עם שאר המים ושמן הזית.

לישה: לערבב את התערובת באמצעות כף עץ עד שהקמח והנוזלים מתאחדים. כאשר התערובת מתחילה להתקשר, תוכל להתחיל ללוש בידיים על משטח מקומח, עד שהבצק רך וגמיש, כ-10 דקות.

התפחה: הנח את הבצק בקערה מקומחת, כסה במגבת והנח להתפח מקום חמים כ-1-2 שעות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

הכנת תבנית ואפיית הלחם: לאחר שהתפחה, הכן תבנית אפייה מרובעת (או תבנית לחם) על ידי מריחה בשמן או הנחת נייר אפייה. הוצא את הבצק מהקערה ולחץ בעדינות כדי לשחרר את האוויר.

עיצוב הלחם: יש לעצב את הבצק לצורת כיכר ולהניחו בתבנית האפייה. אם תרצה, תוכל לפזר אגוזים קצוצים או שוקולד מריר על גבי הבצק.

כסה את הלחם במגבת והנח להתפחה נוספת של 30-60 דקות.

אפייה: חום תנור ל-180 מעלות צלזיוס ואפה את הלחם במשך 30-40 דקות, עד שהלחם זהוב ומבושל היטב. ניתן לבדוק אם הלחם מוכן על ידי הקשה על התחתית ואם הוא נשמע חלול.

קירור: הנח את הלחם לצינון על רשת במשך כ-15 דקות לפני פריסה.

 

לחם שיבולת שועל ודבש מוכן! בתיאבון.

על הכותב.ת

Further reading

  • סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש

    סלט באבא גנוש הוא מאכל מקורי מהמטבח המזרח תיכוני, במיוחד מהמטבח הלבנוני והסורי. באבא גנוש נחשב לסלט חם ועמוס טעמים, המבוסס על חצילים קלויים, טחינה, שום ולימון. המנה מתאפיינת בטעמים עשירים ומורכבים, והיא משמשת גם כמנה לראשונה וגם כנשנוש. באבא גנוש נפוץ מאוד לצד חומוס ולחם פיתה,.   מרכיבים 2 חצילים בינוניים 2 עגבניות טריות […]
  • מטבוחה

    מטבוחה

    מטבוחה היא מנת סלט חמה וטעימה, פופולרית בעיקר במטבח הצפון אפריקאי, אך יש לה גרסאות שונות גם במטבח היהודי במזרח התיכון. מרכיביה העיקריים הם עגבניות, פלפלים ושום, והיא מתהדרת בטעמים עזים ומרעננים. המטבוחה מסמלת את התרבות הקולינרית של העדות השונות שמקורן במדינות כמו מרוקו ותוניסיה. היא נפוצה בשולחן השבת, בארוחות צהריים, ואפילו כמנה עצמאית לצד […]
  • לחם פוקצ'ה

    לחם פוקצ'ה עם עשבי תיבול

    לחם פוקצ'ה הוא לחם שטוח, רך וטעים שמקורו באיטליה. הוא משלב טעמים עשירים וניחוחות מרעננים של עשבי תיבול, אשר הופכים אותו לרכיב אהוב בכל שולחן. הפוקצ'ה ניחנת במרקם רך ומעט פריך מבחוץ, והיא מושלמת כנשנוש, להגיש לצד סלטים, כריך או כמרכז הארוחה. המתכון הזה יעניק לכם פוקצ'ה מלאה בטעמים, ותוספת של עשבים תיבוליים תעניק לו […]

תגובות

כתיבת תגובה